Sparkvot juni 2019
Sparkvot juni 14,9%

Inlägget innehåller reklam och 
annonslänk från Odla.nu.

Klicka här så kan du se alla tidigare sparkvoter!!

Det rullar på

Ännu en månad har gått. Måste säga att det verkligen rullar på. Automatiska överföringar till portföljen är klockrent. Denna månad har jag inte ökat någon automatisk överföring.

Månaden har präglats av längtan till semester för min del. Nu är den verklighet, sååå skönt!
Mamma betalar? jobbar på men har sagt upp sig, trots att hon började på sitt jobb i mars. Kommer skriva ett blogginlägg om detta inom en snar framtid.
Det kommer iaf att påverka framtida sparkvoter eftersom hon börjar sitt nya jobb 1 september och slutar sitt nuvarande jobb idag.
Eftersom hon knappt har några semesterdagar så blir det mindre pengar in under sommaren (väldigt lite pengar in). Men som sagt skriver mer om detta snart.

Sparkvoten landade precis under målet på 15% men under året så ligger snittet på 17,9% så det ser bra ut.
Blir intressant att se om MB?´s långa obetalda semester kommer förstöra. Blir inte mycket sparat under denna perioden men samtidigt kommer det väldigt lite pengar in så procentuellt borde det inte bli så farligt men i reda kronor blir det desto mindre sparat.

Jag fortsätter vara transparent och lägger ut våra löner och exakt hur mycket som sparas i kronor och ören. Hoppas det uppskattas.
Här kan ni se inkomster och sparande:

Faktisk den sämsta lönen iår om vi tar bort månaden där MB? inte fick lön för en hel månad. Det skiljer sig bara två tusenlappar från snitten men ändå.

Med ett sparande på 6 350kr gör det alltså att maj landar på 14,9%.
Det innebär att 2019 års snitt ligger på 17,9%. Målet är att hålla oss över 15%.

Annons från Odla.nu.

I sparande räknar jag amortering på huset.
Mamma betalar?s sparande i fonder, mina aktieköp och barnsparande.

Räntesparande som inte räknas med i sparkvoten

Vi har ett bilkonto, renoveringskonto, resekonto och buffertkonto där det totalt läggs 5 200kr/månad. Detta sparande räknar jag dock inte med i sparkvoten, dessa pengar är framtida kostnader så de räknas redan som om de vore konsumerade.

Bilkontot 700kr/månad används till servicekostnader och reparationer. När dessa kostnader kommer så tas de från kontot och bokförs inte som kostnader den månad de sker. Typ som en avbetalningsplan, fast i förskott.

Renoveringskontot 1 000kr/månad har samma princip som Bilkontot men här används pengarna till förbättringar för hemmet.

Buffertkontot 1 000kr/månad har också samma princip och gäller oväntade kostnader som kan komma i hushållet. Kylen går sönder. Ja jag tror du förstår…

Resekontot 2 500/månad är pengar som ska användas till längre resor.

Hoppas ni också är nöjda med ert sparande denna månad!
Hur mycket sparade ni?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Spartacus!
Härligt.

Menar du att det ofta töms pga en resa?

Mvh PB?

Spartacus

Kör också lite olika sparkonton för olika ändamål. Tycker det blir lättare att få överblick över hushållsekonomin samt se vad som ryms inom budget. Dock får siffrorna justeras ibland. Vårt semester/rese konto är svårast att hålla "i schack"… ^^

Pappa betalar?

Hej I-US!
Ja det går att göra detta på väldigt många olika sätt. Vet att många räknar som du gör men jag vill hålla det enkelt.
Hur mycket vill jag spara varje månad? Sedan automatisk överföring på det varje månad. Vi stämmer av 1-2 ggr per år om vi tycker det känns bra eller om vi vill öka/minska sparandet.
Ibland kan jag göra någon smyghöjning för att det är kul.

Det med målsparande och buffert tycker jag är enklare att inte kalla sparande, de ska gå till en resa eller en trasig kyl. Det är inte så att vi kommer fylla buffertkontot till all oändlighet. när det är 20 000kr på det tror jag att jag är nöjd.

Resekontot kan inte heller bli förmycket. Förra året sparadet vi 4 000kr varje månad till resa sedan årsskiftet sparar vi "bara" 2 500kr till resa.

Ja det är kul med sparkvot för motivationen. Men det viktigaste i slutändan är att sparandet blir och hur man än motiverar eller mäter det.

Tack för din kommentar.

Mvh PB?

Alltid intressant att se hur olika man kan redovisa siffrorna. Själv föredrar jag att räkna med även målsparande och buffertsparande i sparkvoten och tar kostnaderna när de kommer. Jag kanske ändrar mig och inte gör några fler resor eller så håller kylskåpet för alltid 🙂 Fast egentligen så är ju hela årets sparkvot mer intressant än den enskilda månadens. Men den månatliga sparkvotsberäkningen bidrar ändå till att hålla motivationen uppe.

Mvh
I-US

Pappa betalar?

Tack DS!

Ja det kommer bli bra det där 🙂
Trevlig helg!!

The Dividend Story

Tack för intressant inlägg som alltid! Ser framemot inlägget om uppsägningen och planen framåt 🙂
Trevlig helg!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x