Sparkvot Juli 2020Sparkvot juli 20,1
(20,1% exkl. amortering)


Inlägget innehåller reklam och annonslänk
från Savr och Komplett bank.

Klicka här så kan du se alla tidigare sparkvoter!!

Juli

Fjärde månaden i rad där vi ligger över målet på 19%. Det känns riktigt bra. De tre första månaderna var mindre bra så nu ligger snittet på 17,8% vilket nu ändå börjar närma sig årets mål.

Hittills under år 2020 har vi sparat 56 161kr varav amortering står för 16 000kr av dessa. Det är jag nöjd med. Börjar faktiskt bli ganska säker på att vi kommer spara mer än 101 012 (ink. amortering), summan som sparades under år 2019. Trots att vi kanske kommer ha lägre inkomster under 2020. Om inte jag får ett uppsving med extra jobben under hösten. Men blir det så så kommer sparkvoten på 20% vara säkrad åtminstone. Om inget oväntat händer.

Annons Savr.

Här kan ni se inkomster och sparande:

En bra månad intäktsmässig, speciellt med tanke på att det inte var någon extra intäkt.

Med ett sparande på 9 100kr gör det alltså att sparkvoten blev 20,1%
Det innebär att 2020 års snitt ligger på 17,8%. Målet är att hålla oss över 19%.
Jag har haft svårt att se mig klara målet eftersom början på året gått ganska knackigt. Men nu känner jag att det verkligen är möjligt.

Annons Komplett bank
Sveriges bästa kreditkort. 2% cashback på internetköp, 1% på övriga köp.
Nu även ett sparkonto med 1% årlig effektiv ränta.


I sparande räknar jag amortering på huset.
Mamma betalar?s sparande i fonder, mina aktieköp och barnsparande.

Räntesparande som inte räknas med i sparkvoten:

Vi har ett bilkonto, renoveringskonto, resekonto och buffertkonto.

Hoppas ni också är nöjda med ert sparande denna månad!
Hur mycket sparade ni?


Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Vad härligt!
Ja amortering är helt klart ett sparande. Visst kan man få bättre avkastning på börsen men det kan vara väldigt skönt för nattsömnen att amortera ner sitt bolån.

Mvh PB?

MIss Wattpads mamma

Amorterar mycket! Fonder (några stycken), börjat köpa aktier och om jag räknar på ditt sätt så har jag nog en rätt bra sparkvot! Sparekonomer säger ju att amortera är att spara till sig själv och det ligger något i det även om det inte ökar på det investerade kapitalet.

Pappa betalar?

Tack DS!
Jag tror det 🙂
Tack för peppen, det gör det lättare!

Mvh PB?

Pappa betalar?

Sparkvot är inget man behöver engagera sig i om man inte vill. Jag gör det för att jag känner att det har motiverat mig att spara mer.

Grym sparkvot ju!
Du ser, kan sparkvoten göra dig taggad att få bra koll på ekonomin så har du ju ett syfte med att kolla sparkvoten. Blir intressant vad du lägger dig på för snitt under resten av året!

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Miss Wattpads mamma!
Kul att höra.
Ja alla har megahöga löner, men det spelar egentligen mindre roll. Det går att spara med "vanliga" löner också.

Ja jag tycker amortering är ett sparande trots att jag vet att det finns många som inte tycker lika som mig i den frågan.

Just nu amorterar vi dock inget då vi ansökte om amorteringsfritt fram till sista augusti 2021.

Hur sparar du?

Mvh PB?

The Dividend Story

Grymt bra jobbat!! Ni kommer fixa målet galant – keep up the good work!

Fumlan

Jag har inte engagerat mig i min sparkvot hittills, men efter att ha läst ditt inlägg tänkte jag att jag för skojs skull ska räkna på den. Vet att jag handlat mycket på börsen under semestern, men fick ändå en smärre chock när jag kom fram till att min sparkvot för Juli hamnade på 47% (inkl. amortering).

Det kommer jag inte lyckas med ofta, men nu blev jag väldigt taggad på att hålla bättre koll och kanske börja föra lite statistik på mitt framtidssparande. 🙂

MIss Wattpads mamma

Jag tycker att det är intressant att följa er som inte bloggar om stora portföljer och utdelningar, alla kan inte spara mycket och måste glädjas åt de få kronor de får i utdelning. Intressant att se att du räknar in amorteringen i sparkvoten, för amorteringen är ju verkligen ett sparande till sig själv för framtida låga kostnader.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x