Extraknäcka som röstmottagare

Extraknäcka som röstmottagare på söndag.

 

I helgen är det inte vilken dag som helst. Det är den dagen som kommer var fjärde år. Många av er kanske tänker fotbolls-VM, vilket skulle varit min första tanke. Men denna gång så är det dags för det svenska valet. Söndag den 9 september smäller det.

Jag behöver väl inte ens nämna att det är viktigt att lägga sin röst på det du anser vara det bästa partiet att styra Sverige de närmsta åren. Det är väl klart du ska rösta!!

Jag läste på Twitter att Fantastiska Farbror Fri skulle jobba som röstmottagare och blev inspirerad att göra detsamma.

Så i söndags slängde jag iväg en intresseanmälan på vinst eller förlust. Tänkte att det egentligen var kört en vecka inpå valet. Idag fick jag svar att de skrivit in mig för att arbeta på valdagen med förutsättningen att jag genomgår en valmyndighetens e-utbildning. Sagt och gjort. Det har jag nu lag ner tid på och klarat. Känns faktiskt lite läskigt. Det får verkligen inte bli fel en dag som denna. Det gäller att vara lugn och metodiskt samt ta människor på ett bra sätt. Detta bör jag klara väldigt bra.

Det som lockar är två saker. Att göra valdagen möjlig och till en bra och rättvis upplevelse samt att se till att det går rätt till vid räkning av valsedlarna, det är något som verkligen gör det till ett viktigt uppdrag. Det ser jag framemot. Att bidra till demokratin i Sverige är fantastiskt.

Att det dessutom ger ett arvode på 2 340kr som jag kan lägga på aktieköp. det känns också bra.

Kommer bli roligt att få vara en del av valet på detta sätt. Och jag längtar tills på söndag trots att det säkert kommer vara slitsamt.

Har ni jobbat som röstmottagare eller varit delaktig i valdagen på något sätt?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Dubbel glädje!

IGMR

Ett viktigt uppdrag och bra pengar. Win win!

Pappa betalar?

Ja det är ett helt ok arvode. 7 timmars arbete plus 20.00 fram till allt är räknat.

Hade varit trevligt med fler sådana arbeten.

Mvh PB?

Frihetsmaskinen

Rätt bra betalt ändå! Synd att det inte är mer regelbundet, kunde vara ett alternativ när man slutat jobba :).

Mvh / Frihetsmaskinen

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x