Mer semester i Sverige. Göteborg är avklarat även detta året.

Semestra i Sverige, denna gång Göteborg.


Frun är pigg och glad igen, det var en migränattack som spökade med hela kroppen. Nu är det bra igen och det ska inte vara någon fara. Men det var lite läskigt

Vi gillar som jag tidigare skrivit att semestra i Sverige. Jag tycker det är så härligt att köra bil i Sverige. Senast var det Leksand med omnejd, nu bar det av till Göteborg. Göteborg är en av våra favoritplatser. Så mysig stad. Vi har alltid haft det bra när vi varit där.
Den stora happeningen för våra barn är såklart Liseberg. Jag och Mamma Betalar? gillar också Liseberg men inte lika mycket som barnen.

Liseberg

Det här tror jag var fjärde året i rad som vi åkte ner till Göteborg. Alltid varit soligt och fint. Även denna gången. Liseberg är en plats för hela familjen. Det som var lite negativt iår är att vår son älskar att åka allt, tyvärr har han inte längden för det. Dottern som har längden, hon är inte lika intresserad av de stora attraktionerna. Vi får se om sonen lyckas växa tillräckligt till nästa sommar.
Vi hade det iaf toppenbra. Vi hade iår köpt prio så vi var där från 09.30-23.00. Helt galet. Snacka om att barnen somnade snabbt på hotellrummet.
Vi känner dock att prio inte är värt det. Långa köer redan då och alla attraktioner är ändå inte öppna. Den bästa tiden är helt klart sista timmen, kanske t.o.m de två sista timmarna. Mindre köer, mindre folk, svalare väder och häftigare att åka i mörkret.

Vi avslutar alltid med ett spel på ett (o)lyckohjul. Denna gång var det dock ett lyckohjul! Gott med Kexchoklad!

Vill du läsa om våra minisemestrar på Aqua Nova i Borlänge?

Paddan blev det också

Det blev en tur med Strömma, Paddan.
En så varm dag som denna så var det faktiskt rätt skönt att åka ut med Paddan. Blåste friskt i den galna värmen. Jag kan rekommendera att åka, vi gjorde det för två år sedan men det var ändå värt att göra det igen. Barnen är lite större och denna gång uppskattade båda turen. Förra gången hade sonen lite svårt att sitta stilla i 50 min.
Den klassiska bilden på kranarna tog jag från Paddan. Himla synd att Cityvarvet inte är i bruk längre.

Det var galet varmt

Tanken var att gå till Slottsskogen efter vi åkt Paddan men det var så galet varmt att vi inte orkade. Vi bestämde oss istället för att redan vid 13 tiden börja åka hemåt. Skönt med AC i bilen. Vi bestämde oss för att ta en omväg hem via Gränna. Titta på lite polkagristillverkning. Men det var galet varmt i Gränna också så innan vi fortsatte färden hemåt så drog vi oss ner till campingen i Gränna och badplatsen. Mamma Betalar? och barnen tog ett dopp. Jag passade på att slumra till med Investerarens podcast i öronen. Vad kostade denna minisemestern för oss?

Boendepaket med Liseberg (inträde och åkband): 5 870kr.

Mat och smått och gott på Liseberg: 1 211kr.

Middagar och  luncher: 1 513kr varav Heaven 23 1 165kr, Rasta i Ulricehamn 348kr.
Paddan: 465kr.

Övrigt: 240kr t.ex glass och vatten och polkagris i Gränna.

TOTALT: 9 299kr


Något dyrare än Leksands sommarland. Men det handlar nog mest om boendekostnaden. Denna gången valde vi att bo på hotell och det är lätt att det drar iväg då.
Vi hade en toppenresa och så himla mysigt att åka iväg.
Jag fick en massa tips på Twitter om olika saker att gör i Göteborg. Tanken var att mysa i Slottskogen och besöka lekplatsen där. Men eftersom det var så varmt så orkade vi inte det. Vi funderade verkligen på att åka båt ut till någon ö men vi kände inte att vi hade tid med det denna gången.

Jag och Mamma Betalar? har njutit och det är så härligt att åka iväg med barnen nu när de börjar bli lite större.
Vi känner att vi måste stanna längre nästa sommar så vi hinner med allt vi vill göra.
Det får bli en camping och billigare boende nästa sommar och kanske stanna en hel vecka i Göteborg. Då kanske vi hinner med allt vi vill göra en den fantastiska staden.

Tips på billiga boenden, typ camping eller kanske någon som har en övernattningslägenhet att hyra ut under en vecka på sommaren!?
Tar gärna emot tips.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Money Cowboy!
Tack för din kommentar.

Ja det var varken dyrt eller billigt för en resa som denna 🙂

Det är verkligen en fantastiskt stad. Hoppas ni som bor där inte glömmer bort att njuta av er fina stad ibland. Lätt att bli hemmablind.

Ja vi får nog ta en sökning på hotelljämförelsesidorna. Airbnb hör jag många tala gott om men inte vågat testa än.
Mvh PB?

Money Cowboy

Kul att ni semestrat i Göteborg, det gillar vi Göteborgare. Och det såg ändå ut som en rätt okej peng för en ordentlig semester. Vi syr ofta ihop våra egna semester och använder alla bokningssajter som går för att hitta lägsta pris. Lite tid ger rätt bra avkastning. Hotels.com eller Airbnb kan förstås användas för att hitta många bra och billiga boenden.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x