Sparkvot juli 2019
Sparkvot juli 17,6%

Inlägget innehåller reklam och annonslänk
från Fortum och Consector

Klicka här så kan du se alla tidigare sparkvoter!!

Ny månad, ny sparkvot

Snart är vi inne i augusti, ny lön trillade in på kontot häromdagen. Det betyder att det är dags att summera hur lönen som kom i slutet på juni har fördelats. Junilönen är den som används för att bekosta juli månad.
Juli har betytt semester för oss. Vi har hunnit med en hotellnatt, bara jag och Mamma betalar?. Det var alldeles för länge sedan vi gjorde något själva. Det blev lite dyrt men det var det så värt.
Vi har varit på Öland en vecka och sedan tog vi några omvägar på vägen hem. Bland annat Kolmården. Vilket vi konstaterade att det faktiskt inte var värt inträdet på ca 1 700kr. För några år sedan hade vi nog tyckt det var värt pengen men idag tycker inte barnen det är tillräckligt intressant. 
En dag på Gröna Lund skulle uppskattas mer (och dessutom vara billigare).
Vi har också hängt en del i släktens stuga. (Supernice och väldigt prisvärt, läs gratis).
Med tanke på allt detta så borde vi få en sparkvot på minus kan man tycka. Men så är inte fallet.
Stugan på Öland var redan betald. Vi hade med oss egen mat till stugan på Öland, det sparar väldigt mycket pengar. Vi grillade också många kvällar. 
Eftersom jag inte räknar med målsparande i vår sparkvot så slipper vi få slagiga sparkvoter. Vi hade en del pengar undanstoppat för semestern så därför lyckas vi få årets bästa sparkvot i den månad som borde var svårast att lägga undan pengar på. 
Egentligen är april den bästa månaden men jag räknar inte med den just nu då det var så exceptionellt. 
Lönerna vi fick i slutet på juni var bra och jag fick mina pengar för arbetet kring EU-valet. 
Detta var det som gjorde att sparkvoten blev extra bra denna månad. Tog ut några slantar från en Sellpy försäljning också.
Hos Fortum får du som ny kund, 500kr rabatt på din el. Denna betalas ut under de första 12 månaderna.
Detta gör Fortum mycket prisvärda första året. 

Jag fortsätter vara transparent och lägger ut våra löner och exakt hur mycket som sparas i kronor och ören. Hoppas det uppskattas.
Här kan ni se inkomster och sparande:

Bra inkomster denna månaden. Faktiskt ”bara” årets tredje bästa inkomst, trots att jag jobbat extra med EU-valet. Räknar vi inte med månaden då MB? fick dubbel lön så är detta en inkomst som ligger över vår snittinkomst.

Med ett sparande på 8 146kr gör det alltså att juli landar på 17,6%.
Det innebär att 2019 års snitt ligger på 17,9%. Målet är att hålla oss över 15%.

Kom ihåg att jämföra ditt bolån. Consector hjälper dig att hitta en lägre ränta.
Testa och se om de kan få ner din ränta!


I sparande räknar jag amortering på huset.
Mamma betalar?s sparande i fonder, mina aktieköp och barnsparande.

Räntesparande som inte räknas med i sparkvoten

Vi har ett bilkonto, renoveringskonto, resekonto och buffertkonto där det totalt läggs 5 200kr/månad. Detta sparande räknar jag dock inte med i sparkvoten, dessa pengar är framtida kostnader så de räknas redan som om de vore konsumerade.

Bilkontot 700kr/månad används till servicekostnader och reparationer. När dessa kostnader kommer så tas de från kontot och bokförs inte som kostnader den månad de sker. Typ som en avbetalningsplan, fast i förskott.

Renoveringskontot 1 000kr/månad har samma princip som Bilkontot men här används pengarna till förbättringar för hemmet.

Buffertkontot 1 000kr/månad har också samma princip och gäller oväntade kostnader som kan komma i hushållet. Kylen går sönder. Ja jag tror du förstår…

Resekontot 2 500/månad är pengar som ska användas till längre resor.

Hoppas ni också är nöjda med ert sparande denna månad!
Hur mycket sparade ni?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Det beror säker på vad man säljer också.
Jag har dragit in lite pengar men som sagt. Självklart hade det blivit mer om jag fixat på Tradera. Dock orkar jag inte det längre. Smidigheten väger tyngre för mig och självklart kostar det.

Du får 60% av försäljningarna så nog blir det pengar över till säljaren.
Mvh PB?

Anonym

Hej igen,

Att det skulle kosta väldigt mycket och knappt bli något över till ägaren av kläderna. Men det låter onekligen smidigt.

Pappa betalar?

Hej!
Okej då är jag med.
Håller med om att det känns orimligt dyrt med hotell ibland. Vi gillar också miljöombyten och att upptäcka nytt.

Tack för tipsen. Ska ha detta i åtanke nästa gång det blir dags för en utflykt.
Är inte lika för dyrt och lyx längre, hellre prisvärt och bra så just nu skippar jag hotellet i Helsingfors. Men kanske i framtiden 🙂

Okej, vad är det du hört som är negativt om Sellpy?

Mvh PB?

Anonym

Jo, jag tycker att det är roligt att komma iväg och bo på hotell, men vad jag inte gillar är de dyra hotellpriserna i centrala Stockholm då jag reser privat. Uppskattar också att upptäcka nya städer. Man behöver inte åka så långt eller vara borta så länge, själva miljöombytet och nya intryck ger livskvalitet och glädje. Jag kan speciellt rekommendera Elite i Gävle och Jönköping. Fantastiska frukostar, utmärkta sängar, bra läge, fina rum och proffsig personal samt väldigt bra priser. (Man kan ju nästan tro att jag är sponsrad av dem….) Har inte bott på andra Elite hotell, men jag har hört bra om Växjö stadshotell. Scandic star i Lund var prisvärt och hade en riktigt bra restaurant för några år sedan (inte varit där sedan dess), ligger dock inte i centrum. Åt den godaste pastarätt jag har ätit. Helt oväntat på scandic och inte på ett italienskt ställe. Clarion i Örebro har jag bott på vid ett par tillfällen. Bra läge och centralt. Riktigt bra men dyrt är Hilton Helsinki Strand i Helsingfors om man uppskattar att lyxa till det. Helsingfors är en favorit, om man kan tänka sig åka utanför Sverige. Fantastisk mat och service. Intressant att du är nöjd med Sellpy, jag har hört så mycket negativt om dem. Har dock köpt av dem, men inte sålt. Hälsningar trogen läsare

Pappa betalar?

Trevlig!
Ja det är fint i Norge.
Trevligt! Var bär det av

Jag förstår.
Näe vi har ingen gräns utan sparar samma summa varje men. Men minst en gång per år, ofta två gånger, går vi nuförtiden igenom hela ekonomin. Då kollar vi alla utgifter och inkomsterna. Ser ungefär vad som blir kvar varje månad och dessa pengar fördelar vi på de olika sparkontona eller till aktie/fondsparandet.

T.ex sparade vi fram till januari 2019 4 000kr i månaden på resekontot. Men sedan dess har vi bara sparat 2 500kr till resekontot.

Får se vad det blir vid nästa avstämning.
Mvh PB?

The Dividend Story

Det blev en tur till norra Sverige och Norge, väldigt fint i framför allt Norge 🙂 Sedan ska vi på lite resor under hösten som vi håller på att boka hotell etc till.
Vi har egentligen ingen gräns men vi sparar mer om det är lite pengar på kontona, speciellt om det är lite pengar på resekontot så brukar vi skjuta till lite extra där. Har ni någon beloppsgräns på era respektive målsparanden?

Pappa betalar?

Hej DS!
Tack! Är supernöjd.
Målsparande är till för att tömmas 🙂 Vad har ni hittat på eller ska hitta på?

Fortfarande en bra sparkvot!!

Har ni en gräns på hur mycket ni vill att varje målsparande ska ligga på? Alltså sparar ni mer när det är mindre på t.ex resekontot och mindre när det redan är mycket på det?
Minns inte att du skrivit något om detta.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej trogen läsare!
Tack så mycket, är lite läskigt att outa sina inkomster på detta sett men eftersom jag är hyfsat anonym så känns det ok. Tror det blir mer intressant såhär.

Härligt, vi tar pengar från bilkontot till nya däck reparationer och service. Försäkringar och skatt tar vi som "vanliga utgifter" från varje lön bara. Känns som att dessa bara flyttas mellan två konton annars eftersom de kommer varje månad. Inte skatten ifs men den är inte så dyr så den brukar rymmas i löpande utgifter när den kommer. Vi försöker bara att ta de lite dyrare kostnaderna från bilkontot.

Ja det var supernice att få rå om MB? helt själv. Det händer alldeles för sällan men så är det när man har barn.

Du skriver att du tyvärr måste bo på hotell. Gillar du inte hotell? eller är det i arbetet?
Har du några tips på billiga och bra hotell i trevliga orter?
Jag tar gärna emot tips. Vi gillar att bo på hotell och se nya platser.

Jag tycker Sellpy är bra. Jag har skrivit om det tidigare. Läs här:

Sellpy
Det får helt klart mer för prylarna om du säljer själv eftersom Sellpy tar betalt för jobbet. Men det är ett jäkla jobb att hålla på på Tradera och Facebook för småpengar. Jag tycker det är skönt att bara lägga alt i en påse och skicka iväg det. Sedan trillar det in lite pengar efter ett tag. Sjukt smidigt.

En riktigt bra sparkvot och då ska man komma ihåg att vi inte snålar eller drar ner på roliga saker 🙂

Tack för din kommentar!

Mvh PB?

The Dividend Story

Hej!
Grymt bra! Vi har under månaden tömt de flesta av våra målsparanden så det blev lite dyrare än planerat. Inklusive amortering landade vi på 13% sparkvot och 3% exklusive amortering. Kommande månader får vi fokusera lite extra på att bygga upp målsparandet igen 🙂

Anonym

Hej,

Jag uppskattar din utförliga redovisning.
Även jag har liknande upplägg på bilkonto men jag använder det även till skatt, försäkring, nya däck mm. Antar att du tar resten av bilkostnader från annat konto. Härligt med lite egen tid med mamma betalar? Tyvärr måste jag emellanåt bo på hotell i Stockholm så jag blir glatt överraskad av priset på hotellnätter mindre orter söderöver. Hur tyckte du det var att använda Sellpy? Inte illa sparkvot, man måste ju leva lite också. Hälsningar från trogen läsare

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x