Sparkvot Augusti

Sparkvot Augusti 11,4%

Inlägget innehåller reklam och 
annonslänk från Hypoteket Bolån.

Klicka här så kan du se mina tidigare sparkvoter!!

Har haft en svacka där det känns segt med sparandet.Tackar för all pepp från er läsare! Det värmer.
Jag känner att det känns lite bättre just nu men kommer nog dra ner lite på bloggandet den närmsta tiden. Denna vecka har varit tuff med saker inom familjen. Det kommer också bli bra.
Trött och ser verkligen framemot sen spelkväll med familjen. Får se vad vi tar fram ni ikväll.

Ett inlägg med sparkvoten hinner jag få fram innan det är dags för sällskapsspel.

Ligger strax under målet men det är helt okej. Egentligen beror det på att jag tagit ut lite föräldrapenning på helgerna för att pengarna (föräldrapenningen) inte ska brinna inne. Dessa har då inte gått till sparande utan till nöje och barnen. Utan föräldrapenning hade vi legat över målet på 12%. Snittet ligger på 11,8% under 2018. Och då har jag också höjt målet från 10% som jag satte i början på året.

                                                                                                                                                                   

I sparandet räknar jag amortering på huset.
Mamma betalar?s sparande i fonder, mina aktieköp och barnsparandet.

Månadens drygaste utgift:

Kan faktiskt inte komma på någon post som känns riktigt dryg denna månad.

Månadens roligaste utgift:

Sett Arsenal på Friends Arena. Dyrt men så värt det!
Vi har också varit med barnen på Gröna Lund

                                                                                                                                                                   

Räntesparande som inte räknas med i sparkvoten

Vi har ett bilkonto, renoveringskonto, resekonto och buffertkonto där det totalt läggs 6 500kr/månad. Detta sparande räknar jag dock inte med i sparkvoten, dessa pengar är framtida kostnader så de räknas redan som om de vore konsumerade.

Bilkontot används till servicekostnader och reparationer. När dessa kostnader kommer så tas de från kontot och bokförs inte som kostnader den månad de sker. Typ som en avbetalningsplan, fast i förskott.

Renoveringskontot har samma princip som Bilkontot men här används pengarna till förbättringar för hemmet.

Buffertkontot har också samma princip och gäller oväntade kostnader som kan komma i hushållet. Kylen går sönder. Ja jag tror du förstår…

Resekontot är pengar som ska användas till längre resor.

                                                                                                                                                                   

Hoppas ni också är nöjda med ert sparande för Juli!

Mina mest lästa inlägg under månaden:

  • ”Sparsvacka”. Tappat motivationen. Månadens mest lästa inlägg är det senaste. Min dipp i humöret har många läst och väldigt många har kommenterat. Det tackar jag för. Har en liten svacka just nu men är helt säker på att jag tar mig upp ganska snabbt igen. Ett väldigt tråkigt inlägg men det var så jag kände just då och till viss mån fortfarande.
  • Buffert och räntesparande. Det första inlägget i Augusti kommer på andra plats. Jag förklarar hur jag tänker kring vårt räntesparande och buffert. Jag försöker också att förklara varför jag inte vill binda mitt räntesparande. Ett roligt inlägg att skriva.
  • Paneler som ger pengar, OpinionAPP. Ett inlägg som alltid ligger bland de mest lästa. Kanske inte topp 3 men iaf topp 5. Jag listar en massa panelsidor du kan bli medlem i. Har inte hittat en längre lista någon annanstans. Kommer en uppdatering kring projekt GratisPengen ganska snart. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej IGMR!
Tack!
Vi hade riktigt skoj, spelade "med andra ord, junior".

Mvh PB?

IGMR

Gött att du är tillbaka. Ha en skön kväll med familjen.

Med vänlig hälsning, IGMR

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x