Sparkvot april 2020Sparkvot april 22
(10,1% exkl. amortering)


Inlägget innehåller reklam och annonslänk
från Savr och Komplett bank

Klicka här så kan du se alla tidigare sparkvoter!!

April

Första månaden iår som vi sparar mer än målet på 19%. Skönt att det blev 22%. Detta göra mycket för att öka snittet men tyvärr är det en bit kvar. Som tur är har vi många månader kvar av året också. 
Denna månad så ger jag er också sparkvoten exkl. amortering. Den är då, utan amortering, 10,1%. Vi amorterar alltså ganska mycket. 
Förra sparkvoten så var det noll i amortering eftersom vi ökade amorteringen från 3 000kr till 5 000kr. Det kommer mer nyheter om just amorteringen framöver.
Väljer dock att börja med att visa sparkvoten med och utan amortering eftersom det finns en del som anser att amortering inte bör räknas med i sparkvoten. Jag själv kommer lägga störst vikt på sparkvoten med amortering.
Sparandet rullar på som tidigare men blev 145kr extra från mitt mikrospar som funnits på P.F.C. En bra tjänst med ett debitkort men jag har fastnat för Revolut och kommer fortsätta med det kortet. De har också en mikrosparfunktion. 
Sparkvotsnittet går från 13,2% till 15,3%. Inte där jag vill att det ska vara men betydligt bättre än innan iaf. Känns lite mer hoppfullt att nå målet nu.

Här kan ni se inkomster och sparande:

Lägsta intäkterna denna månad. Beror på lite vabb och sjukdom. Men så är det ibland och inget att gnälla över. Vi kan inte klaga på våra inkomster trots att många bloggkollegor har betydligt högra inkomster så går det ingen nöd på oss. Vi lyckas spara en hel del pengar och lever ett gott liv.

Med ett sparande på 4 245kr och en amortering på 5 000kr gör det alltså att sparkvoten blev 22%
Det innebär att 2020 års snitt ligger på 15,3%. Målet är att hålla oss över 19%.
Jag tror som sagt att det kommer bli tufft, men det är kul med en utmaning. Förra året bjöd på en del extrapengar vi inte räknat med. Eftersom mycket av dem sparades så måste vi öka de månatliga överföringarna rejält för att lyckas med målet iår. Just nu känns det tufft men vi får se vad som händer under året. Jag är hoppfull trots allt.

Annons Komplett bank
Sveriges bästa kreditkort. 2% cashback på internetköp, 1% på övriga köp.
Nu även ett sparkonto med 1% årlig effektiv ränta.


I sparande räknar jag amortering på huset.
Mamma betalar?s sparande i fonder, mina aktieköp och barnsparande.

Räntesparande som inte räknas med i sparkvoten:

Vi har ett bilkonto, renoveringskonto, resekonto och buffertkonto.

Hoppas ni också är nöjda med ert sparande denna månad!
Hur mycket sparade ni?


Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x