Portföljsidan är uppdaterad

Mitt sparande

Portföljer och övriga sparandet är nu uppdaterat. Ser att det är ganska många som letar sig in på min portföljsida och därför känns det som att det var dags att uppdatera.

Portfölj Klicka för att komma till portföljsidan

Det har hänt en del sedan senast och jag har bara två bolag i ”Lekportföljen”.
Summan har också blivit lite mindre där då jag tycker det är mer intressant att köpa bolag jag vill behålla länge. I min långsiktiga portfölj.

Totalt har jag idag 20 aktier.

Topp 5 innehav:

  • Spiltan 16%
  • Tele2 15,9%
  • Eolus Vind 13,7%
  • ICA Gruppen 12,2%
  • H&M 11,5%
Jag är nöjd med dessa innehav och är helt säker på att dessa kommer finnas länge i portföljen. Det som jag är lite mindre nöjd med är att dessa fem bolag, är 70% av min portfölj. Resterande 15 bolag är bara 30%. Har doppat tårna i några bolag som det börjar bli dags att öka i. Speciellt i investmentbolagen.
Det innebär att jag behöver lägga mina framtida insättningar i mina övriga bolag.
Tele2 och Eolus Vind har gått som tåget sedan jag köpte dem och är långt ifrån de bolag jag lagt in mest pengar i. Men eftersom de stigit så mycket har de hamnat i topp 3. Det blir man lite extra glad för.

Tele2 är närmast att bli min andra twobagger.

Så nu kan ni iaf se min uppdaterade portfölj med aktier, sparkonton och andra små investeringar jag testar.

Vilka är dina 5 största bolag och hur stor vikt har de i din portfölj?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Slimis!
Tack!

Mitt största innehav är Spiltan investmentbolag och sedan har jag doppat tårna i några andra investmentbolag också.
Band annat ditt swingtrading bolag Investor 🙂

Tanken är att vikta upp investmentbolag mer på sikt.

Mvh PB?

Slimis

Hej PB?

Många fina bolag där 🙂 Du har inte funderat på något investmentbolag till portföljen?

Ha en bra dag.

Vänliga hälsningar
/Slimis

Pappa betalar?

Hej Snålgrisen!
Bra riskspridning när det bolag med störst andel ändå bara utgör 5%.

Egentligen är det väl något man strävar efter i alla bolag tänker jag. Men det är svårt att styra. Jag tänker att i Tele2´s fall beror den höga procenten (avkastningen) på att det var några år sedan man investerade pengar i dem. Det är ju egentligen synd efter som den stuckit uppåt väldigt bra.

Snålgrisen

Vilka mina 5 största bolag är vågar jag inte spekulera i. Har inte statistik på börsvärde etc…

Dock är de som utgör störst andel i portföljen dessa:
Ocean Yield (5%)
Nordea Bank
Main Street Capital
Swedbank A
SEB

Finans, bank och olja. Inte mycket nytänk här inte, men stålarna rullar i alla fall in som det är tänkt. Swedbank var inte med på denna listan innan, men åkte upp nu när det var realisation och det blev lite nyinköp.

tele 2 ligger på över 80%, så kanske den blir vår första twobagger. Är inget vi eftersträvar dock men det är trevligt när våra innehav mår bra.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x