Black Week och köphets

Thanksgiving

Inlägget innehåller reklam genom 
annonslänkar för Vimla
Det började med Thanksgiving, en torsdag varje år.
Thanksgiving är inget vi i Sverige firar men det är en väldigt trevlig högtid borta i USA och Kanada.
Tanken är att familjen samlas, äter god mat tillsammnas och är glada och tacksamma över att de har det bra. Både i det lilla och det stora.
Detta är något jag tycker även vi i Sverige skulle kunna annamma lite mer.
Ta en stund, lite dåd och då och faktiskt vara tacksamma och glada för hur bra vi har det. Hur mycket fina saker vi har och att vi har skyddsnät som nästan alltid fångar upp oss om något oväntat händer.

Black friday som blev Black week

Men så är det inte riktigt. Här tänker vi inte så mycket på torsdagen (tacksamhetsdagen) utan Black week är den stora grejen.

Black friday slog väl igenom på allvar för ganska många år sedan och nuförtiden är det något många, jag vet en hel del av nmina kollegor som verkligen ser framemot att få spendera pengar på denna fredag.

Kan tänka mig att ni känner igen detta också!?
Men det räcker ju inte riktigt med att bara handla på en fredag. Jag vet att Black weekend hållt på något år nu och det kan väl vara trevligt för dom som jobbar på fredagen, att även de hinner med lite shopping på helgen. Fine!
Men det räcker inte där heller. Iår var det Black week från måndag till söndag. Det känns som att det var större iår en tidigare. 
Vänta, någon kanske missar en bra deal under veckan så vi slänger in Cyber monday också!

8 dagar shopping!

Ja, hets är det verkligen.
Är det verkligen rimligt att det ska vara full fokus på konsumtion i 8 dagar. Med galet mycket reklam överallt och köer i alla butiker. Alla dessa mail jag fått om erbjudanden. Jag blir lite galen.

Har läst på Placera att för 13% av produkterna har butikerna tidigare höjt priserna med 22%. Detta mellan 24/9-18/11. Så det gäller ändå att ha koll på produkterna du ska köpa. Är det verkligen 30% rabatt på hörlurarna eller har de nyligen höjts med 22% så du knappt sparar något på köpet.
Kanske hade du inte köpte dem om det ”bara” var 8% rabatt.

Är det bara till ondo?

Så enkelt är det inte. OM, jag säger verkligen OM, du har en välplanerad ekonomi och ett långsiktigt tänk. Om du redan sedan förra vintern insett att barnens vinterskor inte kommer överleva en vinter till.
Då är Black week en bra tid att titta runt och se om det finns någon bra deal. 
Vi lyckades hitta en bra rea på Footway på 2 par vinterskor till barnen. De var nedsatta någon hundring och genom en annan rabatt så fick vi ytterligare 11% på köpet. Inget monsterkap men en dra rabatt på en bra produkt.
En bra deal och en produkt vi vetat länge att vi behöver. Det har stått på inköpslistan ett bra tag.
Det är såhär du ska jobba med inköp för att kunna spara pengar under dessa ”reor”.

Det var allt vi köpte under dessa 8 dagar.

Annons från Vimla

Motiveras av köphetsen

Jag skrev tidigare ett inlägg om hur jag gör när det gäller livsmedelsköp.
Det kan du läsa här om du missat det

Jag känner också, vilket jag tycker är positivt, att jag motiveras av köphesten.
Jag försöker klara mig så länge som möjligt utan något som gått sönder eller bara inte fungerar längre. Dett gör att jag tillslut inser att det är ohållbart och det måste köpas in något nytt. Eller, ännu bättre, att vi klarar oss utan grejen.
Kläder vara längesedan jag köpte något, prylar har vi så mycket av att det snararer är så att vi försöker kränga bort prylarna.

Jag motiveras mer av att klara mig utan något än att hitta en bra rea!
Snacka om framsteg. Så såg det inte ut för några år sedan. Blir lite stolt när jag tänker på det.

Har du gjort något Black week kap?
Kan du också motiveras av att klara dig utan något?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Cosmonomics!
Cashback är grymt. Jag använder mig också av det om möjligheten finns.
Bra att kunna hitta rabatterade grej under Black week, Men gäller att ha koll och det verkar det sannerligen som att ni har.

Haha, näe det vara bara en miss som jag rättat till nu.

Men hade kunnat skriva:
Black week, köp och hets.

Är förvånad att jag inte skriver fel fler gånger (eller det kanske jag gör men ingen som påpekar). Att skriva har aldrig varit min starka sida och något som gjorde att jag tänkte till många gånger innan jag startade bloggen.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Snålgrisen!
Precis som du säger så är rabatten bara en procentsats på nuvarande pris. Att produkten kostade mindre för 3 månader sedan har ju inget med rabatten idag att göra.
Gäller att ha koll på det som ska köpas.

Kul att ni kunde hitta saker ni behövde till ett bra pris!

Mvh PB?

Cosmonomics

Jag gjorde ju ett par köp, ett helt gäng faktiskt, utifrån min lista där jag samlat grejer som vi behövde i familjen. Blev många hundralappar sparade, inte minst med tanke på den extra cashback veckan erbjöd. Köpt utan hets, bara efter behov.

Är köp hets medvetet särskrivet i rubriken? 🙂

Snålgrisen

Köpte lite barnkläder, mediciner och skal till mobiltelefonder till riktigt bra priser. För att undvika att bli lurad gäller det ju att ha koll på en varas "normala" pris. Rabatten säger ju inget egentligen, det är ju bara en procentsats skapad för att locka köpsugna svenskar..

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x