Månadsrapport Januari 2019

Månadsrapport!

Fortsätter med summeringar av månadens händelser i portföljen.
Månadsvisa genomgångar är egentligen lite väl kortsiktigt i min värld men det är trots det ganska kul att se hur aktierna presterat månad för månad och jag tänker att det kan vara kul för er läsare att se vad jag köpt och kanske ibland sålt också.

Vi får se hur detta inslag växer med tiden och vad det slutar i. Vi testar oss fram helt enkelt! Har du några synpunkter på innehållet så hojta till!

Januari

Om December var en tung månad, Då har Januari varit en grymt bra månad. Hoppas inte att det vara många som sålde av portföljen efter nedgången.
7,68% SIXPRX (SIXPRX utgångspunkt är att spegla utvecklingen av bolag på Stockholmsbörsen. Indexet har en begränsning att inget bolag får överstiga 10 %, samt att bolag som väger 5 % eller mer, ej får väga mer än 40 % tillsammans. SIXPRX tar hänsyn till den avkastning aktieägarna får genom utdelning.)
Grym återhämtning av Stockholmsbörsen. Att tajma marknaden är svårt. Bättre att köpa varje månad. Betydligt enklare iaf.

Annons Apohem.
Vabruari är här!


Portföljen:

En bra månad. 2019 börjar riktigt schysst men vi ska komma ihåg att det var likadant under 2018. En bra start men sedan kom Februari och den minns ni väl!?
Mina bolag gick lite sämre än index. Dock en uppgång på 6,92%. Det är bra.
Vilka var det som presterade och vilka gick det sämre för?

Månadens vinnare: 
Eolus Vind steg hela 20,13%.
Samma bolag i topp igen. Eolus Vind trummar på. Över 20% uppgång samtidigt som utdelningen har avskilts och delades ut idag.
Jag har lågt GAV i denna men utdelningen återinvesteras i samma bolag. Mitt näst största bolag trots att jag enbart gjort ett litet köp under 2018. Det var förra utdelningen.

Månadens förlorare: 
Tele 2 tappade hela -0,04%.
Alltså att månadens förlorare tappar hela 0,04%. Det visar ju verkligen att det varit en bra månad.
Det som är synd och kanske anledningen till att jag inte lyckas slå index under månaden är att Tele 2 utgör 15% av portföljen. Men detta är också ett bolag som växt av sig självt, senaste inköpet av mig skedde i Mars 2017. Jag började köpa in mig i Maj 2016 fram till Mars 2017. Sedan har bolaget själv skött ökningen av portföljandelen.

Köp och sälj

Fortsätter att göra några småslantar på Stockwik. 

Köp: 
Stockwik Förvaltning 12 457st till kursen 0,048kr. Totalt 599kr

Sälj: 
Stockwik Förvaltning 10 309st till kursen 0,058kr. Totalt 597kr

Stockwik Förvaltning 10 135st till kursen 0,059kr. Totalt 597kr

Stockwik Förvaltning 9 966st till kursen 0,6kr. Totalt 597kr

Nysparande: 
700kr

Utdelning: 
0kr

Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.
Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x