Minisemester i Sverige, Leksands sommarland och camping i kronor.

Semestra i Sverige!

Inlägget innehåller reklam och 
annonslänk från Kortio.

Kronan är svagare än den varit på länge.
Läge att semestra i Sverige istället?

För våran del har det inget med valutan att göra. Vi gillar Sverige på sommaren. Med vädret som Sverige bjudit på hittills så känns det nästan bara dumt att åka ifrån vårt fina land.
Dessutom ska vi till Thailand i vinter och då känns det inte aktuellt med en utlandsresa denna sommaren. Dels blir det mycket pengar och jag personligen tycker inte det är värt att åka på två solsemestrar under ett år. Ska vi resa mer då tar jag hellre en weekend eller två till någon härlig storstad. Jaja, nog om det.

Leksands sommarland 

Vi åkte i tisdags till Leksand för att hänga 2 dagar på sommarlandet. När sommarlandet stängt första dagen begav vi oss till Tällberg för att bo i en stuga på den lilla, väldigt mysiga campingen. Dag 2 var det fullt ös på sommarlandet igen och efter det åkte vi till Rättvik och checkade in på Siljansbadets camping. Inte lika mysig stuga där och sjukt varmt.
Skulle jag välja mellan dessa campingar så var helt klart Tällberg den vi gillade bäst. I stugan i Tällberg fanns allt vi behövde. På Siljansbadets camping i Rättvik. Där ingick inget. Det hade vi missat (ovana campare som inte läser ordentligt). Ingen kastrull, inga bestick eller något att dricka ur. I Tällberg hade vi alla dessa bekvämligheter och till ett bättre pris.

Sommarlandet var väldigt uppskattat hos våra barn. Tur vi tog två dagar för annars hade vi inte hunnit med allt. Skönt med en härlig mix av bad och andra aktiviteter. Vi pratade på vägen hem om att kanske åka över en dag innan sommaren är slut. Detta blir definitivt något vi gör fler somrar.

Vill du läsa om vår upplevelse på Aqua Nova i Borlänge?

Kortet har gått hett dessa dagar. Jag kör på Preem kreditkort som ger mig pengar tillbaka för varje köp.Det gäller att ha ett kort som passar dig, kolla gärna på Kortio om det finns ett kort som passar dig bättre än det du har idag!


Vad kostade denna minisemestern för oss?

Boende: 1 225kr varav Siljansbadets Camping 625kr, Tällberg Camping 600kr.

Sommarlandet inträde 2 dagar: 2 400kr för 4 personer.

Frukost: 345kr varav  Ica i Leksand 145kr och Rättvik 200kr.

Två middagar och en lunch: 1 546kr varav Leksands camping restaurang 950kr, Pizza i Rättvik 339kr och lunch på Fricks i Rättvik 257kr.

Glass och fika: 330kr varav glass på sommarlandet 100kr, 204kr fika på Fricks i Rättvik.

Övrigt: 350kr t.ex parkering och nyckelskåp.

TOTALT: 6 196kr


Det kostar en del att hitta på roliga saker men jag måste säga att det helt klart var värt det. Det enda som jag inte tycker var värt pengarna på denna resan var middagen på restaurangen på Leksands camping. 950kr för en grill buffé för 4 personer. Det var helt klart i överkant. Men ni vet när man är sådär trött och hungrig, så man bara måste ha i sig något för att inte bli tokig. Typ så kände jag mig när det var dags för denna middagen. Som tur var så kunde jag hålla mig och bara dra kortet och börja äta. Var liksom inte läge att leta någon annan plats att äta på. Maten var rätt god också. 
Vi hade med oss lunch båda dagarna, sallad och pannkaka. Det drar ju absolut ner kostnaden att slippa betala lunch på sommarlandet. 
Vi har haft en bra tripp till sommarlandet.
Nu laddar vi batterierna här hemma några dagar och på måndag styr vi bilen mot Göteborg. Liseberg är såklart den stora höjdpunkten.

Tycker ni att detta är en rimlig kostnad?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Vlok!
Tack för din kommentar.
Ja det är ungefär såhär det kostar. Jag håller med om att det är rimligt.
Ja vi hade supertrevligt och kommer minnas detta med glädje 😀
PB?

Vlok

Jobbigt när det blir sådär med maten, men tycker verkligen kostnaden verkar rimlig. Vissa saker värderas mer än pengar och detta är säkert en resa som ni kommer komma ihåg länge 🙂

[…] Leksand står först på tur, där var vi även förra året. Skrivit om Leksand tidigare:Minisemester i Sverige, Leksands sommarland och camping i kronor. 2018 var vi på Lekands […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x