Dyra barnkalas, nej tack!

Vilket härligt barnkalas vi haft!

Jag tänker ofta att jag inte förstår varför så många barnfamiljer betalar en massa pengar för att ha barnens kalas på exempelvis Leos lekland eller andra liknande platser. Här är ett exempel på vad det kan kosta:
Vi var totalt 11 barn. Det skulle alltså ha kostat oss 2 343kr att göra detta. Är det rimligt? NEJ!!

Hur gjorde vi då?

Vi var hemma istället och jag tror barnen minns detta kalas minst lika mycket och att de hade minst lika kul.

Vi började med att öppna paketen genom att snurra på en flaska. Den det pekar på ger sitt paket till födelsedagsbarnet. 
Efter det gick vi ut och lekte lekar på en stor gräsmatta som ligger precis bredvid oss.
Sedan gick vi in igen och det var dags för pannkaksfrossa. Jag hade inför kalaset stått i 3 timmar!! och stekt pannkakor. De åtnjöts med nutella, strössel, grädde och sylt. Mums, och oj vad de åt.
Vi gick ut igen, några spelade fotboll och några lekte i en stor lekpark, denna ligger precis bredvid oss.
Efter en liten stund var det dags för godistävling. Alla ställde upp sig på ett led, vi tog fram vår basketkorg. Alla fick skjuta och när barnen satte bollen i korgen så vann de sin godispåse. Efter det blev det glass och sedan var kalaset slut. Superkul. Det är också så kul att de är så snälla mot varandra. 

Vad kostade detta då?

Pannkakorna gick på ca 34 kr. Sylt och strössel fanns hemma men deras åtgång kanske gick på 10 kr. Nutella ca 40kr. Grädde 12kr. Godispåsarna var inköpta på dollarstore för 10kr st, alltså 110kr. Glassarna 79kr.
Lekarna var gratis. Tiden att steka pannkakor var verkligen värd tiden då barnen blev överlyckliga av att få pannkaka istället för den klassiska varmkorven som brukar höra till kalas.
Totalt 285kr för alla barnen!
Så att barnfamiljer slösar över 2 000kr på ett kalas där barnen knappt leker med varandra, det kan jag inte förstå. Lägg en liten egen insats och gör något kul med barnen på hemmaplan. Det är förutom billigare, så mycket roligare.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Vet inte om det är någon höjdar investering. Vi har haft 3 lekland i Västerås tidigare. Idag finns ett kvar. De andra 2 konkade. De få gånger vi varit på lekland så har det varit väldigt lugnt. Kan ju vara därför kalas kostar så mycket. Det enda de får in pengar på.

Mycket trevligare med hemmakalas!

Casette

Jag hade inte en aning om att det var såna hutlösa priser för att ha ett barnkalas! Det är tydligen i dessa bolag man bör investera 🙂

Kul att ni körde en mer familjär tillställning.

Pappa betalar?

Vi har också kört ett bowlingkalas. Gick på totalt 800kr för 3 banor, kalasrum och fika. Det var för 11 barn. Kändes helt okej och barnen gillade verkligen discobowlingen.

Lite dyrt men långt ifrån Leklandspriserna.

Vimsigavimsa

Vi hade ett bowlingkalas för vår yngsta son där jag tror kostnaden per barn var 135kr, och han hade bara bjudit in 4-5 kompisar tror jag. Vi tog med syskonen också då. Det var rätt trevligt och där tyckte jag att det motsvarade priset med en timmas bowling, mat och glass. Vi fick dessutom tre banor att använda.

Att lägga tid på barnen är absolut värt det 🙂

Pappa betalar?

Hej Vimsigavimsa!
"Alla" kör ju dessa paketkalas. Priset står absolut inte i proportion till det man får. Är det något betalkalas ni varit nöjda med och vart var det isf?

Visst kan det vara smidigt att köpa tjänsten och slippa allt. Men jag tycker det är viktigt att lägga min tid och energi på mina barn. Därför har jag inget emot att ha en massa barn hemma och de förberedelser det innebär.
"spelkalas" skulle funka här också 🙂

Vimsigavimsa

Jag kan tycka att detta med att ha kalas utanför hemmet har spårat ur lite, och det blir vansinnigt dyrt. Ofta tycker jag att priset inte står i proportion till vad man får för det man betalar. Man ska gärna betala extra, alltså utöver grundpriset för att köpa till glass eller godispåse. Vi har haft ett och annat kalas på något annat ställe, med blandat resultat tycker jag. Emellanåt kan jag tycka att det är den bekväma lösningen att inte ha kalasen hemma, det är rätt påfrestande att ha 15 brötiga killar hemma som stökar, gapar och skriker och inte minst springer över allt.

I maj fyllde ena sonen år, då valde vi att ha ett "spelkalas" där sonen bjöd in några kompisar från klassen och resten från hockeylaget. Det blev superbra 🙂

Pappa betalar?

Ja sinnessjuka priser.

Stojko invest

Bra där. Håller med om att dessa lekland är helt vannsiga från ett pengaperspektiv.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x