Tiden går för fort

Tid

Ibland är det bara så att tiden går alldeles för fort!
Många säger att tiden bara flyger förbi. Så har jag verkligen känt denna veckan. Tiden har helt klart gått alldeles för fort. 
Jag har känt vissa stunder under veckan att jag inte hinner vila kroppen och själen. Jag har gjort mycket roliga saker men vi människor behöver också tid att återhämta oss, bara få vila lite. 
Från i lördags förra veckan har det varit fullt upp. Lördag uppbokad med fritidsaktivitet hela dagen för ett av barnen. Söndag jobb som röstmottagare. Måndagkväll landskamp på Friends Arena. Tisdag till Onsdag bortrest i tjänsten. Torsdag fritidsaktivitet för ett av barnen och hjälpt en förening med lite grejer. Fredag skojigheter bara för mig nere på stan. 
För mig har denna veckan varit en liten påminnelse om hur mitt liv såg ut förut. Men då var det jobb som tog upp all denna tiden. Nu är det mycket som är självvalt och en del som ger energi. Men att jobba 40 timmar och hålla på med en massa saker på sin fritid det tar på krafterna. Det är ingen fara med mig just nu, Ingen oro att gå in i väggen igen. Detta har bara varit 7 extrema dagar i mitt nuvarande liv. Det brukar inte se ut på detta sättet. Och nu har vi en helg där det är oerhört lugnt. Inga måsten förutom lite tvätt, städning och att åka till returen. Kvällen bjuder troligtvis på en flaska bubbel med Mamma betalar? och lite bubblande i SPAbadet, bubbel och 40 graders bubblande vatten, fantastiskt.
Vaknade också till att Mamma betalar? lyxade till med en schysst brunch:
Amerikanska pannkakor med sirap på. Mums! Vilken underbar fru och mor!
Jag har gått in i väggen en gång tidigare och det är viktigt att påminna mig själv om att ibland ta det lite lugnt. Jag har också fått lite tankar på att ett framtida mål kanske ändå kan bli att gå i pension tidigare. Att sälla in sig i kören om att bli ekonomiskt fri. Kanske är det bara för att jag är trött just nu. Jag vet inte. Jag låter tanken gro i mig och finns det kvar i framtiden kanske det kan bli så. Eller så blir det en lugn vecka redan nästa vecka och jag är pigg och glad igen.
En riktigt rolig grej denna vecka är att Clas Ohlson delat ut 381kr. Får se var jag återinvesterar dessa. 
Har du inte ett konto hos Avanza tycker jag det är hög tid att du startat ett konto där. Pengar som ska sparas på längre sikt hör hemma på börsen.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Miljon Mål!
Tack för din kommentar.
Ja visst är det så. Ibland är livspusslet inte det enklaste.
Det låter som en bra plan. Hoppas det går vägen för dig.
Jag har egentligen gått ner i tid men har en uppehållstjänst. Det betyder att jag jobbar 40 timmars veckor men är ledig elevfria dagar. Sommarlov, höstlov, jullov osv. Det är fantastiskt skönt och ger en bra vila med jämna mellanrum och våra barn kan vara lediga på loven. Lyx och väst varenda krona vi förlorar i inkomst.

PS. Pannkakorna var supergoda!

MiljonMål

Som du skriver så tar det väldigt mycket av krafterna att jobba 40 timmar i veckan och samtidigt ha familj med barn. Min förhoppning/plan är att mitt sparande ska låta mig dra ner på arbetstiden om kanske 10-15 år och förtidspensionera mig själv om 20 år, strax innan jag fyller 60 år. Sjävklart drömmer jag om att allt detta kan ske tidigare också. 🙂
PS: Ser ut som riktigt goda pannkakor!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x