Min sparresa – Nighttrader

 

Min sparresa

Min berättelse är nog inte som alla andras, men jag ska försöka förklara det i skrift så bra jag kan. Jag har sedan jag var 22 (10 år sedan) intresserat mig för saker som är lite udda. Det började först med straffskalan inom sexualbrott (främst våldtäkt). Jag kunde inte förmå mig att förstå hur man kan våldta en kvinna, förstöra hennes liv, hennes integritet, göra henne mörkrädd kanske, aldrig kunna lita på alla världens män för att sedan få, i bästa fall något år i finkan. Man kallar det ”rehabilitering”, men vem vet på riktigt om mannen i fråga är rehabiliterad? 
 
Efter detta gick jag på Islam då jag umgicks mycket med muslimer och tycker väl allmänt att muslimer och Islam har en väldigt udda syn på livet. För att försöka förklara det enkelt tycker jag att det är mind blowing hur man i Sverige lyckades normalisera slöjan samt förtryckandet av kvinnor så snabbt. Om man som alien kommer till jorden och tittar kommer man ju inte kunna förklara varför så många kvinnor är så lågt värda och måste täckas för att inte väcka sexlusten hos männen? 
 
Efter Islam samt annan religion har jag nu senaste åren blivit maniskt intresserad av personrånens infart. Jag vill inte bli brunmålad men det är väl omöjligt då man antingen är vänster eller brun i mångas ögon. Om man hade känt mig och varit med på min resa kan man nog med all säkerhet säga att jag inte är varken rasist eller brun, jag är helt enkelt väldigt logiskt lagd och älskar statistik. Som nu den 21a feb har jag möte med Göteborgs Polismyndighet då dom nyligen översteg 1000 personrån endast i Göteborg 2019. Jag kommer att kartlägga dessa rån utifrån tidpunkt (många av rånen har varit på eftermiddag/tidig kväll), plats (många har varit mitt i stan) samt signalement på både misstänkte samt offer. 
 
Varför är detta viktigt för dig/er då? Jo, för jag är 99% säker på att den spiralen detta landet satt sig i med myndigheter som är totalt verklighetsfrånvända, en regering som är handfallen (även nästa regering kommer inte kunna vända skutan) så kommer detta landet att ”falla”. Enda sättet att vinna över mångfalden och de som tyvärr inte har något annat val än att stanna är att själv lämna. Så jag har sedan sent 2018 sparat ihop 170 000SEK privat, fått 200 000 i andra tillgångar samt har en tjänstepension som blivit ganska stor. Jag kommer inom 2–3 år köpa en fastighet i Spanien/Portugal eller annat varmt land och lämna detta landet ett bra tag. 
 
Min investeringsstrategi var till en början väldigt vinklat mot fastigheter och bank då jag inte visste bättre. Jag gick ganska tidigt på minan att köpa Swedbank innan razzian och sålde veckorna efter. Mitt psyke klarade inte det som man ju hör så mycket om i Fill or kill, börssnack, market makers osv. Efter att ha läst en bok av någon (han som älskar investmentbolag) följer jag sedan rätt många månader tillbaka den strategin slaviskt (förutom en fond som är mitt guldkorn). 
 
Jag har nu hämtat 13 000SEK back till plus minus 0 tack vare ett bra Q3-Q4. Framåt kommer jag att fortsätta sätta in ett par tusenlappar varje månad och köpa de som har hög rabatt och låta tiden göra jobbet. Mitt guldkorn är Savannah Resources som kan gå både upp och ner, men om inte bilbranschen vill lägga alla mynt hos Kina måste det börja köpas Lithium av Europeiska länder inom kort, då bör Savannah ligga bra till med sitt Portugisiska kontrakt. 
 
En fond jag också vill nämna är C WorldWide Health som fokuserar på väldigt stora medicinska företag. Anledningen till detta är Kina samt Indiens ökade ålder och mer västerländska beteende som kommer leda till mer och fler sjukdomar = den fonden kommer att öka (kan inte gå fel tänker jag). Kortfattat, jag kan inte särskilt mycket om aktier/fonder, men jag lyssnar på 4 poddar varje vecka och även om de mest pratar om trading håller det motivationen uppe plus att man lär sig väldigt mycket. Jag tror verkligen på investmentbolagen då det historiskt (om inte boken ljuger) gått väldigt bra. Jag är ung och ser mig spara i minst 15–25 år till. Men den största motivationen är att inte behöva vara beroende av månadslönen utan kunna ha en större säck med pengar för att kunna flytta utomlands när landet faller. 
 
Tack för mig, förstår att det är mycket tankegångar som blir komprimerade i en mindre berättelse, men ville hålla det relativt relevant.


Tack Nighttrader för att du ville dela med dig av din sparresa!
Verkligen intressant läsning. 

För att läsa fler sparresor så klickar du dig tillbaka till sidan ”Min Sparresa”

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Anonym!
Jag kan inget om bolaget så kan inte kommentera. Kommer inte heller kika på det till min portfölj.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Ja det är kul med dessa sparresor!
Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej igen Zaphod!
Oj, att de som kommer hatar vårt samhälle och motarbetar det. Finns säker en del som gör det lika väl som alla "svenskar" inte är guds bästa barn.

Men jag släpper invandringspolitiken nu. Det finns helt klart mycket att jobba på gällande den, tror bara jag har en annan grundinställning till invandrarna än du. Dock skulle jag gärna minska invandringen men enbart för att vi inte idag har möjlighet att integrera de som kommer till oss. Jag anser att den största anledningen till att det är lite stökigt beror på att Sverige inte tagit sitt ansvar med integrationen.

Mvh PB?

Anonym

Sorry, men Savannah är inget kvalitetsbolag. Var försiktig.

Slimis

Tack för en ytterligare intressant sparresa 🙂

Mvh Slimis

Zaphod

Arbetkraftsinvandingen på 60-80-talet var bra för sverige. Dom anlände hit och började arbeta på måndagen efter. Självförsörjande direkt. Sådana jobb finns inte idag längre och dessutom var de som kom kunniga inom industriarbete och med en kultur som inte var helt skild från vår egen. Dom som kommer idag har ofta inte ens grundskoleutbildning och kommer från muslimska klankulturer där klanen sköter kontroll och rättsskipning ofta med sharia som grund. Dom hatar vårt fria samhälle och gör allt för att motarbeta det.
Nej Sverige är förstört eller väldigt nära. Det värsta är att partier som MP och C gör allt för att påskynda processen mot kollaps.

Pappa betalar?

Håller inte med dig om att landet är förstört. Västerås hade inte varit den stad det är idag om inte arbetsinvandringen skett. Det finns såklart en problem också men allt är långtifrån negativt.

Att lösa problemet genom att själv bli invandrare är intressant, tycker jag.

Men kul att Nighttrader gått från stockpicking till att köpa investmentbolag. Det tror jag är ett vinnande koncept och det dröjer nog inte länge tills han kan utvandra till Portugal eller Spanien.

Jag skulle också kunna tänka mig att ha ett hus med i Grekland. Dock kommer alltid somrarna spenderas i Sverige. Får se om det blir verklighet. Trivs lite för bra i Sverige just nu.

Mvh PB?

Zaphod

Det här landet är dömt att förfalla pga mångfalden och enfalden från politikerna. Även om vi skulle stoppa invandringen och kunnat skicka tillbaka flertalet av se som kommit sedan 2015 så är landet förstört för generationer framåt. Bra skrivet!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x