Torsdagstankar

Semester:

16/7 idag. Jag har varit ledig i många veckor nu och det är ett par kvar. Uppehållstjänst är något jag kan rekommendera alla er som strävar efter FIRE. Ledig alla lov. Glassigt och mycket trevligt.

En löptur längs vaktbackarna vid Hoburgsudden.

Vi har hunnit med Gotland och nu närmast är det en planerad resa till Säfsen. Cykel, vandring och sommaraktiviteter. Ska bli riktigt kul.

På hemmaplan är det väldigt lugnt. Gillar lunken denna sommar.
Inga som jämför bästa utlandsresa. Dessa tävlingar om vem som varit vart osv.

Mer tankar och idéer kring vad man kan göra i sin närhet. Vädret har ju inte varit toppen men tillräckligt bra för att åka runt och se eller göra saker. Inte bara badstrand eller utomhus poolhäng. Mycket av aktiviteterna alla barnfamiljer gör denna sommar är relativt billiga. Kan tänka mig att det finns mycket semesterpengar liggandes på sparkonton som är redo att spenderas när länderna börjar öppna upp sina gränser igen.

Eller så är det bara så att skulderna blir lite lägre denna sommar. Vet faktiskt inte hur många som lånar till semesterresor men det är säkert mer än vad jag tror.

Vad har ni gjort i sommar och har ni något planerat framöver?

Aktiemarknaden:

Börsen är väl tillbaka på +-0 iår, lite plus t.o.m. Dock är det några procent kvar innan vi tangerar toppen.
För egen del så har återhämtningen var god. Ligger dock fortfarande minus, knappa -6%. Så en bit kvar innan jag kan vara nöjd. Det är främst Scandic och H&M som dragit ner portföljen detta året. Tror dock att det kommer vända för dem båda om inte i år så på längre sikt. Mitt perspektiv är ett ägande många år i framtiden.

Överlag är jag nöjd med min portfölj. Ser att jag inte uppdaterat min portföljsida så det får bli helgens projekt. Hojtar till när det är klart.

Hur har din portfölj gått iår? Återhämtat sig bra?

Sparresa:

Jag har släppt några sparresor och gillar verkligen när andra får beskriva sin resa. Varför de började spara och även hur de sparar. Just varför de började eller kom in på börsen tycker jag är det mest intressanta. Det finns plats för fler sparresor så säg till om du är intresserad.
Här kan ni läsa alla sparresor. Totalt är det nu 11 st:

Säsong 1

1. Robert Sloberg


2. Finanski

3. Mikael Aslan

4. Nighttrader

5. InvesteraMera8. Fjantson


Säsong 2

1. Snålänningen

2. JBA

3. Finlandssvensk Investerare

Nästa torsdag:

Ganska nyligen släppte Swedbank en rapport om att en barnfamilj med två barn kan spara 15 000-20 000kr i månaden. Det blev lite stormigt när de släppte den men det gick över ganska fort. Jag tänkte skriva lite tankar och jämföra med min egen familj. Eftersom vi har två barn och bor i Västerås. Som för övrigt är den plats där familjer har det allra bäst ekonomiskt. 
Här har ni rapporten, läs den gärna. 
Har du några tankar kring rapporten?
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej DS!
Ja det var faktiskt helt magiskt. Njut varenda steg.
Precis, jag gillar egentligen resandet men kan uppleva att det är hetsigt och mycket prat om vad som är bäst. Istället för bara att njuta av den resa som varit eller ska komma.

Skönt att du får semester snart.

Persson har handlat en del men de senaste åren har de inte sagt speciellt mycket om kursen. Men visst, tror inte han köper men en förväntning att kursen ska sjunka.

Tack för att du läser dem 🙂 Kanske du ska skriva en sparresa också? Om du vill?

Mvh PB?

The Dividend Story

Hej!

Det ser magiskt ut på löpturen på Gotland! Låter underbart med cykling och vandring etc också. Håller med, ganska skönt när inte "tävlandet" om "bästa" resor etc görs den här sommaren. Vi har mest hållit till i Stockholm och gjort någon dagstur än så länge, börjar semestern nästa fredag så får vi se vart vi landar då 🙂

Verkligen fin utveckling på börsen på senare tid. Stefan Persson har köpt en del i H&M igen såg jag 🙂

Tack för alla sparresor ni bjuder på, väldigt intressant!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x