Husvagn, nu är det klart!

Husvagnen inhandlad

Nu har vi letat ett bra tag efter husvagn och äntligen hittat en som passade oss bra. Allt är klart och vi hämtar ut den till påsklovet.

Superkul och vi sitter och kikar på campingar vi vill besöka. 
Har du något tips på bästa campingplatserna så tar jag tacksamt emot.
Vi är grymt taggade på sommaren 2021.

Ekonomin i detta?

Ur det ekonomiska perspektivet så betyder detta bland annat:
300 000kr ytterligare i lån på bostaden. Vårt bolån ligger därmed på 2 080 000kr. Belåningsgraden ligger därmed på ca 75% vilket är räknat på ett bostadsvärde som är mer än rimligt.
Vi skulle kunna köpt husvagnen för investerade pengar men så länge det är så pass billigt att låna pengar så känns det som det bättre alternativet. Dessa 300 000kr kostar oss 4 500kr per år. Jag räknar med att mina investeringar kommer avkasta mer än detta så därför får de vara kvar.
Projekt ”GratisPengen” är med detta avslutad. Kommer ett inlägg i månadsskiftet med mer om detta.
Men det betyder att lite mer än 30 000kr läggs in i köpet. Plus att vi har sparat lite mer än 20 000kr för detta köp på ett räntekonto. 
Först var tanken att låna lite mindre pengar, alltså 250 000kr, men istället tar jag de 50 000 vi lagt undan för detta och slänger in i Bolåneportföljen. Eftersom jag räknar med en direktavkastning på strax över 6% så känns det faktiskt bättre att lägga pengarna där. Det kommer löna sig i längden. Vi har fast ränta i 4 år till på bolånet så skulle det visa sig att räntan blir mycket högre då så får jag sälja av bolåneportföljen och amortera den summan som då finns.
Det tillkommer lite andra kostnader i detta också kring förvaring, underhåll osv. När det gäller semesterpengar så räknar jag med att det t.o.m kan bli billigare med tanke på att vi i  vanliga fall hyr stugor när vi åker bort. Detta är dyrare än att ha en husvagn på plats. Så tror inte det kommer påverka vår semesterkassa så mycket. 

Mycket semester i Sverige

Detta betyder också att mycket fokus kommer ligga på att semestra i Sverige de närmsta åren. Känns riktigt kul och jag tänker att det är precis sådana här grejer som vi i vår familj sparar för. 

Med en välmående ekonomi skapas dessa möjligheter. Alla i familjen är supertaggade på att dra iväg med vagnen och se en massa nya platser i Sverige.
Jag har kikat mycket på hur mycket värdeminskning man kan räkna med på en husvagn. Det är inte så farligt. Skulle det vara så att vi bara äger vagnen i några år så kommer det fortfarande finnas mycket värde kvar i vagnen. Det är en trygghet tycker jag. Men inte det viktiga. Det viktiga är att vi som familj har en massa äventyr framför oss!
Det var allt för denna måndag. Ett inlägg som inte gick i sparandet tecken. Men med ekonomi handlar det också om att använda sina pengar till det som ger mervärde i livet. Detta är något som kommer ge oss så otroligt mycket mervärde!
Vad ger mervärde för dig?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Malin!
Tack!
Ja verkligen. Aha, spännande, då har de sett en hel del 🙂

Intressant, vad är det som lockar med Norge?

Mvh PB?

Malin

Grattis till husvagnen! 😀 Det är så mysigt att campa! Vi for land och rike runt (en gång per år) under nästan hela min barndom (eftersom min pappa var tävlingsskytt) och jag har enbart roliga och härliga minnen 🙂 Om jag hade möjlighet till husvagn igen så skulle jag åkt till Norge och campat 😀

Slimis

Har skickat dig ett mail 🙂

Mvh Slimis

Pappa betalar?

Okej, Ska helt klart kolla mer på Daftö.

Tack!

ZeroStrategy

Nej vi hyrde en av stugorna på vänster sida om norrviken. Riktigt fin utsikt men har man husvagn och lyckas boka rätt plats så kan det nog bli ännu bättre.

Pappa betalar?

Hej Fumlan!
Ja efter många besök hos husvagnsförsäljare så stod den tillslut där. Kändes direkt att det var den vi skulle ha.

Får se hur mycket jag vågar dela med mig av husvagnen. Men kommer säkert några bilder från semestern.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej!
Vill inte gå in i detalj på vilken vagn det är här på bloggen. Men är du intresserad så skicka ett mail till mig, pappabetalar2018@gmail.com, så kan jag skriva mer.

Tack så mycket, kommer bli en toppen sommar detta 🙂

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej ZS!
Ja det har vi kikat lite på. Verkar schysst.
Bodde ni i husvagn när ni var där?

Mvh PB?

Fumlan

Hej!
Vad roligt att ni hittat eran vagn nu! Stort grattis!
Kommer det månne en bild på pärlan när ni fått hem henne? 🙂

Mvh Fumlan

Slimis

Hej PB?

Kul att ni köpt husvagn. Förstår att det kommer bidra med mycket glädje de närmaste åren. Får man fråga vilket märke det blev på husvagnen? Hur kom det sig att det blev just den husvagnen som ni valde? Är själv inte alls insatt i husvagns marknaden men blev lite nyfiken av ditt inlägg 🙂

Önskar er trevlig kommande semester med husvagnen 🙂

Mvh Slimis

ZeroStrategy

Hej!
Jag var på Daftö camping (västkusten) i somras. Ligger riktigt fint vid havet och man kan ta en båt ut till Kosteröarna om man känner för det.

Mvh
ZS

Pappa betalar?

Hej DS!
Tack så mycket!
Ja vi längtar så att få åka iväg. Ja finansieringen blir bra och toppen med bidrag från GratisPengen.

Tack och kul att höra. Jo vi vet att det blir Öland. Vi vill till västkusten också. Eventuellt en sväng uppåt i landet också. Just nu är det så mycket vi vill men får se vad vi hinner med.

Detsamma!
Mvh PB?

The Dividend Story

Hej!

Vilket underbart inlägg och stort grattis till köpet av husvagn!! Det ska bli så häftigt att följa era äventyr i husvagnen. Finansieringen av husvagnen låter toppen och härligt att Gratisportföljen kan bidra!

Det ger mig mervärde att läsa om era häftiga saker ni tar er an! Det är riktigt inspirerande och jag blev sugen på en husvagn också nu 🙂 Har ni något särskilt ställe som ni vill åka till i Sverige?

Ha en superbra måndag!

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x