Det är svårt med nya vanor

Ny morgonrutin

I början på Mars så försökte jag att träna in en ny frukostvana. Det gick åt skogen.

Ekonomi och hälsa är båda viktiga och hälsan vill jag ska vara god för annars har jag ingen nytta av en bra ekonomi. Därför försöker jag förutom att göra goda saker för att förbättra ekonomin även goda saker för att förbättra min hälsa.

Snubblade över ett inlägg jag skrev om att förändra min frukostvana och undrar varför jag inte lyckades.
Annons Vimla
Träna in nya och goda vanor.

Minns inte riktigt hur det gick till men kan tänka mig att det gick bra fram till helgen. Våra morgnar på helgen ser helt annorlunda ut jämför med vardagarna. Så är nog inte så konstigt att det inte kommer vara samma frukostrutiner på helger som på vardagar.
Men det behöver inte vara ett problem. Det kanske bara får vara så.

Varför fortsatte jag inte bara på måndagen igen? Googlade lite på hur lång tid det tar att skapa en ny vana. Hittar inget som känns vetenskapligt fastställt men det jag kan läsa mig fram till är att det tar lång tid.

Kan jag göra något annorlunda denna gången?
Hur gör ni för att lyckas med en ny rutin. Behöver all hjälp jag kan få!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej!
Vad kul att det togs emot så bra ändå.
Roligt också att du kunnat inspirera andra.
Är du helt öppen med dina mål och allt du skriver om på bloggen på jobbet/bekanta också eller hur mycket pratar du om det öppet.
Mvh PB?

Pappa betalar?

Ja det borde väl inte vara några problem egentligen. Men morgnarna är inte min men främst inte mina barns bästa tid på dygnet. Jag har fullt upp med att få dem i ordning att jag glömmer bort mig själv.
Nu har vi iaf ätit gröt i 2 dagar och det fungerar bra.
Mvh PB?

IGMR

Det var faktiskt ingen större reaktion men de har ju sett alla andra stora förändringar som skett detta år med mig. Ett trött "jaha" och lite snåltrackningar.

Samtidigt är det lite kul då många börjat fundera lite över sin egen spend. En kollega har bytt bilen mot cykeln sedan i maj och någon annan har skurit ner på uteluncher.

Frihetsmaskinen

Tja PB!

Att få in rutinen för gröt gåt snabbt om man bara kör nån vecka. Jag kör havregrynsgröt i micron, tar 2 minuter :).

Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

Pappa betalar?

Hej IGMR!
Perfekt att äta på jobbet. Helt klart smidigt med ingredienser som håller länge.

Hur togs det emot när du inte ville vara med i frukostklubben? Är inte alltid helt enkelt att stå utanför "gemenskapen".

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Slimis!
Just nu äter jag ingen frukost. Det är inte bra och känner av det på arbetet. Jag gillar havregrynsgröt så det är inget problem. Tror att barnen tar för mycket tid. Ska försöka få dem att äta gröt på morgonen också. Då kommer jag också göra det.

Tack.
Mvh PB?

IGMR

Jag ställde om i början av året från att äta yogurt direkt när jag kom till jobbet till att bara äta havregrynsgröt, havremjölk och lite kanel på jobbet. Helgerna blir vad det blir men jobbfrukosten hålls. För min del är det nog bara så enkelt att det är den frukosten jag har med mig till jobbet. Havregryn och havremjölk har lång hållbarhet och därför idealiskt att bunkra upp på jobbet. Ta bort de dåliga/ej önskvärda alternativen helt enkelt.

En lite knepigare grej är den frukostklubb de har på jobbet. En person ska köpa frukost till alla varje tisdag på ett rullande schema. Här har jag som enda person valt att ställa mig utanför både av ekonomiska och av att inte bryta vananskäl. Jag äter heller inte kött och dessa frukostar tenderar att bli en köttpåläggsbonanza. Not for me.

Slimis

Hej PB.

När det gäller frukost har jag ätit samma frukost i runt 20 år med en liten variation 🙂 Inte alls svårt att få in den rutinen då min frukost är både god, går snabbt att göra i ordning, är billig, nyttig och jag håller mig mätt länge. Det jag äter är havregryn med vanilj yoghurt. Toppar med lite linfrön. På det lite kaffe. Funderade ett tag på att börja med havregrynsgröt. Men det tar lite längre tid att göra i ordning och är inte lika gott. Nu vet ju inte jag vad du brukar att äta för frukost? Men mitt tips är att hitta något som du tycker är både gott och nyttigt. På så sätt får du en bra start på dagen.

Lycka till 🙂

Mvh Slimis

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x