Lyx att vara ledig på loven

Påsklovet är slut

Nu är det tisdag morgon och det betyder att vi ställt klockan igen och klivit upp tidigt på morgonen för att ta oss till skola och arbete.
Barnen ska träffa alla klasskamrater igen. Kul på ett sätt men med tanke på hur härligt påsklovet har varit så hade jag inte klagat om det var några dagar till.
10 dagars ledighet har gått galet fort.
Mamma betalar? har som vanligt fått hålla ställningarna på jobbet medans vi myst hemma och i stugan. Visserligen har hon var ledig med oss alla röda dagar. Men det var trots det några dagar mindre än oss.

Älskar att jag har möjligheten att inte vara tvungen att jobba heltid för att få ekonomin att gå runt. 
När MB? jobbat ett tag på sin nya arbetsplats kanske även hon kommer gå ner i tid. Det är något vi pratat en del om här hemma.
Att få mer tid med familjen är verkligen något vi prioriterar just nu. Hellre mer ledig tid tillsammans än mer arbete. Vi kan jobba heltid när barnen är stora/flyttat hemifrån.

Vad har vi gjort på lovet då?

Den inledande helgen började med idrott för barnen, som vanligt. Jag hade oturen att stuka foten, ganska rejält. Så det blev 2 dagar där vi inte var så aktiva. Tur barnen har kompisar som de kan springa runt till.

Stugan

Vi hann med två dagar i stugan. Så mysigt.
Älskar att bara vara där och ligga i solen, läsa bok, spela fotboll med barnen, bygga, eller bara fixa med något. Grilla också för den delen.

På hemmaplan har det fixat i trädgård, byggt studsmatta, och haft det väldigt gott.

Ekonomiskt sett så har detta varit ett bra lov. Vi var borta hos släkt på påskmiddag. Vi har levt enkelt och varit ute nästan hela lovet.
Maten har vi lagat själva och vi hittade några riktiga kap i mataffären. Kort datum med halva priset. Älskar det. Mina ögon verkligen dras mot de röda lapparna.

Har ni varit lediga något under lovet?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Dividend Story!
Jadå foten är bättre men det känns fortfarande när man gör vissa rörelser.
Det var ett riktigt schysst lov.

Jag har uppehållstjänst och jobbar på en skola, vilket betyder att jag jobbar 192 dagar per år. Det är ca 85%. Så de 192 dagar jag jobbar är det 8 timmarsdagar. Jag får 85% lön varje månad oavsett hur jag jobbat.

Skönt med ledighet denna veckan istället. Vädret är fortsatt schysst så hoppas du hinner njuta lite i solen.
Det är riktigt nice med lediga dagar. Längtar efter sommarlovet nu.

Tack för din kommentar.
Mvh PB?

The Dividend Story

Hej!
Tråkigt med foten, hoppas den är bättre nu. I övrigt låter det som ett fantastiskt lov! Hur mycket jobbar du nu? Jag funderar också på att gå ned lite i arbetstid. Jag jobbade påsklovet men är ledig tisdag-torsdag denna veckan. Det är skönt med lite lediga dagar 🙂
Mvh
The Dividend Story

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x