Helgerna går så fort

Ännu en härlig helg är över. Jag vet att det är en klyscha men tiden går verkligen fort.
Det märks på vädret också. Värmen börja försvinna och vintern kommer närmare.
Det som är positivt med det är att vår Thailandsresa kommer närmare. Mindre än 2 månader kvar nu. Helt otroligt.

Men vad vill jag skriva om idag då?

Bus, lek och picknick

Det blev en utflykt till en härlig lekpark även denna helgen. Det enda negativa var att solen gick i moln och det blev rätt så kallt. Det led nog bara jag och Mamma betalar? av. Barnen sprang och klättrade sig varma. 
Denna gången tog vi med oss korv och grillade. Supermysigt och alltid gott. Självklart var korven köpt med kort datum för längesedan och legat i frysen och väntat på just denna dagen.

Inte sparad krona men en minskad utgift

Sonens cykel behövde lite kärlek. Det har sladdats för mycket så både däck och slang behövde bytas. Tyvärr innebar det en sväng till Biltema så fick ta bilen ut till shopping området även denna helg. Inte kul men så kan det vara. 
Bytet gick bra och utan svordomar. Det var t.o.m lättare än jag trodde. Detta gjorde att vi minskade utgiften för lagningen. Kan tänka mig att det hade gått på ett par hundralappar om den skulle lämnats in på en verkstad. Nu kostade det 120kr och lite av min tid.

Längtar till lön

Just nu ser jag faktiskt framemot lönen lite mer än vanligt. 
Dels kommer lönen för mitt engagemang som röstmottagare. 
Plus att jag får första löneutbetalningen med min nya lön. Fick 800kr i den årliga löneökningen. Detta är räknat på en 100% tjänst så för mig blir det lite mindre. Men lönen gäller från 1 september, tror jag så blir iaf några kronor bättre denna månad. Det är alltid trevligt.

GratisPengen

Har legat lite på is den senaste tiden. Det är bara så att tiden inte räckt till. Denna månad lutar ut att det blir en sämre månad men det är inte hela världen. Portföljen ligger på 3 000kr från paneler och andra gratisintäkter. Det är inte så illa. Köpte faktiskt ett investmentbolag till portföljen för förra månadens intäkter. 
Här kan du läsa mer GratisPengen

Läser många bra bloggar

Vill bara tipsa er om att kolla in blogglistan jag har på höger sida. Alla som är med i listan läser jag och jag gillar det jag läser. Det finns så många bra bloggar just nu. Superkul!! Kollar om det är någon blogg du missat!
Hoppas ni alla haft en bra helg. Nu laddar vi för en ny vecka. 
Inser att det imorgon är v.43. Det innebär att höstlovet börjar nästa måndag. 
Jag jobbar en dag på lovet. Resten spenderas med barnen. 
Måste fundera på vad vi ska hitta på.
Har ni några planer för höstlovet?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Slimis!

Ja så är det!

Låter trevligt med ledighet kring jul. Mysigt med en stuga. Vår familj är inga vinter eller skidåkningsmänniskor. Jag kan dock förstå att många gillar det.
Har några kompisar som frågade om vi skulle följa med till fjällen i vinter men vi tackade nej.

Tack för gratulationen. Varje krona är viktig 🙂

Mvh PB?

Slimis

Hej PB.

Tiden går fort när man har roligt 🙂 Blir mest jobb här över höstlovet. Ska försöka ta ledigt lite efter jul och hitta på något med familjen. Förra vintern hyrde vi en stuga i Sälen. Även om jag inte gillar skidåkning var det riktigt trevligt att komma bort lite. Hoppas du hittar på något roligt nu på höstlovet och grattis till löneökningen 🙂

Mvh Slimis

Pappa betalar?

Ja kan tänka mig det. Är ju t.o.m folk som ifrågasätter att man jobbar deltid. Haha, galet.

Älskar också platsen men nu får jag nog vänta tills det blir barnbarn att åka med. Det lär dock dröja.

Wow nu blir jag avis. Florida hade varit grymt. Kanske kan bli något för oss i framtiden också. Hockey är ju givet!

3 veckor blir vi borta. Det stora målet är att bara njuta med familjen men lite mindre utflykter lär vi göra. Inget bestämt än.

Mvh PB?

Hemmafrunsdagligheter

Ja det är dessvärre inte så vanligt med hemmafruar idag, synd tycker jag, hade varit trevligt med fler 🙂 Önskar att valmöjligheten iaf hade varit större, idag förväntas det mer eller mindre att man skall vara två heltidsarbetande i ett hushåll. Själv trivs jag bra med att vara hemma, men visst kommer det en och annan nedlåtande kommentar om vårt val och då gör det ont.

Våra äldsta barn är 14 och 16, så de kommer inte med till ALV. Yngsta sonen som är 10 pratar fortfarande om det, vi får se om det blir sista besöket om vi kommer iväg på höstlovet, finns ju risk att även han blivit för stor nu. Själv älskar jag att bara gå och strosa i den härliga miljön 🙂

Först och främst blir det nog till att njuta av sol och bad i Florida, men lite annat ska nog hinnas med också under två veckor. Har börjat kolla runt lite på vad det finns att hitta på. Universal Studios står överst på listan iaf, sedan funderar jag och dottern på att kolla lite hästhoppning i Wellington, grabbarna funderar på hockeymatch. Sedan blir det säkerligen shopping mm.
Hur länge blir ni i Thailand och vad har ni för planer?

Mvh, Petra

Pappa betalar?

Hej Petra!
Kul att du hittat hit och lagt en kommentar!

Spännande att vara hemmafru. Jag ska spana in din blogg och få höra om det livet. Känns inte så "vanligt" idag.

Astrid Lindgrens värld är kul. Vi har varit där några gånger på sommaren men nu börjar barnen bli lite för stora för det 🙁 till oss vuxnas förtret.
Vi kommer och till stugan som Mamma betalar?s släkt äger. Tyvärr jobbar Mamma betalar?, men det är inte så dumt att få lite egentid med barnen.

Ja det är något speciellt att ha en sådan resa att se framemot.
Florida är ju inte illa. Vad ska ni göra där? Är det bara sola och bada?

Hoppas du hittar något intressant!

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Snålgrisen!
Jag var ledig 2 månader i somras och jobbar bara en dag på höstlovet. Inga semesterdagar tas för det. Detta är fördelen med uppehållstjänst 🙂

Jag brukar inte längta så mycket till lönen i vanliga fall. Mest för att det får tiden att gå så fort. Men denna gång gör jag det. Härligt med några extra kronor 🙂

Mvh PB?

Hemmafrunsdagligheter

Längtar också efter höstlovet, tänk att vi redan är där:-) Även om jag är hemmafru ser jag fram mot mer "fria" dagar, inte en massa måsten och tider att passa, bara vara helt enkelt. Har börjat fundera över vad som skall hittas på under lovet, spökvandring erbjuds på onsdagskvällen här vi bor och tankarna har också snuddat vid Astrid Lindgrens värld som har höstöppet. Vi bor inte allt för långt ifrån.

Vad härligt att ni har en resa inplanerad, vi åker själva till Florida om ca 3- 3,5 månad. Känns skönt att ha något att se fram emot. När julen är förbi brukar jag tycka det blir lite tungt med vinter, då känns det skönt att få ett avbrott med äventyr och värme.

Ska spana in länkarna till bloggar du följer.

Ha en fin dag!

/ Petra

https://hemmafrunsdagligheter.blogspot.com/

Anonym

Har dessvärre inga barn i skolåldern så det blir inget höstlov för vår del. Tur det, för vi brände de flesta semesterdagarna på sommaren i det underbara vädret.

Man längtar alltid till lönen 😉

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x