Månadsrapport september 2019

Månadsrapport!

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från Kortio och Viaspar.

Att varje månad gå igenom köp och sälj är inte det viktigaste när du har en långsiktig portfölj.
Men det kan vara kul att se vilka aktier som gått bra och dåligt, och fundera på varför.

Jag hoppas också att ni som läser kan tycka att de är kul att se vad jag köpt eller sålt.

September

September var en bra månad. Andra månaden i rad med ett positivt utfall på portföljerna.
Nu kommer jag inte längre jämföra mig mor SIXPRX eftersom Avanza tagit bort den möjligheten. Men som tur är finns det ett motsvarande index som heter ”OMX Stockholm All-Share Cap_GI”. Jag vet inte om det är exakt lika som SIXPRX men det kommer iaf vara det jag jämför mig mot framöver.
OMXSGI ökade under september med 2,91%.

Även denna månad så presterade portföljen bättre än index och landade på 5,87%. Riktigt bra.

2,91% OMXSGI 190901-190930


Portföljen:

Månadens vinnare: 

Stockwik förvaltning har snackat upp en del under september och svarade för en ökning på hela 43%. Detta är en aktie som går upp och ner och jag har gjort några köp och sälj i denna under något år. I augusti var det månades sämsta aktie nu månadens vinnare.Eolus Vind fortsätter slå nya ATH och jag har sålt lite för att inte innehavet ska sticka iväg o storlek. Just nu är aktien väldigt volatil och ibland har det känts rätt att sälja av med sedan sticker aktien iväg ändå. Jag får känna mig stolt över att jag följer mina investeringsregler och får vi ett fall som skett tidigare så kommer jag vara nöjd att jag skalat av lite. Aktien har gått upp 27% under september.

Månadens förlorare: 
ICA Gruppen har under september backat -6,5%. De gick upp väldigt mycket under augusti och inte konstigt att de backar lite denna månad. Ett fint bolag i en bransch som klarar sig bra i alla lägen. Jag skulle säga att den är långt ifrån billig. Jag behåller mina och är glad för det innehav jag har idag. Skulle vilja öka i Ica men gör inte det på dessa nivåer.

Annons Kortio.
Kom ihåg att jämföra olika kreditkort. Det finns många kronor att spara på det.

Köp och sälj:

Utdelningar:

Även denna månad har vi en hel del transaktioner. Ovanligt många sälj. Eller kan jag säga så när det är andra månaden i rad med en hel del försäljningar.
Även denna månad handlar det om att inget bolag ska väga över 12%. Helst inte mer än 10 men eftersom jag har relativt få innehav så känns max 12% som en ok gräns just nu.

Mitt största innehav är idag Eolus Vind på 11,77% tätt följt av Tele2 (11,47%), Spiltan (11,19%) och ICA (10,18%).


Hur gick din portfölj i september?

ViaSpar Finans AB är ett inlåningsföretag som erbjuder 
sparkonton utan insättningsgaranti. Ränta från 4.5% och just nu
går det att binda med en effektiv ränta på upp till 9,43%.
De högre räntorna gäller fram till sista oktober.


Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.
Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej DS!
Ja det rullar på bra nu 🙂

Såg att det gått riktigt bra för dig. Kul!

Just nu är det svårt att sia om hur börsen ska gå (det är det väl iofs alltid). Kan börsen fortsätta trumma på i detta tempo, känns ju orimligt. Avmattningar i konjukturen osv. Men med den låga räntan så finns det ju knappt några andra alternativ att lägga sina pengar i. Börsen kan nog fortsätta stiga så länge det är så. Men vad händer när räntorna börjar stiga, om de någonsin gör det. Ojojoj.

Men som du säger så är det intressant att läsa om bolagens framtidsutsikter och hur de tänker om den närmsta framtiden.

Mvh PB?

The Dividend Story

Grattis till ännu en fin månadsutveckling!! September var en stark månad för vår del och nytt ATH-noterades, oktober har dock börjat på en lite lägre nivå. Blir spännande att se vart börsen tar vägen när rapportperioden drar igång på allvar.

Pappa betalar?

Hej Mike!
Jag gillar verkligen Eolus men tycker det är viktigare med en diversifierad portfölj.
Därför känns det bäst att inte låta något bolag vara värt mer än 12% av portföljen.

Jag stannar långsiktigt i mina aktier men vill inte att risken i portföljen ska öka, vilket den gör om en aktie blir för stor.

Om det är bäst eller inte, vet ej. Men jag vill följ min investeringsstrategi då jag t.ex tror på diversifiering.

Har du ingen gräns på hur stor del av portföljen en enskild aktie får vara?

Mvh PB?

Byggpengamaskin

Hej! Eolus är ett bra bolag långsiktigt, är det inte värt och stanna långsiktigt än att skala av på de som går bäst? 🙂

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x