Måndag, diverse tankar

En oplanerad paus

Två veckor sedan jag skrev ett blogginlägg. Tror faktiskt detta kan vara den längsta oplanerade bloggpausen sedan bloggen skapades. Vilket nu är över två och ett halvt år sedan. 

Som jag hintade lite om i senaste inlägget så har och är det ganska tufft på jobbet. Många som är sjuka, både kollegor men också barn. Detta skapar en del oreda såklart och merjobb för oss som har (o)turen att inte få en höstförkylning, så vi måste stanna hemma i flera dagar. 

Jag tycker ifs synd om de som drabbas då jag vet hur dåligt samvete de får när de måste vara hemma med symptom som ingen i skolans värld någonsin stanna hemma för tidigare. Men det är som det är och antagligen kommer detta vara så hela detta skolåret.

Portföljen

Tror faktiskt att jag har noterat nytt ATH i porföljen igen. Vet inte exakt hur mycket jag hade innan Coronacrashen. Minns dock att det var strax över 130 000kr i aktier. I skrivande stund ligger mitt portföljvärde på precis under 135 000kr. Nu har jag slängt in lite pengar under dessa månader men det är ju så det ska vara så. 
Så trots att det varit inaktivitet på bloggen så fortsätter sparandet och pengarna växer. Det är alltid trevligt. 

Planer i livet

Jag har i början skrivit lite om framtida planer. Vi har varit sugna på att köpa en stuga, vi hörde av oss till ett skogsbolag för att köpa loss en bit mark. Har fortfarande inte fått ett erbjudande av dem. Vi får se hur det blir med det där. 
Jag har även letat fram ägaren till en stuga, som inte legat ute till försäljning, och ringt upp dem. Tyvärr var de inte intresserade av att sälja.
Nu lutar det istället åt att köpa husvagn. Vi resonerar som så att barnen är i den åldern att det kan vara kul i ett antal år framöver att åka runt till olika ställen, för att få se en del. När dessa år är över då är det istället läge för stuga. 
Efter att jag nu börjar få lite koll på husvagnspriser så ser jag att andrahandsvärdet är bra på husvagnar. Så länge vi inte har väldigt otur så behöver det inte bli så dyrt med husvagn eftersom det är relativt enkelt att få bra betalt för dem även om man ägt vagnen ett par år.
Det som är lite drygt med detta, är att fixa B96, visserligen bara en uppkörning, men den ska ju göras. Ska boka in mig för det till våren. 
Bilen vi äger idag är i klenaste laget för att dra en husvagn. Så där krävs en uppgradering till en starkare bil. Detta är nog det som tar mest emot. Gillar egentligen min nuvarande bil men kommer som sagt inte funka med husvagn.
Nu har vi vintern på oss att fixa detta så vi är redo till nästa sommar. 
Detta innebär kostnader för familjen men är nog vi övervägt noga. Min fru tycker jag räknar och tänker alldeles för mycket. 
Jag tror dock att detta kommer bli riktigt bra. Jag som har hela somrarna kommer älska detta. Vi har också turen att frugan kan jobba hemifrån (i detta fall, från husvagnen) vid vissa tillfällen. Så jag är helt säker på att somrarna kommer betyda minst 6 veckor i husvagn, kanske mer. Plus en massa helger innan sommar och efter.  
Det gör nog också att det blir färre utlandssemestrar så på det stora hela blir det nog inte ett så katastrofalt ekonomiskt beslut. 
Men ingen vagn är köpt än så vi får se hur det blir.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej DS!
Hoppas jag med 🙂

Kommer nog landa i att köra ett inlägg i veckan ett tag framöver. Kul att det uppskattas trots att energin och mängden inte är den jag själv önskar.

Ja det känns riktigt spännande. Just nu är det väldigt kul att kika på husvagnar.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Slunpvandraren!
Ja herregud, visst skulle pengarna avkasta betydligt mer i kronor av att investeras men upplevelsen som familj och för barnen skulle utebli.

Ja stuga är egentligen mitt förstaval men med tanke på fritidshuspriserna just nu så känns det som ett mindre smart val. Plus att barnen kommer trivas bättre med husvagnslivet än stuglivet. Så jag får vänta med stugköp tills barnen blivit stora.

Mvh PB?

The Dividend Story

Hej!

Hoppas att det lugnar ner sig lite på jobbfronten snart. Är superglad att du hinner blogga då jag är ett stort fan av bloggen, men bra att inte känna att man "måste" blogga utan istället ta det när man har tid.

Vilka spännande planer med husvagn! Ska bli kul att följa detta projekt 🙂

Ha en fin dag!

Slumpvandraren

Intressanta tankar. Jag förstår lockelsen med husvagn men vill ändå höja ett varningens finger. Per H Börjessons bok Så här blir du miljonär i hängmattan har ett kapitel som heter Bostadsmiljonen men inget som heter Husvagnsmiljonen. Det är inte bara kostnaden för husvagnen ni bör titta på utan även den avkastning ni skulle kunna få istället. Med det sagt kan en husvagn tillföra andra värden och till sist är det nog ni som måste avgöra vad som skulle göra er lyckligast. Jag skulle dock själv välja stuga över husvagn alla dagar i veckan 🙂

Pappa betalar?

Hej Kalkyl!
Ja det är en enklare variant av BE. Bara en uppkörning.

Ja det verkar mysigt med husvagn, men stuga är det jag längtar mest efter 🙂

Mvh PB?

Kalkyl

B96?!… Antar att det är en körkortsbehörighet. Undrar stillsamt vad myndigheterna ansåg fel med abecede där alltså tung husvagn eller tungt släp krävde ett extra E och då till bil blev det BE.

Trevliga funderingar med stuga o husvagn, visst verkar det lite mysigt med husvagn.

Pappa betalar?

Hej AP!
Tack för omtanken. Vi lever men ibland så är det bara lite mycket.

Mvh PB?

Aktiepappa

Kul att läsa om hur ni har det. Blev nästan orolig när det var tomt på bloggen så länge.

Aktiepappa – nya fräscha inlägg på bloggen!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x