Sparkvot April

Sparkvot April 12,4%.

I April höjdes barnbidraget och det gjorde att vi höjde barnsparande lite. Det är det som gör att sparkvoten höjts lite denna månad.

Skulle vi räkna med våra kortsiktiga målsparande, bilspar, resespar, renoveringsspar och buffertspar skulle vår sparkvot vara 27,3%.

I sparandet räknar jag amortering på huset.
Frugans sparande i fonder, mina aktieköp och barnsparandet.

Månadens drygaste utgift:

Var helt klart att bilen behövde nya sommardäck. 6 000kr. Som tur är hade vi nästan de pengarna på bilkontot så lönen behövde bara stå för en liten del av däckkostnaden. Men kul är det inte att köpa nya däck.

Här kan du läsa mitt inlägg om däckköpet. Bilen och portföljförändringar

Just nu lägger vi 500kr per månad till bilkontot men det kan kanske vara så att det behöver ökas på lite. Avvaktar till nästa utgift på bilen och ser då hur det ser ut på bilkontot.

Månadens roligaste utgift:

Var att åka hela familjen till Borlänge, njuta av en hotellvistelse och bada på äventyrsbad. Supermysigt. Vi gillar verkligen att åka iväg och njuta ibland. Det kommer vi göra fler gånger. Värt varenda krona!

Här kan du läsa om vår lilla minisemester i Borlänge. Helgens minisemester, lynchningar.

Vi har också ett bilkonto, renoveringskonto, resekonto och buffertkonto som det totalt läggs 6 500kr/månad. Detta räknar jag dock inte med i sparkvoten, dessa är framtida kostnader så de räknas redan som om de vore konsumerade.

Bilkontot används till servicekostnader och reparationer. När dessa kostnader kommer så tas de från kontot och bokförs inte som kostnader den månad de sker. Typ som en avbetalningsplan, fast i förskott.

Renoveringskontot har samma princip som Bilkontot men för förbättringar i hemmet.

Buffertkontot har också samma princip och gäller oväntade kostnader som kan komma i hushållet. Kylen går sönder. Ja jag tror du förstår…

Resekontot är pengar som ska användas till längre resor.

Hoppas ni också är nöjda med ert sparande för April!

Klicka här så kan du se mina tidigare sparkvoter!!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Redaktionen!
Ja precis. Jag ser till att det finns täckning för utgifterna innan det kommer, att budgeterat.
Tycker du att jag låser för mycket på sparkonton?

Att det bör ligga över 10% tycker jag inte man kan säga. Man bör börja någonstans. 1% är bättre än noll. Jag är inte ung men relativt ny när det gäller sparsamhet och investeringar.
Jag har precis börjat min resa mot mer inkomster och mindre utgifter. Tar ett tag att bryta invanda mönster.

Tack för din kommentar.

Redaktionen

Bilkontot är bara utgifter, Renoveringskontot förmodligen likaså. Visst ett väl underhållet hus är mer värt än ett dåligt, men det är allt som oftast inte något man kan räkna gå plus på. Det är bra att budgetera, det är det du r med målsparandena. Men lås inte allt för mycket på sparkonton.
Sparkvot bör alltid ligga norr om 10%, men mer är oftast bättre. Köp aktier och annat som ger inkomster istället för kostnader.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x