När taxichauffören börjar prata aktier…..

Fotboll för hela slanten 

(eller egentligen är det mest tid det handlar om, inte så mycket pengar eller utgifter i det hela)

Hejsan!
Nu var det alldeles för längesedan jag skrev. Jag har inte tappat suget, nu är det bara tiden som inte räcker till igen.
Semestern är slut sedan en tid tillbaka. Med det har barnens aktiviteter dragit igång igen.
Fotboll, fotboll och sedan lite mer fotboll. Den senaste tiden tror jag att det varit fotboll nästan varje dag.

Nu är inte detta ett problem. Jag älskar fotboll och hade jag varit ekonomiskt oberoende så hade jag lagt all min tid på fotboll.

Men tiden för bloggen blir mindre, så kommer det kanske vara fram tills fotbollssäsongen är över.
Jag kommer nu vara fotbollstränare för två lag och även lite innebandy.

Har dessutom dragit på mig en fast utgift, Viaplay. För att kunna följa Arsenal denna säsong. Onödiga pengar kan tyckas men det är så kul att det får vara värt det. Har varit utan sport på tv för länge nu.

Såhär har eftermiddagarna och helgerna sett ut sedan förra lördagen.
Lördag 10/8 Åkte med grabben och en kompis till honom på Juventus – Atletico Madrid.
Söndag 11/8 var vi och tittade när Västerås SK vann mot Örgryte. Mycket trevligt.
Måndag 12/8 träning för dottern direkt efter jobbet.
Tisdag 13/8 match för dottern direkt efter jobbet var det samling och hemma till läggdags.
Onsdag 14/8 Samma visa
Torsdag 15/8 Träning med sonen.
Lördag 17/8 Kikade på VSK igen, tyvärr förlust. Arsenal vann iaf 🙂
Söndag 18/8 Dottern spelar match.

Denna vecka blir det inte lika mycket men helgen kommer vara fult upp med Fotbollens dag, både för sonen och dottern.

ViaSpar Finans AB är ett inlåningsföretag som erbjuder
sparkonton utan insättningsgaranti. Ränta från 4.5% 

Alla pratar aktier

Ni har väl alla hört att när taxikillen börjar prata aktier, då är kraschen nära.

Jag var med om det på jobbet, typ.

Mina kollegor vet att jag gillar ekonomi.
Jag satt med en kollega jag inte pratat så mycket med och vi började snacka lite aktier.
Jag skoja nämligen om att jag inte hade råd att äta ute idag då börsen just den dagen låg på -2%.

Han berättade då att han investerat 70 000 i något förhoppningsbolag. De höll på med någon medicin som skulle vara grymt bra. Minns inte vad bolaget hette. Han hade läst om det på nätet och det var många som trodde det ska rusa kursmässigt, närsomhelst.

Jag satte maten i halsen och sa bara, -jaha, jag köper stabila bolag och äger lite i många bolag.

Han sa också att han hoppas att de rusar snart för han behöver pengarna inom kort.
Jag önskar att jag vågade säga att detta inte känns okej. Men jag känner honom inte tillräckligt bra att jag vågade ta den diskussionen.

Jag hoppas att det gått bra för honom.
Men att satsa pengar på ett förhoppningsbolag när pengarna snart behövs.
Det tror jag att alla ni som läser håller med mig om att det är ett big nono!

Vi får se om detta innebär att kraschen är nära eller om det inte betyder något alls.

Det jag vet är att jag fortsätter att pytsa in mina pengar varje månad och fortsätter det att svaja så får det helt enkelt bara göra det.

Jag har nyligen beställt ett kreditkort från Komplett.
Kan nog vara kreditkortet med bästa cashback.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Snålgrisen!
Ja det är första gången.
Tror triss och denna aktie har ungefär samma odds.

Haha, ja sport är typ allt just nu. Superkul tycker jag. Ni kanske har något annat intresse?

All in har aldrig varit min melodi.
Avanza Zero är ju ändå 29 innehav så betydligt bättre en den genomsnittliga aktieportföljen.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Mike!
Ja det har börjat bra för Arsenal.

Ja för 399kr i månaden är det enbart Viaplay.
Var inne och kikade på deras hemsida. Verkar inte som att de betalar licens för att visa alla matcher och då är det klart de kan erbjuda billigare priser. Har de inte licens så tolkar jag lagen som att även du som använder tjänsten gör något olagligt.
Därför passar jag den tjänsten och är väldigt nöjd med Viaplay, trots att jag tycker det är galet dyrt. Men ändå värt det. Att se varje match på en sportbar blir inte billigare iaf 😉

Tack för tipset men jag passar denna.
Mvh PB?

Snålgrisen

Intressant att någon på jobbet vågar prata kronor och ören. Det tror jag knappast någon här där jag jobbar hade velat. Vi får väl önska nissen lycka till då, men det kanske hade varit bättre att köpa trisslotter för de där 70 tusen.

Mycket sport i eran familj, här är det precis tvärtom. Ingen är intresserad av sport, och så fort det kommer sportnyheter så byts det till något annat program 🙂

Här köps det också stabila bolag, lite då och då. Att gå all in på något är sedan länge förbi. Gjorde det en gång när dottern föddes, då köpte jag Avanza Zero för i princip alla dop-pengarna. Tog nog 2 år innan den fonden låg på plus igen, just för att jag köpte för några tusen just då den verkade ha legat på topp. Sen blev det månadsinsättningar på 150 kr, vilket inte gjorde mycket för att lyfta kursen.

Byggpengamaskin

Hej! Går bra för Arsenal nu, kul 🙂 Viaplay kostar 399kr i månaden då får du bara viaplay. Jag köpte faktiskt något som heter Pongo TV igår, där får jag tillgång till nästan allting. Champions League, PL, La Liga, Serie A, Allsvenskan, Superettan, SHL och mycket mer än så. Betalade 1299kr för ett helt år! Du borde titta upp det, har funkat utmärkt än så länge.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x