Månadsrapport april 2019

Månadsrapport


Månadsvisa genomgångar är inte det viktigaste när det är en långsiktig portfölj. Trots det är det ganska kul att se hur aktierna presterat månad för månad och jag tänker att det kan vara kul för er läsare att se vad jag köpt och kanske ibland sålt.

April

Börsen fortsätter gå stark under 2019, upp över 21% sedan årsskiftet fram till sista april. Det är helt galet. Kan det fortsätta?
7,20% SIXPRX 190401-190430 (SIXPRX utgångspunkt är att spegla utvecklingen av bolag på Stockholmsbörsen. Indexet har en begränsning att inget bolag får överstiga 10 %, samt att bolag som väger 5 % eller mer, ej får väga mer än 40 % tillsammans. SIXPRX tar hänsyn till den avkastning aktieägarna får genom utdelning.)


Portföljen:

Min portfölj har ju faktiskt presterat riktigt bra under april. Slog index och lyckades öka med 8,03% 
Tänk om jag hade en portfölj som var större då hade 8% kunnat vara väldigt mycket i kronor och ören. Nu får man nöja sig med att det ändå ökat ca 6 000kr. Vilket iofs är riktigt bra. Det är 1/3 nettolön för mig. Bra att tänka så ibland.

Köp och sälj

Utdelningar

En lugn vecka på köp och säljfronten.
En trevlig utdelningsmånad blev det. Swedbank var helt klart den bästa utdelaren denna månad.

Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.
Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Tant Åsa!
Tack så väldigt mycket, värmer att få höra.

Kul att du fått många tips.
Klart du ska skaffa en aktieportfölj. Avanza tycker jag är riktigt bra.

Tack för att du lämnar en kommentar.

Mvh PB?

Tant Åsa

Vilken bra blogg. Jag har fått jättemånga bra tips, te.x hur mycket man skall spara i månaden. Mycket värdefull information. Och så har jag lust att skaffa mig en aktieportfölj också 🙂
MVH Åsa

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x