Cykel

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cykloteket.
 

Alltså finns det något så skönt som att starta dagen med en härlig cykeltur. Så känner jag verkligen idag. Hade du frågat mig för ett år sedan när bloggen var ny, då hade jag aldrig kunnat tänka mig att cykla till jobbet. Kanske en fin sommardag men inte i regn, minusgrader eller snö.

Nu njuter jag verkligen av att ta cykeln.

Jag har vid, kanske 3 tillfällen varit tvungen att ta bilen till jobbet. Vilket stresspåslag. Vet inte om det beror på trafiken eller om det är tankar på hur det var vid min sjukskrivning. Då var det hemskt att åka till jobbet. Den känslan blir jag påmind om när jag tar bil till jobbet.
Det var inte så innan jag började cykla till jobbet. Detta har smugit sig fram nu, när jag tar bilen. Det är dock bara på morgonfärden.

Hursomhelst gör det inte så mycket då jag i princip alltid cyklar nuförtiden.
Får erkänna att jag får lite hjälp då det är el-cykel. Men, cykeln har 3 steg i el-hjälpen. Jag använder aldrig högsta steget, oftast andra på väg till jobbet men det lägsta steget hem. Så det blir rätt bra motion iaf.


Tanken var att jag skulle göra lite fix med cykeln själv. Vi har haft cykeln i snart 3 år och servat den en gång per år.
Jag skrev ett inlägg nyligen om att göra underhåll och laga prylar själv.

Nu var det dags igen då jag känt att den inte riktigt rullar så smooth som den gjort tidigare.
Dock blev det lite övermäktigt för mig. Såg att bakhjulet svajade mer än lutande tornet i Piza (om det nu svajar, gör det inte det så kan jag säga att bakhjulet svajade, jättemycket!) många ekrar visade sig vara trasiga.

Stödet gick sönder häromdagen, bara sådär. Bromsarna är slöa. Kedjan knarrar. OSV osv.
Tror det är dumt att låta ett så stort ”cykelfixarprojekt” bli mitt första.

Det blev istället inlämning på cykelverkstaden. Massa fix för dem och jag är 1 400kr fattigare.
Dock är det värt det denna gången. Cykeln har då kostat 433kr i underhåll per år. Det är en månads parkering på jobbet. Som sagt, lätt värt det.

Men nästa gång ska jag serva och fixa cykeln själv.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Snålgrisen!
Klokt och väldigt skönt.
Jag håller med dig! Hade det inte varit för el-cykeln hade det varit ett stort steg att börja cykla till jobbet.

Trots att din cykel var billig i inköp så är min cykel mycket billigare om man slår ut det per kilometer den är använd 🙂

Mvh PB?

Snålgrisen

Låter klokt att cykla. Om eldrift gör att 20% fler personer som aldrig skulle kunna tänka sig att cykla börjar med det, då är det ett stort steg för folkhälsan. All motion är bra motion helt enkelt.

Jag köpte en cykel för 10 år sen på Harald Nyborg, använder den kanske 10 ggr om året, och endast på sommaren när man ska kortare ärenden till grannarna, eller bara för en cykeltur genom skogen med familjen. Den kostade 1500 kr, "Made In Cambodia" hehe

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x