Måndagstankar, frihet.

Vilket underbart väder!

Nu vecka, nya möjligheter.
De senaste veckorna har varit helt fantastiska. Jag har ett jobb där jag får vara ute mycket och här hemma har vi försökt att njuta så mycket det går och varit utomhus en hel del. Vi har också varit en hel del i stugan. Fantastiskt skönt.
Bara att njuta så länge det går, vi vet ju inte om det här fina vädret kan hålla i sig hela sommaren. Troligtvis inte.
Jag har knappt 2 veckor kvar till semestern. En semester som pågår till mitten av Augusti. Jag längtar verkligen.

Förra veckans diskussion, frihet!

Det började med att Miljonär innan 30 skrev ett inlägg om hur han ser på frihet.

Efter det så skrev Frihetsmaskinen sina tankar kring Miljonär innan 30 inlägg, Vad gör en person fri?

Jag håller inte riktigt med i vissa delar av det Frihetsmaskinen skriver.
”Däremot tycker jag inte att en sambo påverkar friheten alls i samma grad som ett barn (allt annat utelämnat). Om jag vill åka iväg med en kompis en hel dag för att göra något är det inga problem. Om man har ett barn (eller två, eller tre) så är min erfarenhet att det inte brukar vara lika enkelt? (Svara gärna ni med egen erfarenhet om det inte stämmer).”

Jag tycker inte detta stämmer i min familj, Jag ska åka till Ryssland i sommar och titta på Sverige-Tyskland. Jag har 2 barn. Inga problem. Min fru är en vuxen människa och fixar att ta hand om 2 barn som hon har varit med och satt till livet. För ett par helger sedan var jag i Stockholm med en polare, övernattning och skojigheter på stan. Inga problem. Det handlar inte om att vi har barn. Det handlar om vad min sambo/man/fru tycker om att jag åker iväg och gör saker. Jag anser absolut inte att barnen har något i dessa beslut att göra. Jag tycker själv det är skönt när Mamma betalar? åker iväg på en weekend (som hon gjorde för någon månad sedan, Serbien var resmålet). Att få egen tid med barnen är riktigt gött. Jag brukar för det mesta hålla med Frihetsmaskinen men har här vi lite olika tankar. Men det är ju bara kul.

Aktiepappa avslutade frihetstemat på ett väldigt bra sätt i sitt inlägg Frihet – Vad är det och vem bestämmer?
Han är oerhört klok den där Aktiepappa. Vem bestämmer hur du är fri? Måste alla vara fria på samma sätt?

Alla är olika, vi kan lära oss av varandra och testa idéer  på varandra för att utvecklas.

Vi tycker så himla olika alla människor, och det är bra tycker jag. Det måste nog helt enkelt få vara upp till var och en att känna efter vad som är frihet för just den personen. Jag tycker ändå att det är kul och bra att vi kan diskutera våra olikheter och testa dem på varandra. Vi kommer troligtvis tycka olika om många saker men det kommer utveckla oss, allihopa. Mer av sådant oavsett tema.

Nu är det dags att börja avrunda.

Hade egentligen tänkt att dagens inlägg skulle handla om utdelningarna som trillat in under 2018. Men fick feeling att skriva om det heta ämnet frihet istället.

Hoppas ni får en grym vecka!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x