Råkade sätta på mig spenderarbyxorna

Shoppat loss

Mamma betalar? brukar ibland säga att jag aldrig handlar något. Hon brukar säga att jag är lite tråkig, halvt på skämt, halvt på allvar.
Jag tror hon önskar att jag gillade konsumtion lite mer än jag gör idag.
Med det sagt så är hon verkligen ingen slösa. Den rollen hade jag tidigare i vårt förhållande.
Gick igen lite köksskåp och hittade några saker vi aldrig använder och som bara tar plats. Prylar som egentligen inte fyller någon funktion.
Gissa vem som köpt dem?
Jag såklart. 
Nu ska de säljas till stor förlust, såklart.
Men det är så skönt att bli av med onödiga prylar.
Läs:
Jag kommer under 2019 att fortsätta göra mig av med saker som vi inte tycker känns nödvändiga. Här har jag inga problem att få med mig Mamma betalar?

Shoppat loss ordentligt

Trots att jag nästan aldrig handlar något så har jag idag bidragit rätt bra till konsumtion.

Totalt har vi bränt över 3 000kr på en dag.
Varför skriver jag om det på bloggen?
Jag som jagar allt smått som kan ge lite extra inkomst, 
Varför skulle jag spendera så mycket på en enda dag. Förstör inte det hela grejen med sparsamheten?
Näe så otroligt sparsamma är vi inte. 
Med tanke på att vår sparkvot inte är monstermegahög så finns det möjlighet att köpa nya vintergrejer om det behövs.
Idag har det t.ex shoppats skridskor till dottern. Vi insåg att de gamla blivit för små så det var dags för nya. 350 kr på Stadium outlet. Ett kap.
Jag har märkt att jag fryser mycket om händerna när jag cyklar till jobbet. Ska jag fortsätta cykla hela vintern så behöver jag ett bra par. 300 kr för ett par riktigt grymma vantar. Tur de kommer hålla några år. Köpte ett par skinnvantar också att ha när jag vill vara lite fin. 150 kr. 
Mina vinterskor hade håll under sulan. Haft dem i många, många år. Det blev ett par nya till mig. Mamma betalar behövde två par nya skor. Totalt 1 200 kr för 3 par vinterskor. Grymt bra pris!
Allt detta kunde såklart ha kostat minst 3 ggr så mycket. Så mycket är det inte värt och därför handlar vi t.ex på outlet eller köper på rea. Ett par skor för 1 200 kr köper vi inte längre. Men när samma sko är nedsatt till 600kr, då slår vi till.
Vi håller på att göra om ett skåp hemma för att maximera ytorna så det blev lite shopping på IKEA också. Lådor och sådant. Kommer en bild när vi är klara med det projektet.
Jag skrev tidigare om att fixa grejer själv.
Förutom att vi göra om ett skåp i köket så insåg jag i vår skåprensning att vi har ett dubbelvåffeljärn och en enkelt våffeljärn. 
Jag vill sälja våffeljärnet men fy så skitigt det var. 
Just nu pågår projekt skruva isär och rengöra våffeljärnet. Kommer uppdatera hur det går. Hoppas jag inte tar sönder den.
Mycket som hänt idag. Spenderat mycket pengar men på saker som verkligen behövs.
På IKEA var det nära att jag spontanshoppade grejer som kan vara bra att ha. Stoppade det till och med i vagnen men ångrade mig nästan lika snabbt. Mycket bra av mig. 
Tror att Mamma betalar var stolt över mig idag. 
Hon frågade om det sved?
Jag sa att det inte gjorde det. Men inners inne känns det lite. Trots att det var bra saker vi köpte.
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hos oss räcker ett järn med plats för två våfflor. Det andra järnet ska, om det överlever min rengöring, säljas vidare till någon bättre behövande. Ja usch för våfflor som gjorts i förväg.

Bra tips. Nu har vi inga problem med att lägga 350 kr på skridskor som ska ärvas vidare i familjen. Är sådana som kan justeras i storleken. Kommer användas av vår familj många vintrar.
Men det är ett bra tips jag tar med mig tills nästa gång vi ska köpa skridskor.

Mvh PB?

Min erfarenhet är att familjer, åtminstone när jag växte upp (2 st hårdtränande tonårspojkar), behöver 2 st våffeljärn för att inte väntan ska bli för lång. Fy för våfflor som gjorts i förväg och ligger på varandra.

Skridskor hade vi ett knep på när vi växte upp och som användes flera gånger: vi åkte ner till hockeyklubbens skridskobytardag och fick då riktiga matchskridskor för inga pengar alls. Annars var det inte mycket beggat för oss. Kudos till mamma för denna!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x