Öland, matlådor och att semestra i Sverige

Nu är det semester på riktigt

Semestern har pågått ett tag för mig och Mamma betalar? är nu inne på andra veckan.
Igår hade vi vår stora resdag och satt i bilen i ca 5 timmar. Hela resan tog ca 6,5 timmar med två stopp. Öland var målet. Nu hänger vi i en stuga längs Böda strand.
Mycket trevligt.
I vår familj har vi nästan alltid gjort i ordning mat som fryses in innan resa. Detta ska fungera som lunch på semestern. Mycket smidigt och eftersom det är fryst håller det hela resan plus en massa dagar i kylen som finns i stugan.
Våra barn har alltid varit rätt kräsna med maten även om det börjar bli bättre nu när de är lite större. Förr har det bara varit pannkaka eller köttbullar på restaurang. Som för övrigt nästan enbart är det som erbjuds på en barnmeny. Inte skitbra mat varje dag i en vecka. Det är det som gjort att vi började ta med egen mat när vi åkte bort en längre period. Då vet vi att barnen får i sig ordentligt med mat minst en måltid om dagen.

Det är också oerhört skönt att slippa stå och laga mat i stugans lilla kök. 

Så både smidigare, barn äter och självklart, lite billigare. Även om just det sistnämnda inte är det allra viktigaste i just detta.

Självklart hade vi med oss pastasallad att äta längs med vägen. Det gör vi alltid. Tyvärr började det regna så vi fick sitta inne bilen och äta lunchen. Men det var ganska mysigt det också.
Vi lyxade dessutom till det med glass efter maten.

På vårt fikastopp fick vi dessutom se en svan på nära håll. Det tyckte barnen var kul.

 Skönt att komma bort en stund

Jag gillar verkligen att vara hemma och pilla i trädgården eller bara åka ut till något bad i närheten. Jag gillar ifs inte att bada men eftersom barnen älskar det så är det bara att bit ihop.
Men att åka bort en vecka, det är inte så dumt. 
Nu ser vädret inte riktigt ut att vara på vår sida den kommande veckan men det finns säkert en massa skoj att göra förutom att ligga på stranden.
Det är väl just vädret som är den stora nackdelen när det gäller semester i Sverige.
Ni som brukar hänga på Öland, vad kan man göra här?
Vi tänker oss Ölands djur och nöjespark, Sollidens Slott, finns det något mer man bör se eller göra?

Kul att det var några stycken som ansökte om OKQ8´s kreditkort. Nu får man inte längre 100kr att tanka för men det är fortfarande ett bra ”extrakort” att ha i plånboken.

Innehåller annonslänk från OKQ8 Bank

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej DS!
Det är fint och mysigt här. Som tur är finns det också roliga saker för hela familjen att göra när vädret inte visar sig från sin bästa sida.

Superbra med frysta matlådor, barnen äter bra och vi vuxna är också nöjda.

Mvh PB?

The Dividend Story

Låter supernice med Öland! Har aldrig varit där men skulle gärna vilja ta en sväng dit 🙂 Väldigt smart upplägg med ta med frysta lunchlådor hemifrån!

Pappa betalar?

Hej Anonym!
Är det så illa.
Hmm, kan bli svårt att säga till barnen att vi inte ska dit.
Men mycket beror på vädret så får fundera lite mer på det.

Nu har vi iaf inte så höga förväntningar om vi skulle åka dit.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Putte!
Haha, ja det finns en del brister.
Brukar radera dessa men behåller denna.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Kalle!
En fyr kommer det blir. Troligtvis idag, då det just nu inte verkar vara strandväder.
Borgholm hann vi med igår. Det var riktigt kul, barnen gillade det men det var nog jag som gillade det bäst.

Den långa körtiden gör mig inget, har semester och därför all tid i världen 🙂

Ska kolla upp båten till Blå jungfrun.

tack för tipsen Kalle!

Mvh PB?

Anonym

Hoppa över Djurparken. Slitet, sunkigt och absolut inte värt inträdet.

Putte

Detta borde skickas till Google för att hjälpa till att utveckla deras översättningstjänst

Sjoberg Anna

Efter att ha läst kommer du att hålla med mig om att denna information är väldigt bra att dela med dig här, jag tror att dess vilja också inspirerar andra eftersom jag har funnit lycka och glädje i mitt äktenskap idag, jag är ett levande vittne som det fungerar för mig , min man kommer tillbaka hem efter 2 år av skilsmässa, det är nästan otroligt men mirakulöst.
Jag heter Anders Maria, från Buenos Aires – Argentina, jag är medicinsk doktor vid yrke. För några veckor sedan läste jag liknande kommentarer om en relationsrådgivning Bloggpost om en USA-kvinna som heter Theresa, hon vittnade om hur hon återställde äkta kärlek och lita på hennes brutna äktenskap, sa hon Dr.Oduduwa som hjälpte henne att förena med man efter flera månader av separation. Jag var så lycklig att läsa det coment och jag kopierade ut Dr.Oduduwa personlig e-postadress för att kommunicera med honom personligen för hjälp omedelbart hjälp att ta tillbaka min ex mans hem {dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}
Förra veckan måndag morgon skickar jag ett e-postmeddelande för att kommunicera med samma doktor Oduduwa för hjälp.
För två månader sedan hade jag stor kamp med min man Anders såg han rakt in i mina ögon; sade att vårt äktenskap är över, han sa att han var färdig med vårt äktenskap, tog bort min son Felix och reser vårt land för att bo i Kanada med en annan kvinna, sedan dess har jag försökt ringa och skicka meddelanden till honom genom telefoner, socialmedian och email men han blockerade helt min linje från att nå honom och vår son Felix var med honom och jag kunde inte höra mina söner röst, den här smärtan har jag gått igenom hela mitt liv fram till dagen jag mötte Stora DrOduduwa Love Spell Caster, jag var så frustrerad och behövde hjälp för att åtminstone komma att prata med vår son Felix, jag var läst för att be om ursäkt även när vi båda vet att han gjorde mig skyldig, tog han min son ifrån mig i över 7 månader inga ord inget brev. denna situation dödade mig varje dag jag var deprimerad och jag hade desperat behov av brådskande hjälp och lösning för att lösa detta problem så jag kontaktar e-postadressen till Dr.Oduduwa som jag tror att han bara kan hjälpa mig att få tillbaka min make hem med min son Felix . Dr Oduduwa försäkrade mig emellertid om att han kan hjälpa mig att återvända tillbaka till min man och barnet hemma inom 7 dagar efter kärleksstavning böner, jag blev chockad och jag försökte, jag följ noga hans instruktioner steg för steg. Två dagar efter att Droduduwa sade att han gjort färdiga förtrollande kärleksstavningskraftar i luften vid Tempelverket, blev alla dessa gjort av honom ensam, jag gjorde ingenting för att bara tillhandahålla nödvändiga föremål. Samma natt ringde min make Anders mig på mobil för att be om ursäkt, han var väldigt snäll och pratade med mig, han kände mig väldigt ledsen för allt han gjorde för att skada mig. Anders återvänder hem med vår Felix. Jag är så glad idag att jag har återställt min familj och min man och jag älskar varandra mer än någonsin. Jag kommer för alltid att uppskatta och tacka Oduduwa. Jag lovar att dela mitt goda nyhets vittnesbörd till mina vänner och alla här ute i världen.
Oduduwa berättade också att han har begåvade befogenheter för att lösa utmaningar i livet.
 * Love Spells Win-Back Ex älskare
* Framgång och befordran Talismanring * Lycklig charmring.
* avdelningar – SKYDD HÖG
* Traditionella rötter och örter för att bota sjukdom, botemedel mot cancer
  Sjukdom, Cure HIV, högt blodtryck.
* fruktbarhet magi
* Lucky Lotter Numbers
* BLESSED RING FOR WINNING – SPEL etc.
Du är mycket lycklig att läsa mitt goda nya vittnesbörd här ute idag, det fungerar för mig. Jag tror att det kommer att fungera för dig också.
WhatsApp: +79268011965

Kalle

Båda fyrarna Långe jan och Långe Erik är trevliga att gå upp i. Eketorps borg på södra Öland kan vara trevlig för barn. Nära Solliden finns även Borgholm slotts(ruin) som är ett trevligt besöksmål. Tänk dock på att det tar lång tid att köra bil på Öland på sommaren. Kustvägen med byarna Jordhamn, Sandvik och Djupvik etc är vacker, särskild vid solnedgång. Ett ytterligare tips är att ta en dagsutflykt med båten från Byxelkrok till Blå jungfrun.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x