Samarbete med Bredbandsval.se. Dags för ett billigare bredbandsabonnemang

Nu är det dags för en ny omgång med bredbandsbolagen

Inlägget är ett samarbete med Bredbandsval.se.

Nu har det hänt igen. Varje år ska det krånglas med att min nuvarande operatör låter rabatten jag förhandlat fram försvinna. Varje gång blir jag helt chockad av att bredband är så dyrt.
För att återigen få ett schysst pris så surfar jag in på Bredbandsval.se, kollar vilka som har de bästa erbjudandena just nu. 
Vi vill ha 100mb ner och det räcker med 10mb upp. 
Nu varande operatör tar 389kr för sitt bredband. Hutlöst tycker jag.
Speciellt när det visade sig att jag kan få samma hastighet från Bredband2 till en kostnad av 218kr per månad. Plus att jag får halva priset första fyra månaderna. Grymt ju! 
Det är faktiskt en besparing på 2 500kr under ett år och då får jag precis samma sak för pengarna. Rätt galet måste jag säga. 

Fasta kostnader ska hållas så låga som möjligt!

Ja som sagt, varför ska jag betala mer än vad som behövs? 
Är t.ex Telenor dubbelt så bra som Bredband2 (priserna skiljer sig markant när jag fick prisförslag från Bredbandsval.se)? 
Är deras uppkoppling dubbelt så bra? 
Det tror jag absolut inte.
Därför byter jag med hjälp av Bredbandsval.se till ett billigare bredband.

Bredband

Ett väldigt bra spartips är att se över sina fasta utgifter. Jag skulle säga att bredband är något alla behöver. Det ingår i ett hushåll idag. Därför räknar jag det som en fast utgift för mitt hem. Men det finns valmöjligheter när det gäller bredband, bland annat så finns det en väldig massa olika hastigheter.
Lägre hastighet = billigare.
Här får du välja det som passar i ditt hushåll. Streamar ni mycket tv, spelar spel osv. Kanske en högre hastighet är viktigt. Vi klarar oss gott och väl på 100/10.
Det finns också en massa olika leverantörer att välja på, dessa har olika priser. Det kan också variera i olika städer om du har tillgång till stadsnät.

Jag tänker inte betala 389kr/månad för 100/10 Mbit/s

Jag är alltså inte så sugen på att betala närmare 400kr per månad för att kunna surfa och streama film. Jag är egentligen bara missnöjd med priset idag. Men besparingen vi gör på att byta till Bredband2 är tillräckligt stor för att det ska vara värt ett byte. Halva priset är trevligt.

Jag har varit kund hos bredband2 förut. Var lite missnöjd men känner att det är så längesedan att jag tycker det är värt att testa igen. Det är ingen bindningstid så skulle jag inte vara nöjd så kan jag ju faktiskt byta rätt snabbt igen.
Så nu har jag med hjälp av Bredbandsval.se, direkt från deras hemsidan beställt ett nytt bredband och därmed gjort en besparing på 2 500kr under ett år framåt. Vilka aktier ska jag köpa för dessa pengar?
Bredband 2 är noterat. Ska man slänga in pengarna där!?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej!
Tack.

399kr låter inte så prisvärt.

Ingen fara, blir många sparade kronor för dig om du byter till något billigare.
Lycka till!

Mvh PB?

stasch

Hej!
Bra inlägg, går i samma tankar… Har Boxer som tog bort 100/10 i somras och därför uppgraderade mig så jag fick ett snabbare och dyrare abonnemang. Betalar sedermera 399 kr/mån vilket jag tycker är helt orimligt, särskilt då jag inte spelar eller något sådant. Men jag har fullt upp med barn och annat och är därtill något slappt lagd så inget byte har blivit av än. Därför var denna information riktigt bra. Nu ska jag genast byta. Tack.

Pappa betalar?

Hej DS!
Tack, ja verkligen. Blir ett gäng aktier för den slanten.

Hade likadant när vi bodde i bostadsrätt. Bredbandet ingick i hyran. Oftast är det förmånligt.

Numera blir det en aktiv handling ungefär en gång per år. Då är det perfekt att ta hjälp av en jämförelsetjänst.

Mvh PB?

The Dividend Story

Grymt, riktigt fin besparing!! Vi har bredband som ingår i hyran på bostaden så kan tyvärr inte välja helt fritt.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x