Månadsrapport november 2019

Månadsrapport!

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från Viaspar.

Att varje månad gå igenom köp och sälj är inte superviktigt när du har en långsiktig portfölj.
Men det kan vara kul att se vilka aktier som gått bra och dåligt, och fundera på varför.

Jag hoppas också att ni som läser kan tycka att de är kul att se vad jag köpt eller sålt.
Lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!

November

Börsen gick rätt bra denna månad. Mitt jämförelseindex OMXSCAPGI, hela Stockholmsbörsen inklusive utdelningar, steg med nästan 2%.

För min egen del så backade mina portföljer totalt med -0,19%. Så en knapp nedgång och en bra bit ifrån index. Längre ner i inlägget kan du se vilka bolag som drog ner utvecklingen för mig.

Trots en månad i sidled så är detta år än så länge ruggigt bra. OMXSCAPGI har fram till sista november stigit med 29,93% och mina innehav har hittills stigit med 34,65%. Galen årsavkastning och kollar man från toppen 2018 så ser det inte lika fantastiskt ut om än bra.

1,97% OMXSCAPGI 191101-191129


Portföljen:

Månadens vinnare: 

Stockwik förvaltning steg 35,74% under november. Tyvärr är detta ett mindre innehav som jag gjort en hel del köp och sälj i under några år. Funderar dock på att flytta över det till min portfölj med långsiktiga innehav. Gillar vad de gör men tycker att deras finansiering av förvärven är i dyraste lagen.
Här kan du läsa en intervju med VD David Andreasson på bloggen Aktiedrottningen. Klicka här.

AQ Group, ytterligare ett konglomerat på vinnarsidan. AQ har stigit 13,81% under november. Kul när jag faktiskt gjort en hel del köp i AQ under hösten. Gillar dem skarp och i dagsläget är de 9:e största innehavet, tanken är att de ska fortsätta klättra på den listan. Idag är de 5,82% av portföljen men jag tänker att de ska bli några procent större.

Månadens förlorare: 
Kindred, -15,11%. Har ägt aktien sedan den började gå dåligt. Köpte in mig lite tidigt men ligger knappt minus på denna. Tänker behålla ett tag till då jag tror det kommer gå bättre de närmsta rapporterna. Ett kortsiktigt innehav helt enkelt.

Köp och sälj:

Utdelningar:

Bara köp denna månad. Som det ska vara alltså. Avanza global fyller jag på i min KF för utlandsaktier tills det finns tillräckligt med pengar för att fylla på i mina aktier. Blir för dyrt att smådutta i utländska innehav.

Ca 300kr i utdelningar under månaden. H&M den största utdelningen på 237kr. Kul med utdelningar men ännu inga summor som gör någon skillnad i livet. Därför sätts de i arbete så fort som möjligt.


Hur gick din portfölj i november?

ViaSpar Finans AB är ett inlåningsföretag som erbjuder 
sparkonton utan insättningsgaranti. Ränta från 4.5% upp till 7,33% effektiv sparränta.


Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.
Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Tack!
Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej DS!
Ja några bolag gick bra men tyvärr var det inte de största innehaven.
Resurs verkar många prata om.
Mmmm, min take är att det kanske kan lätta lite näsa kvartal och då hoppas jag sälja med vinst.

Mvh PB?

Två Månadslöner

Fina köp!

The Dividend Story

Fina köp och fin kursutveckling för flera bolag! I november köpte jag bland annat Resurs och HiQ. Jag sitter också kvar i Kindred och tror det blir bättre på sikt. Det blir skönt när Q4 är över och förhoppnignsvis jämförelsetalen kan vara lite mindre utmanande iaf 🙂

Pappa betalar?

Hej Snålgrisen!
Tack, ja det hoppas vi att de gör.
Ja du är tung mot bank och det har inte lönat sig detta året. Tror dock inte det kommer vara så illa på lång sikt.
19% uppgång är inte så illa egentligen men lite efter index.

Lycka till framöver med avkastningen!
Mvh PB?

Snålgrisen

Fina utdelningar som förhoppningsvis växer för varje månad. Här ligger vi ca 6% efter index, mycket har jag att tacka bankerna för detta. Har lite dålig koll på exakt vad det är som drivit på både omxs30 och S&P 500 så otroligt mycket senaste månaderna. Samma uppgång har inte återspeglats i vår portfölj, som dock ligger på dryga 19% YTD.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x