Mystery shopper

Öka dina inkomster

För att kunna spara pengar så är det två saker som gör det enklare, extra jobb med lön som mystery shopper är ett exempel. En annan viktig aspekt är att sänka dina utgifter. Detta tycker jag är prio ett. Kolla över alla fasta utgifter. Går det att kapa något? Måste jag t.ex ha både Cmore och Viaplay. Börja med att säga upp ett av dem. Förhandla ner räntan på bolånet, prata med bolaget du har ditt bredband hos, skaffa billigare el,  går säkert att få ner kostnaden en del där. Här kan du läsa om hur jag sänkt våra fasta utgifter. Låga fasta utgifter. Så har jag gjort

Byta jobb?

Höja dina inkomster är det andra som du kan göra. Kan du få upp din lön så är det lätt att direkt lägga detta på sparande innan du vant dig vid att leva på en högre summa pengar varje månad. Det är här dagens ämne blir aktuellt.

I mitt eget fall så skulle jag ha svårt att få högre lön utan att helt byta bransch. Detta är jag inte sugen på att göra då jag trivs alldeles för bra med mitt jobb och mitt jobb är något jag är duktig på. Min grej liksom.
Det skulle också gå att få mer ansvar, dock inget jag är intresserad av i dagsläget. Mitt arbete som det är idag är alldeles för kul, utan ansvar(lite ansvar har vi väl alla men jag kan vabba utan att känna någon stress för det, jag kan vara sjuk utan att det hamnar arbetsuppgifter på hög). 

Jag skulle kunna gå upp i tid (jobbar ca 85%) men det är jag inte heller intresserad av i dagsläget. Jag vill vara ledig alla lov så jag kan vara med barnen då. Detta kanske kommer förändras när barnen blir stora.  Vad kan jag då göra för att ändå få in lite extra cash utan att binda upp mig på ett arbete vissa tider eller dagar?

Paneler, extra inkomst

Att svara på paneler är en sak som jag redan idag gör.  Här kan du läsa om det och projekt GratisPengen. Idag gör jag det i mindre skala men det drar fortfarande in någon hundralapp med jämna mellanrum. Fördelen med paneler är att de kan göras från soffan, hemma. Det är inget tvång att göra ett visst antal. Du jobbar så lite eller mycket du vill. Du bestämmer.

Mystery shopper

Då kommer vi in på ett annat sätt att kunna tjäna några extra kronor varje månad. Kronor som kan gå direkt in i aktieportföljen. Att bli mystery shopper.  
”Det finns idag ingen vedertagen svensk översättning till mystery shopping. Mystery shopping är en form av marknadsundersökning. Tanken är, att det är ovanligt att konsumenten av sig själv berättar i butiken om sina erfarenheter som kund. Branschens företrädare menar att 90% av butikskunderna normalt sett inte framför klagomål även om de är missnöjda, och eftersom det kostar mer att få en ny kund än att behålla en befintlig kund (siffran fem gånger så mycket nämns ofta) är det sunt förnuft och ekonomi att veta om butikens svagheter och styrkor.   

En mystery shopper är en person som utger sig för att vara en potentiell kund. En kund som utvärderar en verksamhet efter kriterier företaget själv har definierat. Det finns en checklista med frågor eller påståenden som, ofta med färdiga svarsalternativ som som shoppern ska svara objektivt på.   


En mystery shopper är alltså anlitad för att fungera som en vanlig konsument och redovisa vad han eller hon upplever. Han eller hon använder tiden i butiken så som genomsnittskonsumenten skulle använda tiden, och får i uppdrag att fokusera på särskilda förhållanden till exempel personal, prismärkning, exponering av varor, extraerbjudanden, kassaservice eller speciella varukategorier. Han eller hon rapporterar sedan om sina upplevelser från det han eller hon stiger ut ur sin bil, får tag på en kundvagn, går mot entrén, gör sina inköp i butiken och når tillbaka till sin bil igen”.
Källa Wikipedia

Hur fungerar det?

Vad gör att jag är intresserad av detta? Det är många olika delar i detta. Jag vill helt enkelt bara testa. Efter att läst att bloggaren Ibland Gör Man Rätt provkört några bilar och dragit in en hel del hundralappar på det. Jag själv gillar att köra bil och skulle tycka att det var kul att provköra nya bilar, att dessutom få pengar för det. Vilken kombo.

Mystery shopper provkör bil och får lön för det.

Dessutom gillar jag grejen med att inte binda upp sig på en arbetsplats, specifika dagar eller speciella tider du måste vara på ett arbete. Här kan jag välja om jag vill jobba extra någon dag. Jag kan välja mellan sådant jag tycker verkar intressant.

Jag har sett redan nu att det går att göra ett köp på Systembolaget. Ett arvode på 125kr. Här handlar det om att köpa en valfri produkt för ca 80kr. Du väljer själv vilken dag du vill göra uppdraget. Du ska ställa en fråga till personalen och efteråt beskriva besöket.  För detta får du 125kr.  Varför inte liksom? Lätta pengar i en butik jag ändå besöker med jämna mellanrum.

Jag har sett att det går att göra ett besök hos en mobiloperatör där du ska visa intresse för en telefon.  
Du kan besöka en bilhandlare och få 600kr för att visa intresse för en speciell bil. Här får du milersättning för att ta dig till firman. Du ska ta offert på en bil. 
Känns helt okej.  

Testa!

Jag har blivit medlem på två sidor.
Daymaker och Better Business

Någon som har provat och har några erfarenheter av mystery shopping?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Anonym!
Det är ju det som är det bästa med detta, ska man ändå till en butik där ett uppdrag finns så blir det inte så mycket extra tid som tas för några extra pengar.

Mvh PB?

Anonym

Jag har gjort några uppdrag. På en del ställen ska man också handla något som man sen får ersättning för. På Systembolaget skulle också ett inköp göras men ingen ersättning för det där. Skulle ju ändå köpa lite bubbel så kanon att få betalt för att göra det

Pappa betalar?

Låter ju klockrent!

IGMR

Inte jättemycket tid. De som betalar mest kanske 1,5 – 2 timmar. De enklare som klaras av på en lunch eller på vägen hem lägger jag 45 min på kanske. Häromdagen körde jag tre besök på ett shoppingcenter i rad och då går ju tid per besök ner.

Pappa betalar?

Hej!
Kul att ni är så många som testat. Jag verkar vara ganska sen på bollen.
Perfekt att kunna göra något sådant när man ändå har vägarna förbi.

Härligt att du verkar vara sugen på fler uppdrag.
Uppdraget på Systemet känns lockande ☺

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Investeringsmyran!
Kul då verkar det fungera bra.
Som du säger är det inte några stora summor men ett smidigt extraknäck som går att göra när man känner för det. Inget tvång så att säga.

Har alla uppdrag varit smidiga och enkla?

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Snålgrisen!
Haha, tänker på de som lever på att kombinera olika rabatter i butikerna och lämna med en full vagn och de har betalat 1 dollar. Funkar definitivt inte i Sverige.

Du får reggae ett konto på de två sidorna och se om något uppdrag passar dig.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej IGMR!
Jag får tacka dig för tipset. Tänker också att jag ska passa på påväg hem från jobbet.
2 000 var ju grymt bra gjort! Hur mycket tid uppskattar du att du lagt på detta?

Var också intresserad av lägenhetsvisningarna men det är dagen efter vi kommer hem så antar att jag är lite för trött för detta.

Ska bli kul att testa några uppdrag.

Mvh PB?

Simplicitas

Jag har också testat men hittills bara hunnit med ett uppdrag, 200 :- (ink milersättning) för något som tog mig totalt 20-25 minuter samtidigt som jag veckohandlade. De där på Systembolaget såg rätt intressanta ut 🙂

Investeringsmyran

Jag har gjort fem uppdrag under hösten, för en av de aktörerna du nämner i inlägget. Får första lönen i övermorgon, och resten i januari. Inga jättesummor, men ändå trevliga extrapengar. Kommer definitivt utföra fler, då det passar in i mitt liv för övrigt.

Snålgrisen

Låter intressant faktiskt, hade aldrig hört talas om att detta fanns i Sverige, här går det ju knappt att kombinera två olika rabattkuponger.

IGMR

Kul att du ska börja med detta grymma side hustle. Jag fick just mina lönespecar från ovan nämnda sajter och jag får i december in 2 000 kr brutto cirkus. Detta för jobb jag gjort på lunchen, på väg hem från jobbet etc. I januari ska jag glo på lägenheter i JM´s visningshelg. Tror jag har fyra besök en dag för 225 kr stycket + bilersättning. Det är inte så dumt.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x