Handla smart!

Mat på extrapris

Inlägget innehåller reklam genom
 annonslänkar för Matsmart.

Har märkt att jag tänker väldigt annorlunda när jag är i livsmedelsbutiken och handlar. Jag har en annan blick idag jämfört med hur det var förut. Jag spanar mer på alla hyllor. Speciellt på färskvaruavdelning. Har märkt att det går att göra bra kap på den avdelningen. De varor som lyckas få kort datum innan någon köper dem, de är ofta nedsatta med 50%. Det kan ligga på 30-60% har jag märkt. 
Jag lyckades i somras ich sen vår med många kap på korv av olika slag. Har också märkt att de mindre förpackningarna med köttfärs lyckas få kort datum och schyssta nedsatta priser. 
Har också fått förmånen att köpa Pitepalt 2 gånger på ca 1 månad till 60% rabatt.

Den senaste månaden tycker jag t.o.m att det är kul att gå runt och leta bra priser.

Skulle det vara någon produkt med bra pris (annonsvara) som håller länge eller går att frysa in köper jag gärna en hel del. Det gjorde jag inte förut.

Vi har nästan alltid kört med inköpslista, vilket är bra. 
Jag rekommenderar alla som vill få ner sina matkostnader att först tänka ut vilken mat du ska äta och sedan göra en inköpslista som du tar med till affären. Detta stoppar spontanköp som sällan är bra. Hålla sig till listan är ett bra spartips som alla borde börja med
Nu har jag tagit familjens livsmedelsinköp handling till nästa nivå.
Vi gör likadant idag (skriver ner vad vi ska äta och sedan göra en inköpslista) men om det dyker upp riktiga kap, alltså bra priser på varor som vi kan använda. Då hamnar det i kundvagnen också. Det slutar med att, när vår matlista är klar har vi en del matvaror kvar i frysen (de som inte stod på inköpslistan). Då gör vi en ny matlista med det som finns i frysen och ev blir det något inköp i närbutiken om det saknas något till dessa rätter.
Detta tror jag vi sparar en del kronor på.
Mycket bra.
Hur gör ni med matinköpen?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Slimis!
Jag har aldrig varit med om att produkterna varit dåliga pga kort datum.

Bakning är vi dåliga på, inte dåliga på att baka men dåliga på att ta oss tiden att baka. Det är ju rätt kul också så det borde prioriteras 🙂

Bra tips!

Mvh PB?

Slimis

Hej PB?

Köper mycket mat med kort datum. För det mesta brukar produkterna vara bra ändå. Kött fryses in men mejeriprodukter och andra färskvaror brukar ätas samma dag eller dagen efter. Det handlas även mycket när det är erbjudanden och frysen är då bra att ha 🙂 Förutom detta bakas mycket hemma och med det sparar vi en hel del pengar. Handlade mycket på Matsmart förut men tycker deras erbjudanden är sämre idag även om man kan hitta en del fynd. Ett annat bra tips är att inte handla ofta. Vi storhandlar 1 dag i veckan. När vi handlade oftare blev det ofta fler impulsiva köp av sånt som inte var nödvändigt.

Mvh Slimis

Pappa betalar?

Hej VER!
Testat lite online och tycker också att det är skönt ibland. Men att storhandla gör jag hellre i butiken. Tycker det är lite svårt att hitta alla produkter online och att jämföra priserna.
Det kommer säkert bli bättre framöver.

Tidsmässigt vet jag inte om det är så mycket snabbare, dock en lugnare stund framför datorn.

Jag kan också tycka att det är rätt skönt att åka iväg själv till livsmedelsbutiken, gärna sent på kvällen och gå runt i lugn och ro.

Mvh PB?

Vår ekonomiska resa

Hej!

Vi kör matinköpen via ica maxi online. Funkar toppen. Vi brukar sitta och handla i soffan i lugn och ro efter att barnen har lagt sig. Vi utgår från veckans bästa priser och ser vad vi kan göra för mat utifrån dem. Genom att köpa online så får vi en bra överblick över kampanjerna, vi gör inga spontaninköp och vi slipper lägga ner tid i affären. Funkar väldigt bra för oss. 🙂 Även om jag ibland kan tycka det är roligt att åka till en matbutik och handla.

Mvh VER

Pappa betalar?

Hej Anna!
Jag testade tidigare idag och då gick det bra. har även fått mail om undersökningar.
Fick ett PM på Twitter och en tweet av en annan där de hade samma problem.

Så det verkar vara fler som har samma problem.
Mitt tips är att maila OpinonAPP.
Du får gärna höra av dig om de kommer med något svar.

Hoppas det ordnar sig.

Mvh PB?

Anna

Hej! Funkar din Opinion App? Mina kraschar titt som tätt och idag har det funnits massa undersökningar i den men när jag velat svara har det kommit upp en lila ruta med texten "Tyvärr vi har redan fått in önskat antal svar i just din målgrupp…" Så här har det aldrig varit tidigare, innan fick man ju svara på frågor om ålder, kön, stad med mera för att få reda om man ingår i målgruppen eller ej. Vad har hänt? Inte en enda undersökning har heller kommit på mailen under dagen vilket är extremt ovanligt.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x