Låga fasta utgifter. Så har jag gjort.

Fasta utgifter

Mina största fasta utgifter är dessa: Sorterade i dyraste till minst dyr:

Annons Compricer

  • Bolån
  • Bil
  • CSN
  • Mobilabonnemang
  • El
  • Bredband
  • Försäkringar

Alla dessa kostnader går ofta att sänka genom att göra en aktiv handling.
Tidigare så lät jag bara mina abonnemang/räkningar rulla på. Att ringa och försöka få ner kostnaden på el, bredband, mobilabonnemang. Det fanns inte på min karta. Trodde absolut inte att det gick att pruta med stora bolag.
Så mycket pengar jag har förlorat på det. Tur att man vaknar till slut och kan göra något åt det.

Jag har under det senaste året lyckats få ner priset på många av mina fasta utgifter. T.ex:

Bolånet

Har förhandlat ner bolånet i våras. Här kan du läsa om hur det gick till:
Lägre ränta på bolånet, check!

Jag fortfarande inte helt nöjd med räntan. Bygger upp min ekonomi och mitt ekonomiska självförtroende så att förhandlingarna ska gå bättre i framtiden. Men försök förhandla. Du kommer knappast få högre ränta så gör bara ditt bästa. Du har verkligen inget att förlora.
Börja med att kolla på en jämförelse sida, jag tycker Mitt Bolån (affilate länk) är en bra sida att börja på. När du fått några förslag från dem tycker jag att du i första hand kontaktar den bank du har idag och ser om de kan matcha de förslag du fått. Kan de inte göra det då är det bara att börja ringa runt till de nya bankerna Mitt Bolån tipsat om.
Just bolån kan troligtvis vara den fasta utgiften du kan spara mest pengar på. Har du inte prutat på räntan än, gör det nu!!

Mobilabonnemang

Hemma hos oss har vi idag 3 abonnemang och om något år är det väl 4st. 
Pappa betalar? och Mamma betalar? är upplåsta i Tele2. Visserligen lyckades jag få en rabatt på abonnemanget på ena telefonen 20% under 24 mån. Här är vi låsta lite mer än ett år till. Sedan blir det troligtvis Vimla för hela familjen. Idag är iaf dotterns telefon ett Vimla abonnemang. Tror det är det billigaste på marknaden. Här kan du läsa mitt senaste inlägg om Vimla. 
Vimla. Himla bra
Ser dock att det hänt en del med deras prislista. Får nog göra ett nytt inlägg om Vimla i veckan.

Annons Elskling

El

Bytte till Vattenfall för ca 1 år sedan då vi fick en bra deal av dem. När det var dags för ett nytt avtal kunde de inte erbjuda samma deal så vi kollade runt lite och hade faktiskt turen att i samma veva få ett samtal av vår förra leverantör, Mälarenergi. De gav en schysst deal så vi är nu tillbaka där med ett bra pris igen.

Bredband

Här har jag förhandlat två gånger. Båda tillfällena bundit mig på 1år. Lyckats riktigt bra här och nästan klarat av att halvera kostnaden mot deras pris på hemsidan. Läs gärna hur jag lyckats med det för att få lite inspiration.

Det jag vill förmedla är att det verkligen lönar sig att prata med företagen du har dina fasta utgifter hos. Först använder du en jämförelsesajt för att hitta bra priser. Sedan kontaktar du det företag du har idag. min erfarenhet är att de ofta vill ha kvar en som kund och därför gärna matchar billigare priser, nästan aldrig varit med om att de inte är beredda att gå ner i pris.
Jag skulle nog tro att jag sparat många hundralappar varje månad tack vare förhandlingarna med bolånet, mobilen, elen och bredbandet. Det kan du också göra!!

Har ni någon bra deal ni lyckats med, dela gärna med er i kommentatorsfältet!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Finns mycket att göra för att minska fasta utgifter. Gäller att göra det med jämna mellanrum.
Tack för din kommentar VER!
Mvh PB?

Vår ekonomiska resa

Hej!

Bästa jag gjort var när vi bytte vår bolånebank och sänkte räntan med 33 punkter. Lönar sig tyvärr inte att vara trogen sin bank. När det är dags för omförhandling ska vi titta runt igen på olika alternativ. Annars är det många bäckar små, kolla igenom elavtal, försäkringar, tv-abonnemangen är släckta osv.

Mvh VER

Pappa betalar?

Hej InvestorChris!
Ja så är det, alla bäckar små. Tillsammans blir det en summa pengar per år. Med Ränta på ränta vet vi vad de kan ge på börsen!
Tur du har en tjej som fixar det åt er.
Mvh PB?

InvestorChris

Helt rätt! Tjejen brukar göra liknande med Elbolagen och dylikt. alla bäckar små eller vad säger man 😀

Pappa betalar?

Hej IMGR!
Ja detta är verkligen ett enkelt sätt att spara pengar på.
Tack!
Mvh PB?

IGMR

Här ska man verkligen ta matchen. Ju lägre fasta kostnader desto närmare FIRE. Bra jobbat!

[…] För att kunna spara pengar så är det två saker som gör det enklare, extra jobb med lön som mystery shopper är ett exempel. En annan viktig aspekt är att sänka dina utgifter. Detta tycker jag är prio ett. Kolla över alla fasta utgifter. Går det att kapa något? Måste jag t.ex ha både Cmore och Viaplay. Börja med att säga upp ett av dem. Förhandla ner räntan på bolånet, prata med bolaget du har ditt bredband hos, skaffa billigare el,  går säkert att få ner kostnaden en del där. Här kan du läsa om hur jag sänkt våra fasta utgifter. Låga fasta utgifter. Så har jag gjort […]

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x