Landat ett extraknäck

Extrajobb ✅

Sedan jag startade bloggen, för snart tre år sedan. Egentligen strax innan det. Har jag gjort mycket för att minska familjens utgifter. Jag kvalar inte in som en av de vassaste i detta ämnet. Det finns så mycket vi skulle kunna gjort för att minska utgifterna mer, men grundtanken är inte att leva så billigt som möjligt. Tanken är att lägga pengar där de ger livskvalitet. 
Innan jag började fundera på våra utgifter så rann pengar iväg på saker som vi aldrig reflekterade över. Idag så tänker vi till när det ska spenderas och köper fortfarande onödiga saker, men bara om det tillför något.
Innan jag började blogga så hade både jag och MB? högre löner än vad vi har idag, trots löneökningar. Det har varit aktiva val för att hitta jobb som passar vårt liv, där vi är idag, bättre. Det har vi lyckats riktigt bra med och för det mesta tar jobben inte så mycket energi av oss. 
Jag är visserligen inne i en period där jobbet slukar alldeles för mycket energi. Det var jag beredd på och det gäller bara någon vecka till. Sedan återgår det till det vanliga.
Trots att vi valt att få lägre löner har vi ändå ökat sparandet. Vi sparar betydligt mer idag än vi gjorde när vi hade högre löner. Jag upplever det dessutom som att vi har samma om inte bättre värde i livet och vår vardag.
Mina barn är fortfarande små men inte så små att de är i behov av mig hela tiden. Det är många dagar/eftermiddagar då man knappt ser dem. Det har landat i att jag funderat en hel del på att faktiskt hitta ett extraknäck, ett arbete som är kul och där jag slipper planeringen. Bara gå in och göra det roliga. 
Jag testade det lite i våras, min gamla arbetsgivare hörde då av sig och undrade om jag kunde bli inringd vid sjukdom. Jag testade det några få tillfällen och det var riktigt kul.
För ca en månad sedan hörde de av sig igen och nu fick jag erbjudande om att jobba en kväll i veckan ca 3,5h. Plus två helger fram till nyår. 
Jag tackade ja och har nu testat det några veckor. Oerhört kul och givande. 

Mer pengar! Mindre tid?

Jag har länge skrivit om att jag tycker det är skönt att jobba deltid. Jag jobbar idag 85%. All ledighet är utspridd på lov. Så vanliga veckor jobbar jag egentligen 40h i veckan. Men är alltså ledig på loven. Så på ett sätt går detta emot mina tankar tidigare då detta såklart innebär mer tid från familjen. Men som med alla tankar och planer så måste de ibland omvärderas. 
Nu när barnen blivit lite större så har jag insett att en kväll i veckan utan sin pappa inte är så farligt. Dock är jag inte beredd att binda upp mig på kvällar helt och hållet. Men dealen jag har nu är att båda jag och arbetsgivaren kan säga nej till arbetet som erbjuds. Vid god framförhållning går det att avsäga sig det jag tackat ja till.
Så därför har jag kommit till den punkten då pengarna faktiskt kommer lite före att vara hemma. Planen med pengarna är att de ska gå till portföljen för att snabba på snöbollen.
Tanken att få mer frihet i framtiden är fortfarande det som lockar. Det är delvis det som gör att jag blir lite extra sugen på mer pengar in varje månad. Eftersom det passar bra med livet just nu så kör jag på det. Det får bli en utvärdering om några månader för att
se om det funkar bra.
Jobbar du extra? 
Om du har det, vad är det som driver dig i att ha extrajobb?
Känns det tufft ibland eller är det värt det?
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Ok, vad innebar det att vara korridorvakt?
Får kontakta dem igen.

Jag förstår. Nu har jag ett extrajobb som betalar bättre men få se om det kanske blit någon mysteryshopping i framtiden.

Jag förstår. Ja deltid är inte så enkelt att hitta så jag förstår att du inte vill att det försvinner.

Mvh PB?

Anonym

Hej!
Jag stod på listan hos högskolan för arbeta egentligen i våras – provet blev ju inställt. Eftersom jag var helt ny fick jag arbeta som korridorvakt vilket gick fint. Detta med korridorvakter var nog nytt för i år pga covid 19. Nästa år tror jag att det nog känns ok att axla rollen som provledare – vi får se vad jag tilldelas. Märkligt att du inte alls hörde ifrån högskolan du kontaktade.

Mystery shopping uppdrag kan variera så stort i vad uppdraget går ut på. Är enkla saker som att bara gå in i en specifik affär och ställa en fråga och observera beteende, fotografera etc är det rätt ok. Sämre är det när man behöver inte kan något om produkten och behöver läsa på om produkten för att kunna ställa relevanta frågor eller ha ett samtal med butiken om den. Som sagt det varierar brett, en del uppdrag är ok för timpengen andra absolut inte. Sen handlar det en hel del om att bli "varm i kläderna" och skapa erfarenhet. Instruktionerna och rapporteringen kan ibland vara väldigt omfattande.

Jag arbetar inom ekonomi idag och jag kan nog hitta annat arbete inom samma område ifall de går i konkurs men deltid är inte alltid så lätt att hitta.

Pappa betalar?

Hej Anonym!
Jag kontaktade högskolan men fick aldrig något svar.
Hur var det att jobba på högskoleprovet?

Jag har tänkt att jag ska köra mysteryshopping men det har aldrig blivit av. Det är inte värt det alltså!?

Vad har du för arbete idag?
Vilken bransch?
Låter inte kul att leva med den osäkerheten. Finns det något annat du kan jobba med om företaget inte klarar sig?

Mvh PB?

Anonym

Arbetar 75% och har lite extrajobb vid sidan om – nu senast på högskoleprovet.
Irriterar mig att jag tar de där mystery shopping uppdragen, inte många som erbjuds per år men fan vad man lägger tid på att läsa instruktioner och läsa på om produkten och sedan får man betalt för 1h. All ångest inför uppdraget och tid att läsa på är aldrig värt det.
Det som nu driver mig att ta extrajobben är att mitt nuvarande arbete är himla osäkert. Oklart om företaget klarar sig framöver eller om jag får vara kvar

Pappa betalar?

Hej Frilans!
Ja verkligen.
Det låter ju vettigt.
Måste kännas riktigt bra. Vad känns bäst och är det något som inte känns bra?

Mvh PB?

Frilansportföljen

Kul!
Inget extraknäck för min del, dock tar jag ett par extrapass i månaden just nu då jag sparar till kontantinsats för hus.
Med det sagt valde jag att gå ner i tjänst tidigare i år och arbetar numera endast 65%..

Pappa betalar?

Hej Thoke!
Ja precis.

Jag förstår, tjänar man så mycket att man är nära brytgränsen är inte behovet av mer pengar särskilt stort. Hade jag varit du hade jag också bytt allt mot ledighet.

Jag är inte i närheten av brytgränsen så känns värt att just nu jobba lite extra och slänga in det i portföljen.

Mvh PB?

Thoke

Härligt att jobba extra ibland, blir lite mer klirr i kassan! Jag har funderat på det men nej, jag jobbar helst inte extra eller övertid då jag tjänar nära brytgränsen nu. Statlig skatt är inte så rockigt och jag brukar ta ut den lilla övertid det blivit i ledighet istället. Ska man jobba extra så får man tjäna bra mycket över brytgränsen eller en bit under brytgränsen för att det skall kännas värt det tycker jag 🙂

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x