Länsförsäkringar ger återbäring

Försäkringar

Det är verkligen en djungel när det gäller försäkringar. Det finns så många olika bolag att välja på.
Tar vi exempelvis bredband, där tycker jag det är ganska enkelt att jämföra. Du bestämmer hur snabb uppkoppling du behöver. Sedan är det bara att ta det billigaste priset. Internet kommer fungera lika oavsett vilket bolag som levererar det.

När det gäller försäkringar är det inte så enkelt. Bilförsäkringar kostar väldigt olika och innehåller väldigt olika villkor. Jag önskar att det gick att bestämma vilka villkor du tycker är viktiga och därefter sortera på pris. Men så är det absolut inte.

Jag tror det är bra att se över dina försäkringar ibland och jämföra priset på de olika bolagen.
Men!
Kom ihåg att titta igenom villkoren. Är det en billigare försäkring är det inte säkert att den innehåller samma skydd som den du har sedan tidigare.
Det vill jag skicka med er när ni ska jämföra era försäkringar.

Vi har Länsförsäkringar för katterna, bilen och villan. Jag tycker det har fungerat bra och jag gillar dem mycket. Vi bytte bilförsäkringen för något år sedan men det var inte bra. Det blev lite billigare men vi fick inte välja verkstad när något hände. Då blev det märkesverkstad och det stället hade vi inte bra erfarenheter av. Så vi bytte tillbaka till Länsförsäkringar. Det var värt några kronor mer i premie.
Något annat som vi gillar är att Länsförsäkringar ofta ger tillbaka pengar om de har varit ett bra år för dem. Vilket det ofta verkar vara.

I år fick vi tillbaka 709kr.

Då skulle man kunna tro att dessa pengar skulle läggas till aktieköp men så blir det faktiskt inte. Vi väljer att slänga in dem på resekontot och därmed blir det några extra öl och kanske några glassar till barnen när vi är i Thailand.

Det känns som rätt beslut för oss i dagsläget.

Nu längtar vi verkligen bort. Det är inte alls länge kvar till avfärd.
Beställde solkräm från Apotea igår. Kollade så klart cashbacksidorna först men trots 6-8% cashback på vissa apotek så var Apotea ändå billigare på solkrämen vi ville ha.

Vill du läsa om hur vi har jämfört och bytt abonnemang eller andra fasta kostnader kan du läsa detta inlägget:
Låga fasta utgifter. Så har jag gjort.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Petra!
Ja vi är också nöjda. Testet med annan bilförsäkring var ett bra försök men vi är verkligen nöjda med Länsföräkringar. Nästa gång ska jag försöka pruta lite på premien och se hur det går.
Jag har inte träffat någon människa som är rent utsagt missnöjd med bolaget.

Ja det ska väl ge någon form av rabatt att vara bankkund hos dem men det är inget jag funderat på. Jag känner ingen som är bankkund där men vore kul om någon som är det kan ge feedback på hur det är att vara kund där.

Ja det känns helt rätt att spendera dessa kronor till extra härligheter på semestern.

Mvh PB?

Hemmafrunsdagligheter

Hej!
Vi har också länsförsäkringar till katt, villa, bilar, hästtransport, moped och fritidshus och har bara varit nöjda 🙂 Tycker det är smidigt med alla försäkringar på ett och samma ställe, men visst borde vi kanske kolla runt efter alternativ. Känns skönt att höra att du provat annat men valt att återgå till Länsförsäkringar, då kanske vi kan stanna kvar med gott samvete;-)
Precis som ni, har även vi fått återbäring, alltid uppskattat 🙂 Vad jag förstått så får man än mer förmåner om man blir bankkund hos dem också, det är något vi borde ta och kolla upp. Är ni bankkunder hos länsförsäkringar?
Tycker absolut att ni gör rätt i att ämna återbäringen till er kommande semesterresa:-)

Mvh, Petra

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x