Minimalism, nja kanske inte. Men att bli av med prylar är skönt!

Minimalism

Att leva ett liv med så lite prylar som möjligt, det är absolut inte mitt mål.
Men att dra ner på störande brus (onödigt mycket prylar) det är något jag vill göra.
Det är så lätt att fylla garderober, förråd med ”bra saker”, grejer du kanske behöver någon gång.
Kruxet är val bara att när denna gång kommer, då minns du inte att du har prylarna och det roliga då är att du oftast fixar det du skulle göra utan prylen.

Vi har rensat

För ett tag sedan fick vi ett ryck här hemma och rensade undan sommarens kläder och skor. Nu börjar det bli så kallt ute att sommarkläderna inte kommer att användas mer. De åkte ner i en stor låda och lades i förrådet.
Fram kom vinterkläderna.
När vi plockade fram vintergrejerna så insåg vi att en del av barnens kläder blivit för små (troligtvis är det barnen som blivit större, men men). 
Men eftersom vi tidigare varit rätt ”duktiga” på att köpa mycket saker så fanns det mer än en uppsättning av det de behöver för denna vintern så det går ingen nöd på oss. Eventuellt vinterskor som behöver inhandlas.

Så vi plockade ut de finaste av grejerna som inte ska vara kvar och Mamma betalar? påbörjade projekt ”lägga ut på Facebook”. Jag ville slänga ner allt i Sellpy påsarna vi hade hemma.
Det ger helt klart lite mindre betalt men enligt mig är det värt det.

Förut var jag duktig på att lägga ut saker på Tradera och Facebook. 
Tradera är bra men jag tröttnade på att förpacka och skicka iväg sakerna. Drygt att räkna hur mycket frakten ska gå på.
Facebook är smidigt. Men det är så många köpare som inte dyker upp eller som vill att man ska mötas någonstans. Detta orkar jag inte för några tior eller i bästa fall en hundring.
Dessa två plattformar är helt klart de som ger mest pengar men också det som tar mest tid.
Sellpy  däremot är sjukt smidigt. Du beställer en påse eller fler. Slänger i allt du vill bli av med.
De hämtar påsen vid din dörr. De tar bilder, lägger ut annonser och sköter allt. 
Sedan tar de så klart betalt för det men det är faktiskt något jag tycker det är värt.
För mig är det inte enbart pengarna som viktiga när det gäller mina gamla prylar som jag vill bli av med. Det handlar också om miljön. Att sakerna ska få ett nytt liv efter mig. Användas mer. 
De prylar som Sellpy anser inte går att sälja skänks till välgörenhet. Så du vet att alla saker kommer till användning.
I skrivande stund har Mamma betalar? lyckats sälja 2 plagg till en bra peng.
Jag har packat 2 påsar och beställt hämtning.
Vi får se vad det kan ge?

Skickade iväg några påsar för många veckor sedan och de har packats upp och börjat säljas. Det har nu rasslat in 110kr i skrivande stund. Hoppas det blir lite mer. Mycket av det vi skickat in har skänkts till välgörenhet men det är helt okej.

Blir det några hundralappar är jag nöjd. Skönt att slippa allt jobb det innebär med försäljningar och att köra saker till returen/stadsmissionen.

Men vill ni ha ut maximalt med pengar från era grejer och är beredd att lägga ner engagemanget då är Sellpy inte besta alternativet för er.

Hur ofta rensar ni hemma?
Vad gör ni med sakerna?
Har ni testat Sellpy?

Vill ni spana in de grejer jag säljer så kika på länken nedan!
Det går också att följa min ”Sellpy Store”

PB?s Sellpy Store

Jag får inga pengar för att skriva om Sellpy. Jag har testat tjänsten och tycker den fungerar bra. Därför delar jag med mig av den. Om du klickar på mina Sellpylänkar och reggar konto plus att du säljer för mer än 200kr inom 4 månader från första påsbeställning. Då får jag 50kr. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Han!
Jag tror att du tjänar på att lägga ut allt själv.
Jag har märkt att de i vissa fall lägger ut produkter till ett högt pris. Dock gör det inte så mycket då de efter auktionen är slut eller efter ett par dagar lägger ut den till ett lite billigare pris. Så håller de på tills de är nere på 10kr.

Det kan vara så att du sett annonser på en produkt som precis lagts ut (därav ett högt pris) eller en produkt ingen varit intresserad av (ett lågt pris, en vara som legat ute under lång tid), ingen efterfråga ger ett lågt pris.

Jag tror att det alltid lönar sig att sälja själv men jag har tröttnat på att lägga ner det jobb det tar.

Hoppas du förstår hur jag tänker.
Mvh PB?

Han

Det enda som gör mig tveksam till Sellpy är när man ser deras annonser på Tradera. Främst rör det sig om smala hobbygrejer där de antingen har alldeles för höga utrop så att grejerna inte blir sålda eller skrattretande låga utrop för nånting som går att få sålt för det tredubbla. Tänker mig att det är smidigt med kläder och andra vardagsvaror men med lite smalare hobbies som musikinstrument, studiogrejer, brädspelande eller liknande så tjänar man nog på att lägga ned tiden på att sälja själv.

https://utbrytningen.blogspot.com

Pappa betalar?

Tack så mycket!

Vad roligt att höra. Välkommen hit!

Mvh PB?

Anonym

Hej,

Har nu fixat konto och beställt påsar, via din länk 🙂

Ser framemot att läsa mer på din blogg.

Mvh
Robin

Pappa betalar?

Hej Robin!
Vad kul att du hittat hit.
Verkligen jättekul att jag kunnat inspirera, det gör mig glad.

Vad synd att du gjorde det. Det bästa med just Sellpy är att det som de anser inte är säljbart, det skänks till stadsmissionen.
Prova en gång, det är det värt.

Mvh PB?

Anonym

Hej!

Har precis hittat din blogg och har redan fått många inspirerande tips och tricks i sparandets värld, tack! Sellpy visste jag inte ens att det fanns, och jag som skänkte mängder med fina barnkläder igår för att inte orkar med Tradera och dylikt… Får bli nästa gång 🙂

Mvh
Robin

Pappa betalar?

Hej TP!
JAg håller med att det är för krångligt med Tradera. Som su säger så är det nog det bästa om det är nogt attraktivt. Tror du får mest för pengarna på Tradera.

Testat en del FB-sidor men tycker det prutas för mycket och det ska mötas upp på massa olika ställen.

Testa Sellpy. Jag har fått in ett par hundra kronor nu på grejer som lika gärna kunde ha hamnat på returen eller hos stadsmission.

Mvh PB?

Tryggpension

Jag sålde också på Tradera förut, men det var bökigt med allt runt om: räkna ut frakt, förpacka och ta med till postkontor för att skicka det… Jag orkade inte med det till slut.
Men om det skulle vara ett attraktivt objekt som inte är för stort så kan jag testa Tradera igen.

Större prylar säljer jag på Blocket och mindre prylar och kläder ska jag försöka sälja i en grupp på FB som säljer inom mitt hemområde.

Har även sålt några antika småsaker (klocka mm) i butik för antikviteter.
Ska nog ta och testa Sellpy någon gång.

TryggPension

Pappa betalar?

Har inga problem att göra mig av med saker.

Gör´t!

Mvh PB?

Frilansportföljen

Jag förespråkar gärna minimalism, men har motsägelsefullt svårt med att göra mig av med grejer! Jag köper dock inte nya prylar lika mycket idag som förr. Jag ska se om jag får mig ett ryck och rensar i lägenheten/källaren för att sälja eller slänga saker.

// Frilans

Pappa betalar?

Hej Petra!

Ja det är det definitivt.

Jag var också duktig på tradera tidigare men det tar så mycket tid och engagemang. Känner igen mig med att ta fram och fixa men sedan blir det inte mer.

Testa det. Det är inte stället du får mest pengar för dina prylar men det är definitivt det enklaste sättet att bli av med saker och få några slantar. Gillar också att allt som inte går att sälja åker till välgörenhet.

Mvh PB?

Hemmafrunsdagligheter

Ja visst är det befriande att göra sig av med grejer:-)

Förr var jag duktig på att sälja på Tradera. Nu var det längesedan dessvärre, har hänt ett par gånger att jag plockat fram och börjar förbereda för försäljning men sedan har något annat kommit emellan och tiden gått så det plötsligt är fel säsong. Har aldrig provat Sellpy men det kanske kan vara ett bra alternativ, ska kolla upp det 🙂

Mvh, Petra

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x