Sparkvot Maj.

Sparkvot Maj 12,2%.

Klicka här så kan du se mina tidigare sparkvoter!!

0,2% sämre jämfört med April. Vi har helt klart haft en kul månad. Värmen och solen har gjort att vi varit ute en hel del och valt att sätta oss på uteserveringar och äta mat. Trevligt men helt klart något som påverkar sparandet. Dock lever vi bara en gång och därför tycker vi att det är viktigt med sådana stunder tillsammans. Målet ligger på 10% under året och där ligger vi bra till. Tanken är att öka sparkvoten lite mer rejält under 2019. Nu är det vinterresan som gör att vi inte vill öka sparandet mer. Vi vill ha en bra fickpeng till Thailand. Det är prio1 under detta året.

I sparandet räknar jag amortering på huset.
Mamma betalar?s sparande i fonder, mina aktieköp och barnsparandet.

Månadens drygaste utgift:

Jag klantade till mig och lyckades med en till parkeringsbot denna månad. Andra gången i år. Att slänga bort 400kr på det sättet känns inte kul. Helt klart den drygaste utgiften denna månaden.

Månadens roligaste utgift:

Vi har varit i Örebro och badat. Fantastiskt roligt.
Det har fixats en del med trädgård och altan som kostat några kronor. Något vi tycker är kul och det känns helt okej att lägga pengar på sitt boende. Det ger också lite mervärde i vårt liv när det är fint och snyggt. Det har blivit en del restaurang besök denna månad. Kanske något för mycket men vi gillar det så pass mycket att det helt klart är värt det.

Vi har också ett bilkonto, renoveringskonto, resekonto och buffertkonto som det totalt läggs 6 500kr/månad. Detta räknar jag dock inte med i sparkvoten, dessa är framtida kostnader så de räknas redan som om de vore konsumerade.

Bilkontot används till servicekostnader och reparationer. När dessa kostnader kommer så tas de från kontot och bokförs inte som kostnader den månad de sker. Typ som en avbetalningsplan, fast i förskott.

Renoveringskontot har samma princip som Bilkontot men för förbättringar i hemmet.

Buffertkontot har också samma princip och gäller oväntade kostnader som kan komma i hushållet. Kylen går sönder. Ja jag tror du förstår…

Resekontot är pengar som ska användas till längre resor.

Hoppas ni också är nöjda med ert sparande för Maj!
Jag måste steppa upp ett steg i sparandet nu och tänker öka sparandet lite. Då menar jag verkligen lite men ändå öka, jag nämnde tidigare i inlägget att det finns annat som prioriteras mer, trots det så kommer jag öka någon hundring. Det känns psykologiskt viktigt och räknar vi ränta på ränta, som kommer bara en hundring i månaden gör stor skillnad på långsikt. Så en smygökning är bara positiv.
Så nästa månad räknar jag med att sparkvoten ska öka. 

Mina mest lästa inlägg under månaden:

  • Rimlig sparkvot? Enligt mig är det mitt bästa inlägg hittills. Även det mest lästa, inte bara för månaden utan också på hela bloggen sedan jag började skriva. Jättekul
  • Paneler som ger pengar, OpinionAPP Jag har mitt projekt där panelundersökningar är en liten inkomst som läggs i en egen portfölj. Vi se om det går att göra lätta pengar. Här listade jag alla paneler som jag är med i. Listan kommer uppdateras framöver om jag hittar fler eller några skulle sluta fungera.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x