Höstlovet är över

Höstlov

Eller potatislov som det hette förut.

På den tiden var du ledig från skolan för att hjälpa till i jordbruket. Men eftersom jordbrukets roll minskade under 1900-talet så avskaffades potatislovet gradvis. Under 1980-1990-talet infördes den form av höstlov vi har idag.

Sedan 2015 introducerades begreppet läslov. Regeringen beslutade i Augusti 2016 att använda begreppet läslov istället för höstlov.
Vet inte om det slagit igenom än. Här hemma säger vi fortfarande höstlov. 

Har ni anammat begreppet läslov?

Vad har vi gjort på höstlovet?

Jag har varit ledig med barnen, Mamma betalar? har fått stå med att jobba.
Det har hänt en hel del saker unde lovet:

Fotboll

Lovet började med en av mina dyra ovanor. Vet inte om man kan kalla en hobby eller passion för dyr ovana. Jag tycker det är värt varenda krona.
Jag var och såg Västerås SK FK hemma mot Nyköping. En värmande seger en kylig kväll. Igår stod det dessutom klart att VSK är klara för Superettan. Förra gången det begav sig så såg jag avgörandet på plats, borta mot Vasalund.
Den gången blev det en snabb visit i Superettan och Victor Nilsson-Lindelöf lämnade VSK för Benfica.
Nu ser förutsättningarna bättre ut och det ska bli riktigt kul när nästa säsong drar igång igen.

Sparkvoten släpptes

Det såg ut ungefär som det brukar göra. Strax under målet. Men jag är säker på att jag kommer lyckas nå målet på 12% under 2018.

Slappat i stugan

Jag drog iväg med barnen till stugan. Det är nästan en timmes bilfärd. Det är sådant som gör att vi inte skulle klara oss utan bil. Eller klara oss skulle vi men det skulle inte vara möjligt att göra dessa miniresor. Vi var borta i två nätter. Det regnade och var kallt ute. Men vad gör det när vi har en mysig stuga och en massa sällskapsspel. Det var två toppen dygn. Vill åka dit mer!!

GratisPengen

Projektet men paneler, cashbacksidor och preemkortet har pågått i 9 månader och det summeras i en portfölj som är värd över 3 000kr. Ganska häftigt faktiskt!

Idrott

Det har hunnits med fotbollsträning, innebandyträning. Det har spelats foboll ute och umgåtts med vänner.

Bloggens första månadsrapport är publicerad


Det var väldigt kul att skriva månadsrapport. Att titta till de bolag som gått bra och de som gått mindre bra. Det gör att det finns tid att fundera lite över innehaven. Det slog mig att det tog väldigt lång tid att gör just det inlägget. Det har gjort att jag uppskattar andras månadsrapporter mer nu än innan. Hoppas ni också tyckte att det var intressant. Men det viktigaste är ändå att jag känner att det ger mig själv något.

Storhandling med avslutanden (nästan) gratisfika

Passade i helgen på att stor handla. Slutade på 1 200 kr och det var ovanligt lite. Då räknar vi med att det räcker i ca 2 veckor. Plus kompletterande köp av frukt, grönsaker och mejeriprodukter. 
Mycket bra. Jag måste säga att jag gillar storhandlingar. Det blir en sport att hitta billigaste priset på olika produkter. Det är också kul när Mamma betalar? också börjar vara med på notorna. Så var det inte i början.
Måste bara tillägga att vi inte alltid väljer billigaste alternativet. Vissa produkter är priset skillnaden. Det lär man sig rätt snabbt. Ett exempel jag har i huvudet är Ica Basic fryst kycklingfilé. Nästan bara vatten.
På väg hem blev vi sugen på något och då kom vi på att vi har kanelbullar att hämta ut på 7-eleven, igen. Vi hade 6 st men tog bara 4. En var. Plockade ut några gratis Red Bull också. Vi är inga fan av dessa men panten är ju bra, och de gr väl åt förr eller senare.
Detta tackar vi Geohunt för.
Jag har skrivit om det förut. Vi har också fått 2 st massage därifrån värda 1 400kr. Inte illa.
Hoppas ni haft ett bra höst/läslov, oavsett om ni jobbat eller varit lediga!
Måndag imorgon och nya tag på jobbet. Känns helt okej.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej IGMR!
JA det är de. Allt bara släpper och det går att njuta till fullo. Trots dåligt väder.

Diamanten är en favorit här hemma. Twister funkar också. Sedan finns det många charadspel. Ta ett spel där det är bilder på, de brukar heta junior. Vi har ett Bamsespel också som barnen gillar, Bamse och Tjuvstaden.

Mvh PB?

IGMR

Stughelger är fantastiska. Det låter som om ni haft det gött. Har du något spel som du kan rekommendera? Vår son är fem och han har precis lärt sig enklare spel.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x