Måndag och lite tankar som kommit

Hej!
Hoppas allt är bra med er därute!

Inlägget innehåller reklam för
Komplett Bank & Compricer.

Det har varit en intensiv period på jobbet de senaste två veckorna.
Plus att jag sedan en tid tillbaka är God man och förvaltare, sonens fotbollslag har matcher varje helg plus två träningar i veckan (tar en hel del tid att rodda med träningar, matchtrupper osv.) Inte nog med det så ska det sista i vardagsrummet göras klart och vi fick för oss att gör om lite lätt i tvättstugan.

Lite väl mycket men det ska nog lugna sig snart. Fotbollen börjar lida mot sitt slut. Hoppat in på en annan tjänst på jobbet den närmsta tiden men snart har jag koll på läget och det är bara en tillfällig period. Snart tillbaka på vanliga tjänst igen.

Det har varit nära att jag tappat suget för bloggen men när jag sätter mig och har lite tid att faktiskt skriva så är det ändå kul. Eventuellt att jag går över till att bara skriva ett inlägg i veckan ett tag, om det fortsätter vara många bollar i luften. Har inte riktigt bestämt mig än.

Några tankar såhär på måndagen

Sparkonton

Jag skrev ett inlägg ganska nyligen om sparräntor. Där var Komplett Bank det sparkonto som hade bäst ränta. Dock så står det på Compricer att det är minsta insättningsgräns på 50 000kr. 
Jag mailade faktiskt till Komplett Bank och hörde om denna gräns. Deras svar var att det bara var en rekommendation. Så vill du ha en riktigt bra ränta på mindre belopp så går det också bra. Det går att sätta in både mindre belopp och även högre belopp.
Jag passade också på att fråga Compricer om varför Klarna inte fanns med på deras jämförelser med sparkonton. De är tänkt att de ska finnas med. De är redan klara. Men Klarna ville vänta ett tag med att finnas med på Compricer.
Tror det är viktigt att finnas med där då det i min mening känns som ett säkrare val om Compricer godkänt dem att finnas hos dem.
Men vi kan alltså snart se Klarna där också.

Bolåneportföljen

I juni lanserade jag Bolåneportföljen.
Nu tre månader senare. Snart fyra. Om ett par dagar är det 20 000kr investerat in den portföljen. Just nu 15 000kr.
Jag valde helt enkelt att pausa familjens amortering fram till augusti 2021. Iom Covid-19 så var det bara att fylla i en ansökan och det tog bara några dagar att få det godkänt. Tanken är att investera dessa 5 000kr per månad i mestadels preffar. Ganska säkra investeringar som bör ge ca 6% i avkastning årligen. Till en hyffsat låg risk. 
Köper en lite skvätt Xact Högutdelande också.
Under dessa knappa fyra månader så har portföljen redan avkastat 5,59%. Så på denna korta period har det visat sig vara en bättre avkastning än att betala av på bolånet.
I skrivande stund ligger direktavkastningen på 6,07% procent vilket är klart bättre än räntan på 1,49% som jag betalar på bolånet. 
Om jag räknar rätt så bör portföljen vara värd ungefär 75 000kr om ett år. Då har jag inte räknat med någon avkastning. Fortsätter direktavkastningen att ligga på 6% då så innebär det att jag få 4 500kr i utdelning varje år. Det är ju faktiskt en månads gratis amortering eller ungefär 2 månaders räntekostnader. Det är ju inte helt fel att kunna ”skippa” amortera en månad varje år eller att inte behöva punga ut räntekostnaden under 2 sommarmånader.
Hoppas det ska gå bra och med lite tur kanske avkastningen kan bli lite högre.
Det var allt för denna måndag. På torsdag är det dags att räkna ut månadens sparkvot. Tycker denna månad gått alldeles för fort.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Smartsnål!
Bra där. Är det tänkt som en extra buffert?
Än så länge har jag lyckats bra med min bolåneportfölj. Hoppas det håller i sig.

Mvh PB?

Smartsnål

Så gjorde vi också, pausa våra amorteringar men har än så länge bara lagt det på hög och byggt kassa. Well played!

Smartsnål

Pappa betalar?

Hej DS!
Tack!
Ja precis. Hittar jag inte tiden så kommer det troligtvis bli lite glesare mellan inläggen. Men det får visa sig.

Ja, kändes väldigt konstigt. Får en känsla av att de inte alls vill ha så mycket kunder. Kanske därför de kan ligga med så "hög" ränta.

Intressant att läsa hur många kronor ni lyckas lägga undan denna månad.
Amorteringsportföljen är riktigt kul. Ångrar inte att jag pausade amorteringarna.

Mvh PB?

The Dividend Story

Hej!

Grymt jobbat med alla din "bollar i luften". Ser alltid upp till dig i dina tankar och värderingar. Det låter sunt att inte pusha igenom blogginlägg om tiden är knapp och det går ut över annat, jag tog ju själv en liten paus förra veckan på samma tema.

Hehe, intressant med en "rekommendation". Det känns ju som det snarare kan skrämma iväg lite kunder om man har en rekommendation på 50 000 kr (vilket ändå är ganska mycket).

Ser framemot din sparkvot, det blir sparkvotsfokus även hos mig på torsdag. Riktigt kul att följa din Amorteringsportfölj också!

Ha en fin dag!

Pappa betalar?

Hej Frilans!
Ja det är fria uttag.
Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Sebbe!
Ja verkligen.
Fy vad tråkigt. Hur ser chanserna ut för ett nytt jobb?

Mvh PB?

Frilansportföljen

Vet du om Komplett Bank har fria uttag från sparkontot? // Frilans

Sebbe

Augusti verkligen flög bort ja. Här handlar det om att maximera nyttan av frugans näst sista lön innan uppsägningen pga covid kickar in. Det är inte lika roligt att budgetera på 1 lön tyvärr 🙁

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x