Reklam och sponsrade inlägg!?

Tjäna pengar på bloggen

Jag har nu bloggat i mer än ett och ett halvt år. Inte illa. Detta blir mitt 240:e blogginlägg. Jag kommer troligtvis gå över över 200 000 sidvisningar under morgondagen.
Mitt mål med skrivandet är att dela med mig av min resa. Jag har aldrig gillat att skriva, inte varit särskilt bra på det. Det är också en morot för mig, att man inte behöver vara journalist för att skriva.
Jag gillar också all input jag får via bloggen, jag hade inte varit där jag är idag utan er som följer och kommenterar.

Jag skriver för att själv få tänka på min privatekonomi och sparande. Jag tror att det är bra för mig att göra såhär. Tänka, skriva, fundera och göra. Jag har verkligen lärt mig mycket under denna korta period. Jag har också lärt mig en massa av andra bloggar jag läser.

Jag använder mig av reklam på min blogg. Varför det?

Jag tycker att det är helt okej för andra bloggare att ha reklam på sina sidor. Jag tycker de förtjänar en slant för det de gör, jag gillar att läsa det de skriver och kan då ”stå ut med” någon banner här och där. Google Adsense är det vanligaste på bloggarna. Jag använder det själv för att det knappast stör bloggen (tycker iaf jag).
Jag försöker också att vara inne på Google Adsense och blockera skumma banners från suspekta företag. Vet inte om det funkar. Ni får gärna hojta till om det dyker upp suspekta annonser.

Jag har under hela bloggens historia kommit upp i ca 550kr. Gränsen är på 700kr för att kunna ta ut pengarna. Jag vill inte ens räkna på timpengen. Hahaha. Glöm inte skatten på det också 🙂

Jag har också testat Adtraction under snart ett år och där pratar vi iaf någon tusenlapp i förtjänst. Jag gillar egentligen det bättre än Adsense, eftersom jag själv väljer exakt vad det är för annons.
Annonsen från Insplanet längre ner här får jag t.ex inga pengar för att visa, inte heller för att någon klickar på den.
Men om en läsare klickar på annonsen, och sedan jämför bilförsäkring, hemförsäkring, båtförsäkring, barnförsäkring, livförskring osv.  Då får jag några kronor av insplanet till mitt konto på Adtraction.

Fördelen med Adsense är att det räcker med att annonserna visas för att det ska ticka in några ören. Adtraction krävs ofast att läsarna klickar och köper eller registrerar ett konto hos den annonsör man valt. Men sker detta så blir det desto mer pengar.

Målet med bloggen är inte att tjäna pengar på den. Men, med tanke på all tid som läggs på bloggen så ökar såklart motivationen om det går att dra in några kronor på den.

Jag fick några slantar när jag tipsade om OKQ8kortet, där alla som ansökte om ett kort fick hundra kronor att tanka för.
Jag visade Mamma betalar? att det ramlat in lite pengar. Hon tycker timpengen är för dålig 🙂 Haha.

Annons Insplanet.
Kom ihåg att jämföra dina försäkringar. Hos Insplanet kan du jämföra de flesta typer av försäkringar.

Sponsrade inlägg

Jag har blivit kontaktat av en del företag under tiden som bloggare,det har de handlat om sponsrade inlägg. Dock har det aldrig känts okej, inte passat mitt sätt att tänka.
Nu har jag, för första gången blivit kontaktad av ett företag som jag känner skulle passa för bloggen. Jag vet inte hur mycket betalt de ger eller hur de vill att inlägget ska se ut än. Jag tänkte först höra med er om vad ni säger om de så kallade sponsrade inläggen.

De kommer tydligt märkas så det syns att det är sponsrat och troligtvis kommer det vara styrt från företaget vad som ska finnas med.
Skulle ni sluta läsa här om jag tog in ett sponsrat inlägg. Min tanke är att det skulle handla om kanske 2-4 st per som mest. Och självklart inget SMS-låneföretag, utan något som passar i det jag brukar skriva om.
Skulle det bli 4st per så är det ungefär ett sponsrat inlägg var 25e inlägg. blir det bara 2 st så är det var 50.e inlägg. Ungefär.

Vad tycker du?
Förstör det bloggen?
Är det ok?
Spelar mindre roll om det bara är 2-4 st per år?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Ekonomenstips!
Ja det är verkligen inte lätt det här.

Jag kommer testa med ett sponsrat inlägg snart och se hur det går och känns.
Affilitelänkar och annonser kommer jag fortsätta med, Adsense däremot är jag sugen på att ta bort.

Mvh PB?

ekonomenstips

Jag tycker att det är helt okej med reklam. Precis som tidigare personer sagt så vill man ju att det ska vara något som du själv verkligen tycker är bra och rekommenderar. Jag har själv affiliatelänkar, och det är ju ytterst få jag kan använda då det enligt mig inte finns supermånga som jag själv använder.
Säg att jag skriver 10 inlägg om att verkligen inte köpa onödiga saker, att ha köpstopp, att ha klädbytesdagar, handla på second hand etc. Sen gör jag ett 10e inlägg och säger att när man väl ska köpa något, en förbrukningsvara eller annat så är det bra att göra det via en återbäringssida. Så tänker jag att det absolut skulle kunna finnas någon som inte alls lyssnade på de första 9 inläggen utan sen går bananas och handlar en massa för att samla återbäring. Men det är ju en risk alltid att någon inte vill lyssna till det övergripande budskapet. Att personen sen ska säga "du tipsade om återbäring men det var ett dåligt tips för det fick mig att handla mer". Men jag tycker att det är en supersvår fråga. Vill tillägga att jag inte bloggat lika länge eller frekvent som du och aldrig tjänat en krona på någon länk.

Pappa betalar?

ojojoj, då ser jag ännu mer framemot ett besök 🙂

Pappa betalar?

Hej Slimis!
Tack så mycket.
Kul att du tycker det 🙂

Ja det är bara att säga till.
Näe går inte att jämföra att blogga med ett arbete, inte i inkomst iaf.

Kul att höra, följer din blogg slaviskt också.

Mvh PB?

The Dividend Story

Haha, tanken är att bjuda dig som tack för alla bra tips! 🙂

Slimis

Grattis till så pass många läsare 🙂 Tycker ditt reklam innehåll känns helt ok. Skulle det gå till överdrift så säger jag till 😉 Nej men jag tycker det är kul att du kan få in en liten slant på bloggen. Vet att de inte är någon vidare ersättning om man ska jämföra med ett vanligt jobb. Iallafall inte bland oss som driver mindre bloggar. Fortsatt lycka till med bloggen samt livet i övrigt. Jag följer alltid blogge även om jag inte alltid hinner kommentera.

Mvh Slimis

Pappa betalar?

Hej Louise!
Så mycket sponsrade inlägg kommer du inte se hos mig.
Reklambanners har jag lite mer av men jag upplever inte att det är något problem.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Absolut. Håller med dig.

Louise

Om inte mer är var 10:e inlägg är sponsrat/innehåller en drös reklamlänkar så tycker jag det är helt okej att köra på!

🙂
/Louise

Sparo

Interaktion kan ändå vara hela poängen med bloggen, men om du formulerar dig för att maximera antalet läsare är det ju egentligen inte dig de interagerar med utan en påhittad spegelbild av dem själva, och i det scenariot känns interaktion meningslös.

Pappa betalar?

Sant!
Bara att köra på egentligen.
Jag skriver ju för min egen skull. Att andra gillar det det och läser är egentligen en bonus 🙂

Det är oerhört kul med interaktion och att få höra andras tankar, det utvecklar också.
Men du har helt rätt, gäller att inte glömma anledningen till varför man skriver.

Sparo

Har haft fler och har andra på gång. Precis som man inte bör anpassa sig efter sponsorer tror jag att det vore lika olyckligt att anpassa sig till läsarna. Då vet man till slut inte vem det är som skriver ;-).

Pappa betalar?

Hej Hon!

Ja verkligen jättestort, det hade jag inte vågat hoppas på när jag startade bloggen.
Tack för de fina och värmande orden.

Verkar som att de flesta är överens om att det är ok med något sponsrat innehåll om det passar bloggens filosofi och i lagom mängd. Det är kul att höra. OM jag landar i något samarbete ska det bli intressant att se om "trollen" letar sig fram och skriver en massa negativt.

Ja vi hoppas på mycket fler inlägg än så 🙂

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej DS!
Ja verkligen häftigt. Hade inte vågat tro att det skulle kunna bli så många visningar på bloggen.
Verkar som att de flesta tycker att det är ok med något sponsrat inlägg ibland om tjänsten eller produkten passar på bloggen.

Kul att kunna hjälpa andra att dra in lite extracash, får se om även jag kan dra in några extraslantar på ett sponsinlägg.

Japp det stämmer, V-ås är min plats. Bara att kika in, hojta till lite innan så fixar jag något ätbart. Beroende på hur många sponsrade inlägg jag kan skriva, så blir det allt från ärtsoppa till oxfilé. Det visar sig vad kassan räcker till 🙂

Exakt, kommer vara tydligt att det är sponsrat så det blir lätt att hoppa över om man hatar sponsrade inlägg.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Globalpicker!
Intressant, vad är det för sida?
Alla inkomster ska deklareras i Sverige, så är det bara.
Det bästa är att dra iväg ett mail till Skatteverket eller ringa dem. De är väldigt trevliga och kommer hjälpa dig med hur du ska göra.

Härligt att höra. Kul att kunna bidra med något.
Jag blir glad av att kunna dela med mig av ekonomiska tips 🙂

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Utlandsutdelaren!

Det är just därför jag känner att det känns okej att försöka få in några kronor på detta. Vågar inte räkna ut hur mycket tid man lagt på att skriva här på bloggen.
Inga samarbeten som man inte kan stå för. Nå kommer inte se ett sponsrat inlägg från "Sveriges dyraste krediter, bara 99% ränta"
Funderar faktiskt också på att ta bort Adsense då det inte ger så mycket som det tar. Kanske gör det om jag landar något sponsrat inlägg.

Intressant. Jag är inte i tagen att flytta utomlands men man vet aldrig. Jag kör mina intäkter i en EF.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Sparo!

Ja det måste såklart vara tydligt att det är ett sponsrat inlägg.
Gäller att vara ärlig, inte hylla något man inte gillar eller överdriva. Det kommer inte hända.

Tror också att det kan bli några negativa kommentarer om jag skulle landa ett samarbete med något företag, trist att de inte verkar skriva något nu när de har chans att påverka.

Har du haft något mer sponsrat inlägg sedan det där eller är du inte lika sugen på det längre?

Mvh PB?

Utbrytningen

Hej!

Wow, stort grattis! 200 000 visningar, det är inte illa det 🙂 Tycker att din blogg är jättebra och alltid innehåller en massa grymma tips, så tack för det! Jag håller till 100 % med de föregående kommentarerna. Det är helt rimligt att ha reklam och ett sponsrat inlägg då och då kommer inte att försämra bloggen. Så länge de sponsrade inläggen handlar om saker som du som bloggare kan stå för 🙂

Hoppas på minst 240 inlägg till!

Hälsningar
/Hon

The Dividend Story

Hej!

Grymt med 200 000 sidvisningar – STORT GRATTIS! Personligen är jag fine med sponsrade inlägg enligt dina tankar ovan. Du gör ett grymt jobb och jag uppskattar verkligen din blogg, så du är väl värd att tjäna pengar på det. I likhet med Globalpicker så har även jag tjänat pengar på att läsa din blogg, då jag har startat med både cashback och paneler efter att ha blivit inspirerad av dig. När jag har kommit igång ordentligt med Tillväxtportföljen (bygga upp en portfölj med pengaströmmar som inte utgörs av mitt jobb eller utdelningar) kommer jag förbi Västerås (har för mig att du sagt att du bor där :)) och bjuder på lunch/middag 🙂

Kör hårt och trevlig kväll!

// The Dividend Story

Ps, om man skriver i rubriken på inlägget att det är sponsrat så är det ju bara att undvika att läsa det för de som eventuellt inte skulle uppskatta sponsrade inlägg.

Globalpicker

Jag har börjat skriva artiklar på en amerikansk hemsida som jag får ersättning i dollar för. Än så länge har jag inte plockat ut några pengar, men kommer göra i framtiden. En fundering jag har är hur det blir med deklarationen? Måste detta deklareras?

Jag ser inga problem med varken sponsrade inlägg eller reklam på hemsidan. Är innehållet bra så läser jag det oavsett om det är en reklambanner från TUI bredvid inlägget med en färgglad strand eller ej.
Du lägger ner tid på att skriva inläggen och det ska du mycket väl kunna få ersättning för. Många av dina inlägg har jag exempelvis tjänat pengar på att läsa, ta det här med enkäter till exempel som jag snubbla in på tack vare dina inlägg.

Utlandsutdelaren

Tycker det är rimligt att hobbybloggare har reklam, man lägger sin fritid på att skriva inlägg och dela med sig av sina tankar. Det enda jag stör mig på är bloggare som försöker kränga produkter som gränsar till direkt oseriösa mot ersättning. Har själv därför tackat nej till alla sådana samarbeten. Har däremot testat AdSense-reklam på min blogg men på gränsen om det är värt det. Funderar på att plocka bort reklamen helt och göra reklam för Unga Aktiesparare på ideell basis istället. AdSense ger mycket låg ersättning för visningar.

En sak att tänka på är att om man flyttar till ett land med annan valuta behöver man öppna ett nytt AdSensekonto och börja om på ny kula. Ett annat skäl till att jag inte tagit ut någon ersättning är att jag är osäker på om det är värt kludd med deklarationen. Har till dags dato därför inte plockat ut någon inkomst/ersättning.

Sparo

Jag har inga som helst problem med sponsrade inlägg så länge samarbetet redovisas och bloggaren inte slår knut på sig själv och berättar lyriskt om något han/hon uppenbarligen inte ens gillar.

Men när jag själv skrev mitt första sponsrade inlägg upplevde jag en lynchstämning jag skrivit mer om här:
https://sparosverige.blogspot.com/2019/04/ar-reklam-hela-varlden.html.

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x