Hemma igen

Semester

Tror inte att det undgått någon att vi har varit på semester i Thailand. På Twitter och Instagram har jag lagt upp två bilder. Har försökt hålla mig från bloggen men inte lyckats helt. Alla inlägg som lagts upp på bloggen skrevs innan resan men jag har varit inne och kikat på kommentarer och svarat ibland.
Har också läst andra bloggar under semestern. 
Vi njöt så otroligt mycket. Mamma betalar? lyckades verkligen komma ner i varv.
Jag har skrivit lite om att hon inte trivs så bra på jobbet och att hon behöver byta jobb. Veckan innan vi åkte iväg på semestern så skrev hon på anställningsbeviset hos en ny arbetsgivare och hon sa upp sig från jobbet hon är så less på. Det tror jag har varit en bidragande anledning till att hon kunnat slappna av så mycket.
Det är intressant hur en arbetsgivare kan bli så förvånad att någon säger upp sig när samma person under 1 års tid förklarat att det måste hända något för att hon ska vara kvar.
Så fantastiskt roligt. Nytt år och nya möjligheter.
Vi pratade mycket om att hon behövde byta jobb för att orka med ett nytt år, vi var beredda att gå ner i lön om det krävdes. Så som det blev för mig när jag bytte jobb för 1 1/2 år sedan. 
Men som tur var så blir det faktiskt 2 000kr mer före skatt. Härligt. Dock får hon längre till jobbet så vet inte om vi sparar så många kronor men det är mindre viktigt i sammanhanget.

Julafton i Thailand

Julafton i Thailand, det funkar det också. Jag skrev om att  iår blir det inga julklappar tidigare. Att barnen visste om att det inte blir så många. De var okej med det innan vi åkte. 


Hur gick det då?
De blev nöjda med några klädesplagg köpta på marknaden och en badmadrass. Sonen undrade om det var allt de fick, sedan hoppade han i vattnet och var nöjd ☺
Så underbara barn. 
Skönt att de inte är helt inne i julklappshetsen. Iår la vi inte mer än någon hundralapp på deras julklappar.

Resan

Totaltsett är vi helnöjda med resan. Vi har tagit det lugnt, badat, solat, åkt båt, sett fina öar, kollat på vattenfall, ätit mat, sett Bangkok och en massa annat.
Det bästa har varit att bara ta dagen som den kommer. Inga måsten eller krav. 
Det enda vi inte är nöjda med är Bangkok. Det var inte vår grej. Alla i familjen hade hellre tagit 2 dagar till vid en vit sandstrand.
Nu ska jag börja fila på lite inlägg som ska skrivas. 
Månadsrapport, Sparkvot, GratisPengen, Årssammanfattning och säkert en massa annat. 
Kommer också skriva om kostnaderna för resan vi gjort då många säkert är intresserade av den ekonomiska aspekten på detta.
Är det något annan ni önskar att jag skriver om?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Ja gillar man shopping kan jag tänka mig att Bangkok är kul.

Absolut lite segt att ta sig dit men tycker också det var värt det.
Bra att ni gillar maten.

Som sagt åker jag gärna till Thailand igen men vill se andra länder innan vi åker tillbaka till landet.

Hoppas ni får en grym resa!
Mvh PB?

Anonym

Bangkok har lockat pga shoppingen. Och vi har inte vetat vart vi ska åka någonstans och då är det perfekt att utgå från Bangkok.

PH älskade koh Chang, men d va lite segt att ta sig dit. Men så värt det. Åh är ni inte vi åker tillbaka till Thailand pga maten och befolkningen 🙂 älskar Thailand.

Pappa betalar?

Hej Emelie!
Härligt. Wow ni har verkligen varit där många gånger.
Vad var det som lockade med Bangkok innan?

Vi var bland annat i Koh Chang. Supertrevligt land men är inte Thailandsfrälst. Vi var supernöjda med resan och har haft det superbra. Maten var inte riktigt vår grej och vill se andra länder innan jag åker tillbaka till Thailand.

Vart åker ni?

Mvh PB?

Anonym

Åker till Thailand i slutet av feb. Åker dit för femte året, men d är första året som vi hoppas över Bangkok. I år har vi vår ettåring med och då lockar inte Bangkok.
Ni verkar ha haft d skönt. Vart i Thailand va ni, koh kants gissar jag på?
//Emelie

Pappa betalar?

Hej Snålgrisen!
Så är det. Nu har vi inga barn i barnvagn men de har trots det inget nöje av en storstad (än så länge, såklart).
Betydligt skönare med en sandstrand och någon enklare utflykt just nu i livet.

Har förstått att det ska vara bra shopping också men ni som läser min blogg vet ju att detta inte är något jag njuter av längre.
Ja precis dessa typer av semestrar får vänta några år för oss också.
Kan se min egen familj röja loss i ett tempel. Haha.

Värmen saknar vi definitvt.

Tack för kommentaren!
Mvh PB?

Snålgrisen

Känner igen det där med stora städer i Asien. Det är inte vår grej heller, speciellt inte med små barn i släptåg. När vi inte hade barn tyckte jag det var okej att strosa runt i en stad lite planlöst, gå på museer, tempel etc, men med små barn som inte orkar gå så mycket i värmen (eller bevares mig väl om man har barnvagnar) och med trafiken och smoggen, nja då är nog hellre en avlägsen sandstrand bättre. Då kan man planera något eventuellt utflyktsmål i lugn och ro för att se ta en taxi dit.

Bangkok är säkert häftigt om man är grymt matintresserad och har tålamod att besöka de där lite undangömda små restaurangerna. Men som sagt, småbarn brukar inte finna sånt speciellt intressant. Vi finner det enklare att helt enkelt lägga den typen av semestrar på is tills barnen blivit lite större typ i 10-års åldern då de kan uppskatta det lite mer, och inte fara runt hela tiden (funkar inte bra i ett buddhistiskt tempel).

Längtar till värmen 🙂

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x