Tvål!?

Hittade tvål längst in i skåpet

Detta blir ett inlägg i lite extremsparande facket men tycker det passar ganska bra i Black Friday hetsen. 
I somras rensades det febrilt här hemma. I badrummet, långt in i badrumsskåpet fanns det en hög med hotelltvål av modellen fast tvål. Vi bor på hotell ibland och har alltid haft vanan att ta med sig tvål hem om det finns i små förpackningar. Inte alla hotell har detta längre men ibland så är det fortfarande så och då får man passa på.

Jag tänkte att det nu var dags att använda upp allt detta. Sagt och gjort. Nu har jag inte köpt tvål sedan i somras.
Fast tvål var en ny upplevelse för mig. Känslan är lite annorlunda. Men jag upplever att kroppen blir renare, detta är säkerligen bara psykiskt men vad gör det.

Jag har nu efter några måndader med fast tvål verkligen (fast)nat för det. Jag har fortfarande inte köp någon egen fast tvål. Använder fortfarande hotelltvål. När den tar slut kommer jag definitivt köpa fast tvål. 

Detta är inget spartips du blir rik på men det kommer garanterat spara en hel del kronor på hygienkontot. Detta kanske kan klassas som någon form av extremsparande!?

Barnängen fast tvål kostar ca 5kr styck. Jag har inte behövt köpa någon än då jag fortfarande har kvar hotelltvål men med tanke på att dessa är små så skulle jag tro att en barnängen tvål håller rätt länge. Detta kan bli lite pengar på ett år. Istället för en dubbeldusch som tar slut i ett nafs.

Är detta något ni skulle överväga eller är det för extremt?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Petra!
Ja visst är det underbart med gratisgrejer. Oavsett vad det är 🙂

Man känner ju alltid någon med hund så det är ju perfekt.

Ja har klarat mig många månader nu och har faktiskt en del kvar. Just den fasta tvålen håller så länge. Schampoo är det dock slut med gratisgrejerna. Så där har vi varit tvugna att köpa.

Tack för kommentaren.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Inte kollat något på innehållsförteckningen. Var mest att vi hade fast tvål från hotellbesök som jag ville göra mig av med. Nu gillar jag känslan bättre än med flytande tvål.

Kan tänka mig att testa fast schampoo också. Bara för att testa iaf.

Upplever inte att jag blir ren utan tvål. Lider inte heller av torrhet eller eksem.
Håret blir blir inte så trevlig om det inte tvättas och schamponeras minst varannan dag.
Kul att det funkar för er. Barnen klarar sig längre utan dusch än vad jag gör.

Tack för intressant kommentar Eli!

Mvh PB?

Hemmafrunsdagligheter

Älskar gratisgrejer! 🙂 Blir mer eller mindre manisk om något erbjuds gratis.
På Falsterbo Horseshow brukar det delas ut lite gratisgrejer. En gång fick jag med mig 10 (!!!!) höpåsar hem samt hundgodis även fast jag inte har någon hund.

Tror inte du är ensam om att få med hygienprodukter från hotell, det hör liksom till att ta med sig om det finns möjlighet. Toppen att ni dessutom verkligen använt dem och därmed inte behövt köpa andra. Tummen upp för er 🙂

Mvh, Petra

Eli

Vi använder alltid fast tvål främst på grund av att innehållsförteckningen i flytande är ganska läskig. Vi har sedan några år tillbaka även fast schampotvål till håret istället för flytande schampo.min tidigare kliiga hårbotten mår så mycket bättre nu. Jag gör all tvål själv, men om man inte vill eller kan det kan man hitta tvålar modellen bättre på tex apotea.barnängens tvål innehåller tex palmolja. i duschen använder jag ingen tvål alls då jag tycker man blir ren ändå och jag lätt blir torr även om mina eksem helt försvunnit sedan jag slutade med flytande produkter som ofta innehåller aggressiva medel för att skapa mycket lödder.
Tidigare tvättade jag håret två gånger i veckan för att det inte skulle bli fett. Numera blir det aldrig fett och jag glömmer ofta bort att tvätta håret och gör det bara ca var tredje vecka. Mina små barn tvättar aldrig håret, utan vi sköljer bara med vatten.

Pappa betalar?

Hej Anonym!
Jag har inte märkt av detta än men kanske att det kommer senare.
Får se om jag kommer uppleva det som ett problem framöver. tack för heads up iaf.

Mvh PB?

Anonym

Räkna med att du behöver fysiskt skrubba mer i duschen för att hålla rent, fast tvål lämnar synliga tvålrester efter sig på ett helt annat sätt än flytande tvål/duschtvål som exemplet dubbeldusch du angav. Det kanske tar någon månad eller två innan det syns märkbart (av tvålrester), och det är mer synligt om du har något glasparti (tex duschdörrar), men syns även märkbart fort på kakelfogar så du kommer att se skillnad framöver.
(Rot)borste och lämpligt rengöringsmedel samt muskelkraft gör att det går bort, men jag som har gjort detta nu i kanske tjugo år tycker att det är rätt tråkigt och enahanda och därför bytt bort hårdtvålen i duschen och använder den nu bara i handfatet, där rengöringsproblemet inte alls är av samma dignitet.

Lycka till!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x