Hur har det gått med Sellpy? Årets julklapp 2018

Årets julklapp 2018

Årets julklapp är alltså det återvunna plagget.
Det är HUI Research AB som varje år utser Årets julklapp.

Jag vill börja med att säga att jag tycker detta är en väldigt bra julklapp.
Tittar vi tillbaka på tidigare ”årets julklappar” så finns det många som jag anser är helt onödiga och bara spär på det hetsiga köpsamhället.
Årets julklapp tycker jag gör att återvinning och miljötänk premieras och detta kan säkert hjälpa att företag blir bättre på att snabba på omställningingen till att producera och pusha för mer och bättre produkter som minimerar miljöförstörelse.

Jag tror också att detta öppnar upp ännu mer för att köpa secondhand. Jag tycker kanske inte att man behöver ge använda kläder i julklapp (om man inte tror att mottagaren uppskattar detta), men att köpa produkter andra använt tidigare är nutiden. Det kommer troligtvis bli mer och mer populärt och det är bara bra.

Då kommer jag osökt in på hur det gått för mina försäljningar på Sellpy.

Sellpy

Skrev för ett tag sedan om att jag skickat in prylar och kläder som bara skräpar här hemma.
Hur har det gått då?
Totalt har Sellpy plockat upp 4 påsar (3 påsar ligger och väntar på sin tur, ca 2 veckor kvar tills dessa plockas upp och förbereds för försäljning).
Mycket av det som vi skickade in har skänkts eller återvunnits. Detta är en av sakerna jag verkligen gillar med Sellpy. Eftersom vi inte har märkesvaror och inte orkar ha koll på vad som är säljbart eller inte så sköter de detta åt oss. Vi slänger ner allt vi inte använder (finns det något som vi vet att vi kan få mycket pengar för, då blir det Tradera eller Blocket), på vinst eller förlust. Antingen så säljs det eller så skänks det bort. Vi slipper åka med stora påsar till returen eller Stadsmissionen.
I skrivande stund har vi möjlighet att plocka ut 381kr. 
Visst inga stora pengar och möjligtvis att vi fått en hundring eller två mer om vi gjort allt jobb själv.
Men det hade tagit oerhört mycket tid plus att vi varit tvungen att åka till returen för att skänka det som ej gått att sälja (där får vi dra av några kronor på bilkostnaden också). 

Summa sumarum är jag fortsatt nöjd med Sellpy och rekommenderar er att testa det. Så lite jobb för att bli av med saker vi inte använder. Gillar när det är enkelt och ger betalt!

Kom bara ihåg att det går att spara mer pengar på att sälja allt själv på Tradera eller Blocket, dock tar det oerhört mycket mer tid.
Vill ni spana in de grejer jag säljer så kika på länken nedan!
Det går också att följa min ”Sellpy Store”
Jag får inga pengar för att skriva om Sellpy. Jag har testat tjänsten och tycker den fungerar bra. Därför delar jag med mig av den. Om du klickar på mina Sellpylänkar och reggar konto plus att du säljer för mer än 200kr inom 4 månader från första påsbeställning. Då får jag 50kr som kan dras av på försäljningsavgifter hos Sellpy.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Alicia!
Ja precis. Tycker det funkar supersmidigt. Fortsätt göra er grej.

Mvh PB?

Anonym

Hej!

Vad kul att höra att du gillar vår tjänst. Det verkar som att du förstått vår affärsidé superbra och att du har nytta av den smidiga lösningen vi vill vara 🙂

Mvh,
Alicia på Sellpy

Pappa betalar?

Hej Anneli!
Jag vet inte var gränsen för budgetkedjor går. H&M verkar funka om det är i gott skick.
Jag tänker att budgetkläder är svåra att sälja på många ställen.
Jag litar på att Sellpy värdera vad som kan säljas. Övrig får gärna gå till välgörenhet.

Med dyrt menar jag t.ex datorer, kameror, surfplattor. Detta säljer jag hellre på Tradera.
Jag har inte fått några klagomål från Sellpy.

Mvh PB?

Annelie Gustafsson

Hej! Detta verkar ju mycket intressant. Läser dock att de inte är intresserade av kläder från budgetkedjor, men det verkar som du bara stoppar sådana i dina påsar, sånt du vet du kan sälja dyrt hamnat hos Tradera istället? Och det är ok med dom?

Vänligen Annelie

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x