En helg som gett mycket energi. Balansen mellan sparande och att leva i nuet.

Hotell

Vi har i helgen bott på hotell. En grej familjen gillar väldigt mycket. 
Vi såg att vi hade tillräckligt med bonuspoäng på Scandic (självklart ett av mina större innehav) för att få till en frinatt. Mamma betalar? kom med idén att åka till Södertälje och bo på Scandic Skogshöjden. De har en Spaavdelning också.

Tom Tits Experiment

Men vad tusan kan du göra i Södertälje. Självklart ska man gå på Tom Tits Experiment.
Vi har varit där tidigare men det var kanske 2 år sedan, tror jag.
De hade fortfarande uteaktiviteterna igång (detta var sista helgen). Vädret var fint men lite kallt.
Det var galet lite besökare. Vilket såklart var väldigt skönt för oss. 
Något som jag tycker är så fantastiskt är att våra barn börjar bli så pass stora att de kan göra saker själv. Vi måste inte vara med konstant och de klarar av saker utan vår hjälp.
Jag och Mamma betalar? kunde sitta i solen medans våra barn sprang runt på den stora utegården och lekte med alla experiment. Verkligen lyxigt. Jag njuter av att småbarnstiden är förbi.
Väl inne fanns det så mycket att göra för alla åldrar att vi hade fullt upp tills vi blev hungriga och istället åkte till hotellet.
Jag vill rekommendera alla barnfamiljer att åka och besöka Tom Tits Experiment, det är en heldag och värd varenda krona.
Vi åt på hotellet, ingen fantastisk upplevelse för barnen. Tur vi har så duktiga barn som inte gnäller utan äter och ser hyfsat glada ut. 
Vi hann också med en promenad ner på stan och köpa godis.
Sedan blev det godis och Yatzy-mys på hotellrummet. Kl 22.00 sov alla 4.

SPA

Vi hade också bokat in oss på SPA´t på söndag förmiddag. Kl 09.00 hade vi ätit frukost och hoppade i bubbelpoolen.
Hotellfrukost kan ju vara bland det bästa som finns. Så mycket gott att äta och det allra bästa är att det inte behöver plockas fram eller plockas bort, disken blir helt magiskt rent av sig självt.
Sedan var det ca 2 timmars bubbelbad och fritt kaffe och frukt. Tyvärr var den vanliga poolen ur funktion. Så det som fanns att välja mellan var bubbelpool och isvak. Vi vuxna bubblade medans barnen sprang mellan isvaken och bubbelpoolen, får se om vi har sjuka barn imorgon. 
Vi var i princip ensamma på SPA´t. lyxigt och skönt så det gjorde inte så mycket att poolen var ur bruk (vi visste såklart att det var så innan vi åkte). Vi njöt och barnen hade kul. Härligt!
Detta har verkligen varit en härlig helg. Vi har haft det bra och kul tillsammans. Detta kan behövas mitt i den nu lite kallare och snart gråa vardagen. 
Allt som allt gick det på  knappt 2 000kr. Men det gav så oerhört mycket att jag hade varit beredd att betala mer än så.

Höll på att glömma att jag och sonen också hann med att se Västerås SK FK vinna mot Sollentuna och nu ligger etta med 7 poängs marginal. Superettan är väldigt nära! Otroligt kul!!

Det jag vill förmedla med detta inlägg är att:

Sparande är viktigt men inte på bekostnad av att göra roliga saker med dina nära och kära. Självklart behöver man inte göra så dyra saker varje helg men att några helger per termin lyxa till med en hotellnatt, kryssning, åka till ett äventyrsbad eller vad det nu kan vara. Det behöver man också. 
Vi som har en sparkvot på över 10%, det är helt klart bra, inte superfantastiskt men väldigt bra. Vi skulle kunna spara mer men till vilken nytta? 
Ja vi kan göra mer av pengarna i framtiden och de har troligtvis blivit mer pengar med hjälp av ränta på ränta. Men våra barn bor inte hemma hela deras liv, de är inte små så många år till. Vi kan inte skjuta upp den tiden. Så därför gäller det att hitta balansen mellan att göra saker nu och att göra saker i framtiden. Jag tycker vår familj har kommit långt med den balansen.
Hur tänker ni kring detta? Balans? Spara som en galning? Sätt sprätt på varenda krona?
Har du hittat en balans, hur ser den ut?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej IGMR!
Det var toppen, en härlig uppladdning inför hösten och mörkret.
Ja SPA är nice men jag har svårt att motivera den höga kostnaden för en riktig SPA vistelse. Det är ju lika som en fotbollsweekend i valfri Europeisk storstad. Gissa vad jag väljer då! Haha.
Tack för din kommentar!

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Slimis!
Jätteroligt ställe. Ni bör åka dit. Du har också bilavstånd om än lite längre än vi.
Ja vi försöker att hitta på lite skojigheter med jämna mellanrum. Ibland får det kosta lite ibland är det gratisaktiviteter.

En utlandssemester kommer de säkert uppskatta.

Vi åker snart till Thailand och barnen räknar ner varje dag. Pappa, hur många dagar är det kvar nu?

Jag tycker att det fungerar bra att spara pengar och göra roliga saker med familjen. Det tycker jag att våran familj är ett bra bevis på. Att vi kanske inte sparar så mycket som många andra hardcore bloggare, så kan det vara. Tror ändå vi står oss ganska bra om man jämför med många Svensson familjer.
Ja barnen blir dyrare för varje år, men det går bra ändå.
Tack för din kommentar!

Mvh PB?

IGMR

Låter som ni haft en riktigt fin hotellvistelse. Jag är själv väldigt svag för spahotell. Kombo kall/varm pool och bastu är livskvalitet.

Slimis

Hej PB.

Tack för tips om Tom Tits Experiment. Har aldrig hört talats om det stället förut. Ni verkar ha ett bra familjeliv där ni hittar på allt möjligt roligt 🙂 Själv gillar jag mer att vara hemma förutom någon mindre semester med jämna mellanrum. Men när barnen blir lite större ska det bli en utlandssemester. Gällande sparande blir det givetvis svårare när man får barn. Man vill ju inte att barnen ska växa upp i misär bara för att sparkvoten ska upp. Men det finns många ju nöjen som inte är så dyra och när barnen är små kräver de inte så mycket pengar. Troligtvis kostar det lite mer när de blir större 🙂

Mvh Slimis

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x