Månadsrapport oktober 2019

Månadsrapport!

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från Mintos och Viaspar.

Att varje månad gå igenom köp och sälj är inte det viktigaste när du har en långsiktig portfölj.
Men det kan vara kul att se vilka aktier som gått bra och dåligt, och fundera på varför.

Jag hoppas också att ni som läser kan tycka att de är kul att se vad jag köpt eller sålt.
Lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!

Annons Mintos

Oktober

Oktober var även den en bra månad för Stockholmsbörsen. Hela detta året är fantastisk. Om vi bortser från att förra årets höst slutade rätt dåligt så har börsen gått riktigt bra den senaste tiden.
2019 har fram till sista oktober gett en uppgång på 27,43%, det är riktigt bra.

Eftersom Avanza gjort om sin hemsida så hittar jag inte platsen där jag kan analysera mitt innehav. Eller jag hittar analyssidan men saknar den biten där jag kan välja mellan vilka dagar jag vill se hur det gått för mina aktier.

Skulle ni hitta det så meddela mig gärna hur jag gör.

3,98% OMXSGI 191001-191031


Portföljen:

Månadens vinnare: 

Kindred gick upp 21,67% under oktober. Nu är det ett litet innehav i min lekportfölj. Men den ligger på plus nu och jag tror den har mer att ge. Denna kommer ligga kvar ett tag till och visar sig nästa rapport att vara bra så kan det vara dags för mig att sälja då. Vi får se.

Scandic Hotels Group är ett innehav som funnits länge i min portfölj. 17,55% upp under oktober. Mitt första köp gjorde den 10 maj, 2016. Då kostade aktien 62,5kr. Som mest var den uppe i 119,3kr. Med utdelningar så har det varit en okej affär men jag hoppas den ska fortsätta upp och jag är beredd att köpa mer i Scandic framöver. Dock så ligger den på ca 10% av portföljens innehav så just nu är det högre prio att bredda portföljen.

Månadens förlorare: 
ICA Gruppen, en aktie som utvecklats väl i min portfölj. Har tyvärr för andra månaden i rad var den stora förloraren. Denna månad backade den -6,11%.
I början på sommaren låg aktien under 400kr och rusade på riktigt stort under främst augusti. Var som mest uppe i 493,5kr. Lätt att vara efterklok och tänkt att man skulle sälja då. Men att köpa och sälja är inget jag kommer göra i ICA Gruppen. De trummar på och det tror jag de kommer fortsätta med i framtiden. Backar aktien mer så kommer jag köpa på mig mer. Just nu är jag dock nöjd.

Köp och sälj:

Utdelningar:

Nu är vi tillbaka till en vanlig vardag. Inga sälj men iaf några köp. Fyllt på i AQ Group under månaden. Gillar det jag ser i AQ.
Köpte också in mig i ytterligare ett månadsutdelande bolag. Nu blev det amerikanska EPR Properties. Ska bli kul att bli garanterad utdelning två gånger varje månad.


Hur gick din portfölj i oktober?

ViaSpar Finans AB är ett inlåningsföretag som erbjuder 
sparkonton utan insättningsgaranti. Ränta från 4.5% upp till 7,33% effektiv sparränta.


Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.
Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej!
Ja precis. Scandic var mest kul då det är ett större innehav för mig.

Fick hjälp på Twitter och hittade den gamla funktionen.
Klickar man på "min ekonomi" sedan vidare på en portfölj så ser jag fliken portföljrapport.
Skönt.

Funkar supersmidigt att där se de portföljer du vill under den tidsperiod du känner för att se 🙂

Mvh PB?

The Dividend Story

Hej!

Kindred och Scandic gick fint i oktober 🙂 Om det är hur aktierna har utvecklats under t ex senaste månaden du vill se så kan man iaf se det om man:

Klicka på "min ekonomi" –> Klicka in på den portfölj du vill se –> Scrolla ned så du ser portföljens alla innehav och klicka sedan på "historik".

Om man har olika portföljer har jag inte sett den funktionen så man kan se alla innehav. Jag har dock också lagt in hela portföljen i en bevakningslista (så kan jag se utvecklingen för alla aktier på en gågn på dagarna utan att vara inloggad) och där finns den funktionen.

Pappa betalar?

Hej Investeraren!
Ser att jag måste uppdatera min sida "portfölj"
Min egna portfölj har faktiskt gått om barnens portfölj. Iår har min egna portfölj avkastat 10% mer än barnens. Sedan start så ligger jag lite före barnportföljen idag. Får se hur det blir på längre sikt.

Jag själv har mest svenska aktier. Barnen är det mycket mer globalt.

Hur mycket bättre går barnens portfölj för dig?

Investeraren

Jag noterade att ditt barnsparande hade en bättre relativ avkastning än dina egna portföljer. SÅ har det ofta sett ut hos oss med, lustigt nog 🙂
Mvh investera-pengar.blogspot.se/

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x