Komplettbank försämrar villkoren för bonus på kreditkortet

Komplett Bank Mastercard

Innehåller reklam för Kortio

Jag brukar inte släppa blogginlägg på lördagar men kände att jag ville skriva om Komplett nu när de ändrar sina villkor.
I vanliga fall är det måndagar som gäller och vissa torsdagar. 
Nu på måndag kommer du kunna läsa om hur jag förhandlat om bredbandsavgiften igen.
Men nu till dagens inlägg

Kreditkortet från Komplett Bank

Från Sveriges bästa kreditkort till ett i mängden.
På torsdagskvällen fick jag mail från komplett Bank. Där de kom ut med information om att nya villkor på deras kreditkort. Detta börjar gälla 1/1-21.
Jag tänker börja med att berätta varför jag klassat dem som de bästa kortet på marknaden.
1. Ingen årsavgift.
2. Bonus i form av pengar. Dessa dras på fakturan när du väljer att göra det (detta görs enkelt inloggad på ”mina sidor”).
2% tillbaka på internetköp (vilket det mesta nu varit under Corona). 
1% tillbaka på övriga köp.
Finns egentligen inga kort som kan slå dem på fingrarna om det är reda pengar i bonus du vill ha. 

Nya sämre villkor

Nu gäller ju inte detta längre. Komplett försämrar villkoren ganska rejält. Egentligen blir de inte så mycket sämre än andra aktörer men, det finns några få anledningar till att jag avslutar mitt kort och istället går tillbaka till att enbart använda Preem’s kreditkort. Återkommer till det längre ner.

Som ni ser på bilden så har Komplett gått från 2% bonus till 0,5%. Det är en markant försämring. Nu ligger de flesta kort på 0,5%. Det verkar som att det är en hållbar bonus i längden.

Kanske betyder detta att vi svenskar betalar räkningar i tid

Att alla uppstickarkort lockar med bra bonusar men sedan går ner till samma villkor som andra. Kan det vara så enkelt att svenskar, generellt, betalar sin räkningar i tid!?
Att det är för få människor som betalar den galna räntan på 23,63% (som i Kompletts fall). Om så är fallet så tänker jag att det är positivt att bonusen sänks.

Vilket kort ska vi använda nu?

Ja som jag nämnde så återgår jag till att använda Preem’s kreditkort. Ni undrar säkert varför då även de ”bara” kör på 0,5% bonus. Jag tänker lista anledningarna till varför Preem ändå går före.
1. E-faktura
2. Inga begränsningar på bonus. Komplett har ett maxtak på 500kr per månad eller 2 000kr per sista 12 månaderna. Med Preem finns det inga begränsningar.
3. Jag får bonus när jag för över pengar till Revolutkortet. Det får jag inte på Komplett.

Andra nischkort

Jag vet att det finns andra bra kort. 
Ullared har ett kort där du får 1% bonus som betalas ut i presentkort. Presentkortet gäller i 12 månader. Tyvärr är vi inte på Ullared en gång per år så det funkar inte för oss.
Everyday har ett kort med 1% bonus på vissa saker men i övrigt 0,5%. Men årsavgiften gör att det inte löner sig för vår familj. Kanske gör det de för dig?
Många flygbolag har okej kort men det beror också på hur du reser och hur mycket du använder kortet.
Jag undrar också hur mycket man tjänar på det då man låser sig till ett flygbolag när man ska resa!? Är det inte billigare att alltid välja billigaste flyget? Ni som använder ett sådant kort får gärna säga till om jag tänker fel!?
Finns säker andra kort också men jag har landat i att Preem är bäst igen, för mig. Så jag kan investera dessa pengar på börsen. Mitt projekt GratisPengen har ju gjort att jag har en slant på 30 000kr från just kreditkortsbonus, cashback och paneler.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej MS!

Med tanke på årsavgiften så ska du handla för 20 000kr, bara för att täcka den. Nästan 30 000kr om du har 2 kort. Och då räknar jag med 1% bonus, egentligen blir det mer eftersom du fram till 20 000kr har 0,5%.
Då ska du egentligen handla för lika mycket till innan du är uppe i samma bonus som ett Preemkort, då också till 1% bonus om du kommer upp i detta under samma bonusperiod, gör du inte det så tar det ännu längre tid eftersom 0,5% bonusen börjar om igen.
Kan bli mycket inköp innan du går om Preem. Pga kortavgiften.

Utan avgiften hade jag absolut kört på Everyday!
Mvh PB?

MS

Hej, angående Everyday card: missa inte att efter 20 000 spenderat under en bonusperiod vilket är 6 månader så är cashbacken 1% på allt under resten av bonusperioden. Detta är andra året jag har kortet och båda åren har de även kört 2% på köp i matbutiker istället för 1% under hela december, kanske var det tom en bit in i januari, jag minns inte exakt. Att betala 195 kr/år (+75 kr om man vill ha ett extra kort) slipper man ju helst men för mig blir det värt det med den/de extra lilla procenten och jag har undrat ibland om inte många är väl snabba med att avfärda kortet pga årsavgiften.

Pappa betalar?

Hej Sebbe!
Hur mycket har du dragit kortet under dessa 3 år?
En ToR resa till London går ju att få för några hundralappar per person med jämna mellanrum. Det är därför jag är tveksam till "flygkreditkorten". Eftersom det ofta går att hitta billiga flyg om man inte är så kräsen med datum och tider.

Men jag kan ha fel där.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Anonym!
Jag har inte sett den ändringen. Kikade in på hemsidan precis för att se om jag missat något. Hittar ingen info om att bonuscheckarna är borta.
Du får gärna länka den informationen du sett angående detta.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Fredrik!
Bonuschecken är enkel att lösa in på hemsidan.
Det har du rätt i. med 0,5% så spelar gränsen faktiskt mindre roll 🙂

Mvh PB?

Sebbe

har ett norwegian kort som jag nyttjat till och från under åren, men nu har jag det mest som ett buffertkort (ifall mitt vanliga bankkort skulle krångla) Har under de 3 år jag haft kortet fått iaf 1 resa (ToR) till London för hela familjen, 2 vuxna och 2 barn, samt 1 för mig o frugan med lite extra lull-lull i tillval.

Anonym

Hej!

Preem har ändrat sitt bonussystem. Bonusen betalas av mot nästa faktura. Man slipper alltså bonuscheckarna!

Anonym

Ja det var trist. Jag behåller dock Komplett eftersom man får bonus direkt på kontot och slipper bonuscheck som hos Preem. Taket på 2000 lär inte bli ett hinder nu med bara 0.5% bonus men annars gör jag samma slutsatser som du. /Fredrik

[…] Så 0,5% är det som har gällt senaste tiden. Finns några kort som kan ge lite mer men då är det avgifter på kortet och oftast inte pengar i bonus. Här kan du läsa mitt inlägg om när Komplett försämrade sina villkor. […]

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x