Savr, billigare fonder

Fondavgifter

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från Savr.

Det har nu gått ca en vecka sedan företaget Savr lanserade sin nya uppdaterade sida. 
Jag vill skriva lite om dem för att jag tycker de har gjort något riktigt bra. De har nämligen gett sig in i  ett krig, att ge billigare fonder och svenska folket. De har skapat en fondplattform som kan skaka om i fondvärlden.
Jag har varit kund hos dem i över ett halvår.
Det var enkelheten att starta ett sparande hos dem som gjorde att jag vill undersöka om det kunde vara bra.
Jag tror det tog ca 3 minuter att bli kund och att ha en månatlig överföring i deras fond klar.
När jag blev kund, fanns det bara ett alternativ, en fond som Savr la pengarna i. Denna har gett mig en avkastning på 2,43%. Någon blandfond med alldeles för hög avgift. Katastrof. Som tur är så är deras nya tjänst något helt annat.
Det är det jag tänker skriva om nu.

Savr kan göra stor skillnad i prissättningen hos flera aktörer

Här kan du redan idag köpa över 1 300 olika fonder och i vissa fall är det upp till halva avgiften på fonderna.
Jag ska ge några exempel på några fonder:
Core Ny Teknik: Avgift hos Avanza 1,56%. Hos Savr betalar du 1,05%.

Spiltan Aktiefond Sverige: Avgift hos Avanza 1,61%. Hos Savr betalar du 0,97%.

Didner & Gerge Aktiefond: Avgift hos Avanza 1,25%. Hos Savr betalar du 0,79%.

Listan går att göra lång. Kom ihåg att i priset från Savr inger deras plattformsavgift på 0,09%.
När det gäller indexfonder som redan har en låg avgift så blir det inte så stor skillnad. Även om avgiften är billigare på t.ex Spiltan Aktiefond Investmentbolag. Men där går den från Avanza´s 0,24% till 0,23% på Savr.
Inte någon jätteskillnad men ändå en skillnad.
Men när vi tittar på aktiva fonder, då ser vi att det faktiskt gör riktigt stor skillnad.
Har du några fonder där avgiften är i klassen större, då kan du spara många kronor på att faktiskt flytta dessa till Savr. Jag funderar på att börja köpa Core Ny Teknik på Savr istället för Avanza. Skillnaden i fondavgiften, med ränta på ränta-effekten gör skillnad.

Hur mycket kan fondavgiften påverka min slutliga förmögenhet?

Säg att du sparar 1 000kr varje månad i Core Ny Teknik. Vi ponerar att du gör detta sparande i 20 år. Vad blir skillnaden om du sparat via Avanza eller Savr. Jag räknar med att fonden avkastar 7% per år innan fondens avgift.
Med Avanza´s prissättning har du 407 950kr.
Med Savr blir detta 431 652kr.
Det skiljer alltså över 20 000kr i bara avgifter. Och detta på ett mindre belopp. Sitter du med ett stort sparande eller stort belopp i fonder med högra avgifter så är det helt klart värt att kika mer på detta.

Jag överväger att fortsätta spara hos Savr 

Jag tänker nog inte flytta över något sparande från Avanza till Savr men jag överväger att öka sparandet till Savr och minska det till Avanza för att fortsätta fondsparandet där.
Har du hört om något om Savr? Jag är verkligen förvånad att nästan ingen skrivit om detta. Trodde att bloggar och Twitter skulle svämma över med inlägg och info kring detta.
Har du varit inne i kikat på deras tjänst?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Anonym!
Vid flytt så menar du försäljning. Det tillkommer en avgift på 0,5% vid köp och sälj av fonder som handlas i annan valuta en SEK. Valutaavgift finns hos alla aktörer. Tror t.ex att Avanza har 0,25%. Men eftersom fondavgifterna är så mycket lägre på aktiva fonder så lönar det sig i längden.

Vet ej varför man måste sälja.

Mvh PB?

Anonym

Glöm inte bort att det vid "flytt" av utländska fonder tillkommer en valutaväxlingsavgift både vid försäljning och köp. Jag undrar varför man inte kan flytta fonder dit utan att realisera tillgångarna.

Pappa betalar?

Ja gör det, testa och se vad du tycker.

Det kan säkert stämma att det blir så mycket pengar på 20 år.
Ränta på ränta ger mycket i slutändan. När du sparar så stora summor som du gör, då kan en liten skillnad i avgift gör stor skillnad på sikt.

Om du känner dig osäker så börja med 50/50 och när du känner dig mer bekväm med Savr så kan du spara allt där.

Lycka till!

Mvh PB?

Sparlisa

Ok , Tusen Tack �� Kommer öppna och prova på SAVR ett isk sen se hur utveckling ger ����Samt såg jag på SAVR hemsida att man kunde logga in med bank id och jämföra bank där man har sina fonder och vilka fonder man ägde ! Men kan det verkligen stämma att om jag skulle flytta mitt innehav tjärna 114000 kr på 20 år är det verkligen sant ??.. Hur räknar dom ut det ? Typ ? Från deras ? Samt stod det att Swedbank tar 0,96% i årlig avgift och SAVR tar 0,75% årlig avgift på dem fonder . Kan det verkligen skiljas sååå mycket ? Ska testa nu och spara månadsvis som jag i annat fall brukar spara i Swedbank typ 7000 kr månad eller tycker du jag ska spara 50 / 50 på Swedbank ?..

Pappa betalar?

Hej Sparlisa!
Ja i princip alla fonder är billigare hos Savr. I längden kan det bli många kronor extra i portföljen.

Om de kan fortsätta hålla billiga priser i framtiden är svårt för mig att svara på. Har svårt att tro de skulle ändra på det. Tror inte heller på dolda avgifter.
Jag har förstått det som att de kommer lägga till fler tjänster framöver som kommer kosta pengar men dessa kommer du bara betala för om du använder dem.
Så jag tror de kommer vara billiga fonder hos dem.

Eftersom fonder är gratis att köpa och sälja så kommer du inte förlora några pengar på att byta till Savr och eventuellt byta tillbaka till Swedbank i framtiden.

Jag har inte flyttat några fonder än men har ett litet månadspar hos Savr för att testa och känna efter hur de fungera.

Du kanske ska börja så?

Mvh PB?

Sparlisa

Hej jag är lite osäker om jag ska flytta mina fonder från Swedbank till SAVR eftersom vissa av mina fonder är avgiften billigare mellan 0,10-0,55 % i SAVR ?? Men undrar verkligen det kan vara såå i längden eller om det tillkommer mer dolda avgifter ? Samt om man förlorar på att sälja och köpa tillbaka samma fonder på SAVR ? Vad skulle du gjort ?

Pappa betalar?

Hej Lindyhop_Triathlete!
Smart gjort!
När indexfonderna är för liten rabatt på så det känns helt klart skönare att behålla dem på Avanza.

Lät som att det var på g och skulle komma väldigt snart.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Valutor!
Kul att du använder deras tjänst. Är du nöjd?

Ja de var många influencers på deras startsida i början. Troligen smart men som du skriver så har de nog bytt fokus med sin nya satsning.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej!
Ja de lite dyrare fonderna passar nog bättre hos Savr.

Trevlig måndag!

Pappa_Utdelare

Jag har flyttat från Avanza mina aktiv förvaltade fonder: LF Fastighetsfond, LF Fastighets Europa fond, Core Ny Teknik, Lannebo Vision teknik.

Övriga index fonder och AUTO kommer att ligga kvar hos Avanza då 0.01 eller 0.02 är inte värt det att flytta… men 0.50 eller mer… ja, det gör skillnad på sikt…

Hoppas bara SAVR kommer snart med automatiskt månadsspar så slipper man gå in varje månad och lägga en order 🙂

Valutor

Jag använder Savr, och handlar månadsvis. Anledningen till att så få skriver om det är troligtvis för att det är relativt nytt. Historiskt har de kommunicerat mot den yngre målgruppen med trendiga influencers och inte de som räknar på fördelarna. Nu verkar det vara en ny design och nytt fokus.

The Dividend Story

Hej!

Yes, var inne och kollade en snabbis förra veckan men tänkte kolla igenom lite mer i helgen. Core ny teknik, Swedbank Robur Small Cap Emerging Markets är några fonder jag har som jag skulle kunna tänka mig att köpa via SAVR istället.

Trevlig helg!

Pappa betalar?

Japp 🙂

Arbetsplanen

Precis! För de aktiva är det stor skillnad, då hade jag använt SAVR garanterat 🙂
/Arbetsplanen

Pappa betalar?

Hej!
Alla fonder de har på sin plattform är billigare men de som är index fonder eller indexnära, där blir skillnaden inte så stor.

Avanzas egna fonder är grymma och de kommer nog få kunna konkurrera mot.
Core Ny Teknik som jag tycker är en bra fond. Den blir rätt stor skillnad att köpa hos Savr.

Men förstår om du kör Indexfonder att det inte känns värt att lämna Avanza, 0.01% högra avgift är det värt med tanke på att deras plattform är den mest användarvänliga på marknaden.

Mvh PB?

Arbetsplanen

Såg detta för ett par dagar sedan och tänkte först "wow". Men när jag sökte på hemsidan såg jag att det gällde aktiva fonder för det mesta. 0.01% på Spiltan är det inte värt för mig! 🙂 De andra fonderna jag har (Avanzas egna) eller bättre alternativ fanns inte.

/Indexkramaren Arbetsplanen (Kommenterar ifrån mobilen)

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x