Min första krasch!

Kraschen kom till slut

Den senaste tiden har varit turbulent på aktiemarknaden. Jag har tappat många procent sedan toppen. Orkar faktiskt inte kolla på den exakta siffran. Förutom ICA Gruppen som klarat sig bra (ligger t.o.m plus i skrivande stund) är mitt renoveringskonto med 0,65% ränta, den bästa investering. Det trodde man inte i början av året.

Jag har väntat på att någon krasch ska komma och det tog några år men nu är den här.
Det har varit ganska lätt att skriva hur viktigt det är att inte sälja och att tro att det kommer vara ganska enkelt. Det blir ju köpläge istället.

Hur känns det då?

Jag är nöjd med hur jag reagerat hittills. Det finns ju inget som talar för att detta är botten eller att det ska fortsätta sjunka. Det får tiden utvisa. Jag har iaf klarat mig utan att sälja något. Om det var de bästa är ju lätt att säga nu i efterhand, men med tanke på mitt investeringstänk så är det enligt plan. 
Alla tidigare dippar har jag inte heller sålt och varit glad för det. 
Tanken är att jag ska behålla och köpa mer i både upp och nedgång. 
Jag tänker att detta är bra för mig i det långa loppet. Jag är fortfarande i ett tidigt stadie i mitt sparande. Jag har ökat mitt sparande de senaste åren och kommer säkert kunna fortsätta med det framöver också. Letar just nu ganska aktivt extrajobb men i liten skala. Bara för att kunna köpa mer aktier. Detta är något som växt fram det senaste och året och har inte med kraschen att göra. Även om läget just nu är bra att spara mer pengar.
Jag har inte känt någon ångest eller tyckt att det är jobbigt att fallet har kommit. Jag kan inte säga att jag tycker det är kul. Att aktierna blir mindre värda är inte roligt. Men det är inget jag sörjer, eftersom det inte är några pengar jag ska använda mig av idag i min privatekonomi.
Jag kan fortfarande betala bolånet och har mat på bordet. Sparar fortfarande till resor osv.
Livet rullar på som vanligt.

Covid-19

Samhället lider mer av viruset än vad min plånbok gör.
Det snackas mycket och sprids mycket information och desinformation. Min känsla är att folkhälsomyndigheten och regeringen skött detta på ett bra sätt. 
Jag jobbar i skola och tycker att det är helt rätt att skolorna (med den information som finns i skrivande stund) rullar på som vanligt. 
Jag tänker att vi ska lita på folkhälsomyndigheten och inte själva tro att vi vet bättre än proffsen.
Det är farligt åt båda hållen. Oavsett vad det handlar om.
Det var lite av mina tankar som jag skrev under onsdagskvällen men en del tidspress.
Hoppas ni mår bra där ute!? Ta hand om varandra och behåll lugnet. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej DS!

Tänk vad skönt att du började minska din belåning redan innan nedgången. Det har ju faktiskt sparat dig många kronor.
Jag förstår att det känns för dig. Hade jag suttit med en lika stor portfölj som du så hade det påverkat mig mer. Ja det kommer nya high´s i framtiden också. Det kan jag lova (även om det skulle kunna ta lång tid).

Absolut, han och alla andra som försöker sprida ett lugn, de är de som ska lyftas fram just nu.

Ja har något på g men eftersom så många ställer in verksamheter så ser det lite mörk ut just för stunden. Men tror jag ska hitta något under 2020 iaf 🙂

Hur går det med hemmaarbete? Har det blivit mindre arbete eller är det lika som innan? Går allt att göra hemifrån?

Mvh PB?

The Dividend Story

Hej!

Härligt att höra att du följer din plan och tacklar börsnedgången på ett bra sätt. Jag har sålt av lite aktier för att minska min belåning. Jag skulle tyvärr ljuga om jag sa att fallet inte har påverkat mig känslomässigt, men det är bara att ta sig igenom – det kommer bli bättre framöver (någon gång).

Jag tycker också Folkhälsomyndigheten ska ha en stor eloge för det arbete de gör, av de som syns i media skulle jag vilja lyfta fram Anders Tegnell särskilt. Det måste vara en mycket tuff situation, men han står där i TV-rutan, svarar på alla intervjuer etc nästintill dagligen. Förklarar varför de rekommenderar som de gör etc och varför något är fel att göra i just den här fasen osv.

Hoppas du hittar ett fint extrajobb!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x