Torsdagstankar

Månadssparande och extrajobb

Just nu är det oerhört svårt att sia om hur börsen ska gå. Efter det stora och snabba raset så har faktiskt börsen återhämtat sig en hel del. Med tanke på hur stor krisen är i samhället så har börsen ändå taget det ganska väl. Kan jag tycka.

Vad det nu betyder för aktiekurserna vet jag inte.

Det jag vet är att jag kommer fortsätta med mitt månadssparande, i ur och skur. Som ni läst tidigare så har jag också fått möjligheten att bli inringd vid sjukdom hos min gamla arbetsgivare. Vilket känns extra bra i de dåliga börstider som detta ändå är. Med lägre aktiekurser så känns det skönt att få möjlighet att tjäna några extra kronor som kommer kastas in på börsen.

Jag har också hört av mig till kommunen för att bli god man och förvaltare. Det är inte pengarna i sig som lockar mig men visst är det trevligt med en extra slant även där.
Det som lockar är få möjlighet att hjälpa samhället och de individer som behöver det.
Jag tycker det är viktigt. Det är också en av anledningarna till att jag tycker röstmottagare är ett intressant extraknäck.

Jag ska gå på en kortare kurs/utbildning/infoträff innan jag vet om det blir något av med detta. Har dock förstått att det är stor brist på detta i de flesta kommuner så jag är hoppfull att det ska bli av.

Fotbollen är igång också

Något som också är glädjande är att barnens fotboll är igång. Jag är tränare för ett av mina barn och det innebär nu att två kvällar i veckan är bokade för träning plus ex antal timmar för förberedelser. Jag överväger att kanske dra ner bloggandet en del om det blir för mycket.
Vi har dessutom börjat ett projekt med att göra om hela vardagsrummet. Golvet kommer bli den stora kostnaden. Just nu är vi uppe i 3 000kr men då är inte golv och lister inräknat i kostnaden. Får se vad det slutar på.
Ska bli kul att ha detta projektet tillsammans med frugan.

Påsklov

Påsklovet är över och två arbetsdagar har jag hunnit med sedan lovet (med totalt 10 dagars ledighet). Ett välbehövligt lov. Det är inte helt enkelt i skolorna just nu men vi kämpar på och gör vårt bästa. 
Lovet tillbringades en kort sväng i stugan men mestadels på hemmaplan (såklart). Mycket natur och idrottande. Vi har tillsammans hela familjen, spelat badminton, padel och gått en runda frisbeegolf. Så kul att barnen har kommit till den åldern att detta fungerar. Inget skönspel men tillräckligt för att alla fyra ska tycka att det är kul. 
Vi har bestämt oss för att åtminstone köra t.ex badminton två gånger i månaden. Som en familjeaktivitet. Klockrent tycker jag.
Har du någon aktivitet du kör regelbundet?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Ja men det känns ju ändå rimligt.
Ska bli kul. Vi får byta lite tankar när vi testat detta.

Mvh PB?

Louise

Jag tror det rör sig om knappa tusenlappen per månad. Hur mycket jobb det gäller beror nog på huvudmannen, samt hur mycket man själv väljer att "grotta ner sig" i saker och ting. Jag har en nära släkting som har god man, och jag har sett att det trots allt kan vara en del pyssel, särskilt vid årsskiften när årsavstämning ska göras och skickas in till överförmyndarnämnden. Jag tycker också det ska bli givande!

Mvh Louise

Pappa betalar?

Hej Louise!
Kul att du också gjort det. Helt ärligt så vet jag inte ens vad arvodet ligger på. Har bara hört att det inte är så högt. Vet inte heller hur mycket tid det tar i anspråk. Hursomhelst så tycker jag att det ska bli väldigt givande.

Mvh PB?

Louise

Jag har också anmält intresse för att bli God Man eller förvaltare. Säger som su, det är mest för att jag vill hjälpa till och göra något vettigt för någon annan. Tycker dock det rätt låga arvodet är skäligt att få i ersättning.

Mvh Louise

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x