Blandade tankar

En skön vecka fortsätter att rulla på.
Haft medarbetarsamtal och känner mig uppskattad. Får se om jag känner likadant när jag får veta löneökningen.

Träningsmål

Ett av mina mål är att träna minst en gång i veckan.
Det går sisådär. Men, egentligen tycker jag inte att det är ett problem. Jag har sedan i våras cyklat till jobbet. Det är över 45 min totalt per dag. 
Jag har ett arbete som hjälper mig att komma upp i minst 18 000 steg under en hel dag. Det innebär att jag under detta året rör mig så mycket mer än tidigare år att jag ser det som ett stort framsteg i min önskan att leva hälsosammare. 
Så egentligen en miss i mina mål men eftersom jag rör mig så mycket är jag trots det nöjd.

Nya frukosten kanske blir en vana!

Frukostvanan rullar på. Jag skrev i förra veckan om att det kan vara svårt att skapa nya vanor.
Det är svårt med nya vanor
Men än så länge har det gått bra. Jag har fått med mig sonen i gröt ätandet, dottern är inte så förtjust i gröt så hon äter mjölk och flingor.
Har iaf kört på varje dag, förutom helgen. Glad över att jag lyckades fortsätta på måndagen. Nu kanske detta börjar bli en vana snart och det bara rullar på. Känner nog att det ger lite extra energi att få i mig en riktig frukost på morgonen.

Avanza Superlånet

Det måste ändå nämnas. Avanza kommer alltså med ett lån där du betalar 0% ränta. Du kan som mest låna 50 000kr till 0% ränta och det kräver att du har 500 000 investerat i godkända aktier eller fonder. Du kan läsa mer om detta på Avanza hemsida.
Jag använder mig av lite belåning och det innebär att mitt lån helt plötsligt blev kostnadsfritt. Det tackar jag för och det var inget jag hade väntat mig. Jag gillar att det går att boosta portföljen med belåning med det gäller att läsa på vad det innebär. Går portföljen upp är det kul. Går portföljen ner ska man komma ihåg att nedgången blir större ju högre belåning du har. Du vill inte stå där vid en börskrasch och ha större lån än vad värdet på dina aktier eller fonder ligger på. Det blir dyrt!

Geohunt

Jag är ju väldigt förtjust i appen Geohunt (ursäkta mitt tjat!). Den finns att ladda ner på din telefon.
För ett tag sedan så lyckades jag hitta en skatt med en massage, värd 700kr. Denna gång var det Mamma betalar? som lyckades med samma bedrift. Jag som lovade bort min massage till Mamma betalar?. Nu har hon helt plötsligt 2 massage som väntar på henne! Lite tur ska man allt ha ibland.
Denna kampanjen är nu över och de 3 som rullar just nu är inga höjdare. Hoppas de lyckas knyta fler företag som vill sponsra med bra skatter.
Här kan du läsa lite mer om appen.
Geohunt 2.0, en bra uppdatering

Månadsrapport

Jag har fått önskemål om att testa att skriva en månadsrapport varje månad.
Jag tänkte höra med er som läser om detta skulle vara intressant?
Jag undrar främst vad ni tycker en månadsrapport ska innehålla?
Jag skriver varje månad om hur sparkvoten varit. Jag förstår det som att en månadsrapport främst handlar om portföljen!?
Ge mig tips på vad rapporten kan eller borde innehålla!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej VER!
Håller nog med!
Blir troligtvis en rapport i månadsskiftet
Mvh PB?

Vår ekonomiska resa

Hej!

Månadsrapporter är alltid roligt att läsa. Inspirerande att se andras framsteg vad gäller portföljvärde och utdelningar osv.

Mvh VER

Pappa betalar?

Hej aktieoutsidern!
Kontoutveckling och köp kan jag absolut skriva om. Sälj är det inte så många av men de kommer såklart med också.
MVH PB?

Pappa betalar?

Hej IGMR!
Jag håller med om att det är väldigt intressant. Vet dock inte om jag är där än. Det blir väldigt personligt. Jag ska suga på karamellen och se vart det landar.

Tack detsamma!
Mvh PB?

Aktieoutsidern

Månadsrapporter är kul! Skriv om kontoutvecklingen och köp och sälj.

IGMR

Hallå PB? Gött att höra att grötätandet är on track.

Angående månadsrapporten tycker jag att det är kul när den är så transparent som möjligt. Jag uppskattar (men förstår om man inte vill) visa inkomst, utgifter, amorteringar, sparandet i pengar, portföljutveckling men även den "mjuka" sidan. Vad har ni valt att lägga pengar på, vad har ni sparat in på, vad har gått sönder etc.

Keep on rockin´

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x